2017-10-19 13:11:47

Медична спільнота обговорює медичну реформу


На початку свого виступу він відзначив надзвичайну важливість заходу, що проводять профспілки спільно з парламентарями, керівниками громадських об’єднань медичних працівників, організацій роботодавців у сфері охорони здоров’я, науковців, представників медичної спільноти з усіх регіонів України.

«Громадськість повинна сказати своє вагоме слово, сміливо заявити власну позицію щодо медичної реформи, яка торкається фактично кожної української сім’ї. Позиція ФПУ полягає у тому, що проведенню такої масштабної реформи, як медична, повинен передувати суспільний діалог, та консенсус сторін соціального партнерства – роботодавців, профспілок і Уряду.

Ситуація, яка склалась на сьогодні з проведенням реформи, не задовольняє ні тих, хто працює у системі охорони здоров’я, ні пересічних громадян», - зазначив він.

 

Изображение 128

 

Тому минулого місяця медичні працівники, члени профспілок вийшли під стіни Верховної Ради України для оприлюднення своєї позиції щодо проведення реформи галузі. Однак нас досі не почуто, - констатував профспілковий лідер. Григорій Осовий окреслив основні принципи, за які виступають профспілки у процесі проведення реформ, а саме: рівність, справедливість і доступність медичної допомоги.

Голова ФПУ висловив упевненість, що рішення такого представницького медичного форуму, на який зібрались майже півтори тисячі учасників, спонукають владу до діалогу з громадянським суспільством.

Перед учасниками Форуму виступила представницька група народних депутатів України, голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець. На форумі обговорено проект Концепції побудови нової національної системи охорони здоров’я України та прийнято Резолюцію.

Форуму передував круглий стіл на тему «Національна система охорони здоров’я - громадська та експертна оцінка ефективної моделі реформування системи охорони здоров’я в Україні для забезпечення якісної і доступної медичної допомоги», який також проходив у Міжнародному центрі культури і мистецтв профспілок.

 

Изображение 102

 

Изображение 121

 

Изображение 082

 

Изображение 011

 

Прес-центр ФПУ