2014-07-24 09:36:17

Услід за профспілками. Пресмаш: чергова спроба порятунку


Роботу підприємства, як наголошувалося на засіданні, з 2008 року гальмує корпоративний конфлікт між основними акціонерами товариства. Це в комплексі з іншими вагомими причинами призвело до виникнення значної заборгованості з виплати зарплат, до Пенсійного фонду та бюджету.
Загалом борги «Пресмашу» за останні півроку склали понад 7 млн. грн. Ситуацію ще можливо виправити, вважають на підприємстві.
Одним з потужних аргументів на користь цього, зазначали присутні на засіданні представники заводу, є наміри освоїти випуск кевларових касок та бронежилетів, надзвичайно необхідних країні в умовах ведення бойових дій.
«Наш завод може навіть танки ремонтувати, – поінформував акціонер підприємства Богдан Пукіш. – Нещодавно у нас був директор Львівського танкоремонтного заводу. Вони сьогодні в три зміни працюють. Ми як ніколи зараз потрібні державі: наші можливості, наші площі. У нас є 100 квадратних метрів площі, 44 мостових крани».
Також прикарпатське підприємство, як прозвучало, створило потужності виробництва пресів для брикетування. Враховуючи важливість функціонування «Пресмашу», на засіданні було вирішено звернутися у головне управління Міндоходів України з пропозицією відновлення платоспроможності заводу та надати допомогу в юридичному супроводі проблемних для підприємства питань. «Будемо робити спроби підтримки і спасіння заводу», – резюмував Володимир Семко.