2017-10-17 12:21:28

ДОСВІД, ЩО ВАРТИЙ ПОВТОРЕННЯ

 

В колективі налагоджений дієвий соціальний діалог між адміністрацією обласного центру зайнятості (директор Григорій Горбаль) та первинною профорганізацією (голова комітету профспілки Ірина Ганчак), який здійснюється на принципах взаємної поваги, пошуку компромісних рішень, обов’язковості дотримання досягнутих домовленостей і відповідальності за виконання прийнятих зобов’язань Колективного договору, створення належних умов праці і відпочинку.

Так, працівники отримують вчасно належну заробітну плату( посадовий оклад, доплату за вислугу років та інтенсивність). При наданні основної щорічної відпустки їм виплачується грошова допомога на оздоровлення в розмірі середньомісячної заробітної плати. Також працівникам надається матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань.

Голову профкому включено до робочих груп та комісій, які фукціонують при обласному центрі, де вирішуються питання преміювання працівників за результатами діяльності установи та визначення їх особистого вкладу у результати. Ірина Ганчак є заступником голови комісії із загально обов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням.

Значну увагу в колективі приділяють навчанню працівників. Протягом 2016-2017 років 54 особи підвищили свою кваліфікацію в Інституті підготовки кадрів державної служби зайнятості; проведено 55 засідань з питань реформування служби, стану колективно-договірної роботи.

Велика увага соціальними партнерами приділяється питанням охорони та гігієни праці, створення безпечних і нешкідливих умов; створена служба охорони праці.

Фахівці центрів зайнятості області забезпечені комп’ютерною оргтехнікою та сучасним обладнанням. Створені кімнати прийому їжі і психологічного розвантаження.

Адміністрація і профком  дбають про оздоровлення працівників . За 2015-2016 роки з профспілкових коштів на це використано 58,0 тис. грн., також про поточні ремонти приміщень, придбання санітарно-гігієнічних засобів, охоронно-пожежну систему тощо.

Керівництво центру спільно з профкомом постійно організовує культмасові заходи. Впродовж останніх років працівники побували в багатьох екскурсійних та паломницьких поїздках.

За два останніх роки на культурно-масову роботу використано майже 100 тис. грн. профспілкових коштів, а на придбання новорічних подарунків – майже 50 тис. грн.

Первинна організація бере активну участь в наданні благодійної допомоги.  Торік для дітей учасників АТО, які зареєстровані в центрах зайнятості в пошуках роботи, придбано 288 новорічних подарунках. На звернення  благодійної організації було придбано дизельне пальне для автомобіля, що відправлявся в зону АТО по обслуговуванню батальйону ім. Кульчицького.

За клопотанням командира військової частини польової пошти В-1527, що базується в м. Куйбишеве, в 2016 році було виділено профспілкові кошти на придбання морозильної скрині для довготривалого зберігання продуктів харчування, а в січні 2017 року – на дві пральні машини та сушарки для бійців цієї частини, які виконують завдання АТО. У батальйоні «Самбір» цієї військової частини служать багато призовників з Івано-Франківщини.

Первинка обласного центру зайнятості завжди бере участь у виставках творчих робіт членів профспілки, Спартакіадах та змаганнях. Сам же Григорій Горбаль є активним членом президії обкому профспілки працівників державних установ. Досвід роботи первинної профспілкової організації Івано-Франківського обласного центру зайнятості заслуговує на його практичне використання організаціями профспілок області.

     Схвалено на засіданні президії обласного комітету профспілки працівників державних установ .

              Ніна Гушпіт, голова обласної організації працівників держустанов