2017-05-16 15:13:33

Звільняти працівників передпенсійного віку – заборонено!

Чинний Кодекс законів про працю України категорично забороняє дискримінацію працівників за віком. Одначе на практиці  під час вивільнення працівників трапляється діаметрально протилежне. Тому зміни в законодавстві щодо трудового захисту даної категорії працівників є вкрай важливими, адже вони захистять тисячі українців передпенсійного віку, котрим, за статистикою, після звільнення найважче працевлаштуватися.

Так, 6 квітня 2017 року Верховна Рада України прийняла за основу і в цілому законопроект № 5564 «Про внесення зміни до статті 42 Кодексу законів про працю України щодо захисту трудових прав працівників передпенсійного віку», який підписав Президент України. Законом передбачається надати працівникам, яким залишилося менше трьох років до настання пенсійного віку і при досягненні якого особа має право на отримання пенсії, право на переважне залишення на роботі у разі вивільнення працівників у зв'язку зі змінами в організації виробництва і праці.

Таким чином, відповідно до цієї зміни до переліку категорій працівників, яким надається право залишитися на роботі у випадку скорочення чисельності або штату працівників у зв'язку зі змінами в організації виробництва і праці, додається категорія працівників, яким залишилося до настання пенсійного віку працювати менше трьох років.

Маємо надію, що законослухняні роботодавці виконуватимуть вищезазначені новації та не шукатимуть спосіб обійти законодавство. Важливе значення тут також має обізнаність самих працівників щодо відстоювання своїх прав, а також позиція профспілки.