2014-07-15 16:31:06

Звернення Ради ФПУ до Президента України, Кабінету Міністрів України

Члени Ради Федерації професійних спілок України звертаються до Президента України П.О. Порошенка. Кабінету Міністрів України щодо незадовільної роботи Державної казначейської служби України.

Незважаючи на наявність коштів на рахунках Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності і своєчасність надання платіжних доручень Виконавчою дирекцією, перерахування коштів органами Державної казначейської служби для проведення розрахунків із санаторно-курортними закладами за надані послуги здійснюється із значними затримками, що призводить до тяжких наслідків, а саме - неможливості закупівлі продуктів харчування, медикаментів, затримок виплати зарплати, заборгованості за енергоносії, Пенсійному фонду тощо.

Загальна сума коштів за платіжними дорученнями, що знаходяться із лютого ц.р. на виконанні в органах казначейської служби, складає понад 226 млн. гри. і ця сума має тенденцію до стрімкого зростання. Серед закладів, що фінансуються Фондом, є клінічні санаторії, що здійснюють реабілітацію тяжкохворих після перенесення інсультів, інфарктів, операцій. Непроведення платежів санаторно-курортним закладам загрожує призупиненням надання послуг понад 190 тисячам застрахованих осіб, які сплатили внески та часткову вартість путівки.

Крім того, у зв'язку з анексією Криму та ситуацією на сході країни оздоровниці прийняли на тимчасове проживання сотні біженців та військових, які користуються комунальними послугами і не сплачують їх вартість.

Зазначена вище ситуація призводить до паралізації санаторно-курортних закладів та спричиняє соціальні протести, десятки тисяч працівників санаторно-курортних закладів уже залишились без засобів до існування через невиплату їм заробітної плати.

З метою розв'язання ситуації, яка склалась, недопущення загострення соціального напруженим, члени Ради Федерації професійних спілок України звергаються до Президента України П.О. Порошенка. Кабінету Міністрів України з проханням зобов'язати органи Державної казначейської служби України невідкладно здійснити перерахування коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності санаторно-курортним закладам а також забезпечити виплати працівникам бюджетної сфери та соціальних виплат населенню східних областей України.



Прийнято на засіданні Ради Федерації

професійних спілок України 26 червня 2014 року