2017-05-11 15:05:43

«Таркетт Вінісін»: успіх підприємства – результат співпраці адміністрації і профкому

Продукція підприємства – це різноманітні покриття для влаштування підлоги в житлових, комерційних, побутових приміщеннях, на спортивних майданчиках, у транспортних засобах.

До складу Товариства наразі входить виробництво текстильного покриття, лінолеуму та паркетної дошки, а також сервісний центр зберігання і відвантаження готової продукції (на світлині). Кількість працівників складає 500 осіб.

Уведення в дію у серпні 1997 року виробництва текстильної нитки дало змогу відмовитися від імпортної сировини, задовольнити власні потреби при виробництві текстильного покриття, а також реалізувати власну сировину для аналогічних підприємств на українському та зарубіжному ринках. Виробництво полівінілхлоридного лінолеуму теж повністю задовольняє споживчий ринок України в такому товарі: його експорт складає 70 % від загальної  кількості випущеної продукції. Лінолеум з успіхом експортується в країни Європи, Азії, Африки та Америки.

Нині на підприємстві впроваджені найсучасніші системи  автоматизованого обліку та управління, повністю комп’ютеризовані всі робочі місця і технологічні процеси. Діють відповідні міжнародні системи управління якістю, з охорони праці та безпеки, екологічного менеджменту, що дає змогу заводу працювати та випускати продукцію на рівні міжнародних вимог та стандартів.

Товариство активно впроваджує нові високотехнологічні та енергоефективні технології. Впродовж 2013-2014 років уведено в дію 2 твердопаливні котельні, які працюють на твердих деревних  відходах власного виробництва, що дозволило повністю  відмовитися від використання природного газу, а також вирішити питання утилізації відходів виробництва та зменшення шкідливих викидів в атмосферу. Підприємство постійно дбає за збереження навколишнього середовища.

Профспілковий комітет спільно з адміністрацією сприяє впровадженню нових методів господарювання та систем праці. На постійному контролі профкому – виконання положень колективного договору щодо поліпшення умов та охорони праці, забезпечення спецодягом та засобами індивідуального захисту, оплати праці, інших соціальних і побутових питань.

За вагомий внесок колективу ТзОВ «Таркетт Вінісін» в соціально-економічний розвиток міста, області й держави  підприємство неодноразово нагороджувалося почесними грамотами виконкому Калуської міськради, Івано-Франківської ОДА, почесними дипломами Торгово-промислової палати України,  Державної податкової адміністрації України та Державної митної служби України.

За результатами роботи Товариство неодноразово виходило переможцем серед підприємств аналогічного профілю в національних бізнес-рейтингах, у номінаціях «Обсяг реалізованої продукції», «Чистий прибуток», «Продуктивність праці», «Заробітна плата», «100 кращих продуктів України», «Експортер року» та «Імпортер року».

Представляючи свою продукцію, ТзОВ «Таркетт Вінісін» бере активну участь у різноманітних виставках і конкурсах. Так, підприємство є постійним учасником щорічних профільних міжнародних виставок, а також учасником і переможцем загальнодержавних і регіональних спеціалізованих виставок «100 кращих товарів України», «Барвиста Україна» та інших.

Окрім того, підприємство проводить благодійну діяльність, допомагаючи, зокрема і своєю продукцією, благодійним та громадським організаціям і фондам.

Належна увага приділяється наданню соціальних пільг працівникам. Колдоговором передбачено виплату грошових дотацій на оздоровлення працівників, до ювілейних дат, на лікування; допомогу при скрутному матеріальному становищі; доплату на харчування та ряд інших виплат. Профкомом спільно з адміністрацією нині розробляється питання добровільного медичного страхування всіх працівників, покращення умов  харчування.

«Таркетт…» також бере активну участь у розвитку культури й спорту. Свого часу підприємство було головним спонсором баскетбольного клубу «Калуш-Вінісін», який у 2003 році став бронзовим призером чемпіонату України з баскетболу серед команд першої ліги, а згодом перейменований у БК «Говерла». Нині Товариство підтримує дитячі футбольні та баскетбольні команди, є постійним спонсором різноманітних спортивних заходів міського, обласного та всеукраїнського рівнів. ТзОВ «Таркетт Вінісін» співпрацює з баскетбольним клубом БК «Калуш-ПНУ», який у цьому сезоні виборов «бронзу» чемпіонату України в першій лізі групи «Захід».

Не цураються спорту і самі працівники підприємства. Орендовані ігрові та тренажерні зали – завжди до їх послуг. Спортивні колективи неодноразово ставали переможцями та призерами різних фізкультурно-спортивних заходів міста й області. За результатами традиційної міської спартакіади  фізкультурно-спортивного товариства «Україна» в минулому році команда «Таркетт Вінісін» зайняла перше місце й отримала перехідний кубок. Постійними учасниками міських змагань є футбольна та волейбольна дружини підприємства.

Не забувають тут і про відпочинок своїх працівників та їх сімей. Діти, скажімо, мають змогу відпочити в літніх оздоровчих таборах. Також регулярно організовуються туристичні та культурні заходи й поїздки.

Успіхи ТзОВ «Таркетт Вінісін» на вітчизняному ринку та за кордоном стали можливими завдяки продуманій маркетинговій політиці компанії «Таркетт», яка має багатолітній досвід роботи з виробництва й продажу своєї продукції, а також завдяки підтримці  органів державної влади всіх рівнів, зокрема Івано-Франківської облдержадміністрації, Калуської міської ради та, звісно ж, завдяки спільній праці адміністрації, профкому та колективу підприємства.

 

 

Борис Пришляк, голова

профкому ТзОВ «Таркетт Вінісін»