Домашня / Інформаційний вісник

2021-07-26 14:21:56

ВИЗНАЧЕНО ДІЇ ПРОФСПІЛОК У ПРОЦЕСІ ЗАКОНОДАВЧОГО РЕГУЛЮВАННЯ СФЕРИ ОХОРОНИ ПРАЦІ

22 липня 2021 року відбулося чергове засідання робочої групи СПО об'єднань профспілок з опрацювання «доопрацьованого» законопроєкту Мінекономіки «Про безпеку та здоров'я працівників на роботі» в редакції станом на 19.07.2021, яку офіційно отримано на погодження.Засідання робочої групи відбулося за участі першого заступника СПО об'єднань профспілок - заступника Голови ФПУ Шубіна О.О. та заступника Голови ФПУ- Голови профспілки будівельників України Андреєва В.А.

2021-07-23 14:04:36

Роботодавці можуть заохочувати вакцинуватись проти COVID-19, проте не зобов’язувати

Європейська Бізнес Асоціація (EBA) та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) зібрали на одній сторінці актуальну інформацію про вакцинацію. Вона, зокрема, буде корисна роботодавцям та працівникам.

Наведемо окремі із питань та відповідей на них.

Чи повинен роботодавець забезпечувати співробітнику можливість вакцинуватися? Якщо так, то як саме (оплата вакцини)?

2021-07-23 13:58:59

КАЛУШ. ІВАНО-ФРАНКІВЩИНА: ПОНАД 4 МЛН. ГРН. СПІЛЧАНСЬКИХ КОШТІВ ВИТРАЧЕНО НА ОЗДОРОВЛЕННЯ

ОБ’ЄДНАНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ «КАРПАТНАФТОХІМ» ТА СЕРВІСНИХ СЛУЖБ ПІДПРИЄМСТВА АКТИВНО СПЛАНУВАЛА ЛІТНЮ ОЗДОРОВЧУ  КАМПАНІЮ.

Зокрема, на базі відпочинку «Сонячний берег» в с. Сергієвка Одеської області буде оздоровлено 310 працівників підприємства та, в тому числі, 120 їх дітей. Тривалість оздоровлення 10 днів. На це буде витрачено 2 млн.150 тис.грн спілчанських коштів з доплатою працівниками 30 відсотків вартості путівок, яка становить 6тис.600 грн.

2021-07-22 10:52:03

УКРАЇНА 30. ТРУДОВІ РЕСУРСИ»: ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК

21 липня 2021 року на Всеукраїнському Форумі «Україна 30. Трудові ресурси», ініційованому Президентом України, з позицією профспілок щодо законодавчих ініціатив влади з лібералізації трудового законодавства виступив заступник Голови Федерації профспілок України Олександр Шубін. У дискусії з цього питання зокрема взяли участь радник керівника Офісу Президента України Тимофій Милованов, Національний координатор МОП в Україні Сергій Савчук, голова Національного агентства України з питань державної служби Наталія Алюшина, заступник Голови Державної служби України з питань праці Ігор Дегнера.Виступ Олександра Шубіна можна подивитися тут:

2021-07-21 16:39:39

Від сьогодні на Прикарпатті мають можливість вакцинуватися усі охочі

Як уже повідомлялося, з 21 липня Україні розпочинається п’ятий етап вакцинації проти коронавірусу. В рамках цього етапу щеплення зможуть зробити всі бажаючі віком від 18 років.Записатися на вакцинацію від COVID-19 можна до пунктів щеплень, які діють у більшості закладів первинної медичної допомоги, зателефонувавши в реєстратуру відповідного закладу. Також за телефоном чи онлайн можна зареєструватися на щеплення до центру масової вакцинації, який в Івано-Франківську знаходиться за адресою вул. Целевича, 34.
2021-07-21 14:24:55

ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ КЕРІВНИЦТВА СПО ОБ’ЄДНАНЬ ПРОФСПІЛОК З ПЕРШИМ ВІЦЕ-ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРОМ УКРАЇНИ

20 липня відбулася зустріч керівництва СПО об’єднань профспілок з Першим Віце-прем’єр-міністром України – Міністром економіки України Олексієм Любченком.

З профспілкової сторони у зустрічі взяли участь: Григорій Осовий, Голова СПО об’єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України; Олександр Шубін, перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, заступник Голови Федерації профспілок України, заступник Голови правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття; Вадим Бубняк заступник Голови СПО об’єднань профспілок, голова Федерації профспілок транспортників України; Михайло Волинець, заступник Голови СПО об’єднань профспілок, голова Конфедерації вільних профспілок України; Ігор Поплавський, заступник голови Об’єднання всеукраїнських профспілок і профоб’єднань «Єдність», голова Профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України;

2021-07-21 09:44:31

В Івано-Франківську втретє цього літа відбувся мистецький проєкт «Квадрат Курбаса».

У мистецькому квадраті цього разу запалювали гурти «SOVA», «PES DUKE» та співачка LUMARA. Родзинкою заходу стали українські та англійські пісні у виконанні іранця Моміна Рауфа. Крім того, глядачам представили трейлер на виставу «Пташка», яку невдовзі покажуть в Івано-Франківську.

2021-07-21 09:37:53

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ: «КОНСТИТУЦІЙНИЙ СУД НАДАЛІ ЗАЛИШИВ УРЯДУ І ПАРЛАМЕНТУ МОЖЛИВІСТЬ МАНІПУЛЯЦІЙ НАВКОЛО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНСТИТУЦІЙНОГО ПРАВА ГРОМАДЯН НА ДОСТАТНІЙ РІВЕНЬ ЖИТТЯ!»

 

Конституційний Суд України визнав конституційними приписи частини шостої статті 6 Закону України «Про оплату праці» від 24 березня 1995 року у редакції Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 6 грудня 2016 року, частини шостої статті 96 Кодексу законів про працю України в редакції Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 6 грудня 2016 року № 1774 (про мінімальний посадовий оклад (тарифну ставку). Таке Рішення Суд ухвалив у справі за конституційним поданням 47 народних депутатів України.

2021-07-20 16:00:05

Прем’єр-міністр доручив органам влади виплачувати зарплати освітянам вчасно

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль поставив завдання керівникам центральних та місцевих органів влади забезпечити, щоб кожен працівник бюджетної сфери, зокрема, й освіти, отримував заробітну оплату не пізніше визначених законом термінів.
2021-07-20 15:35:49

ДЕБЕТ, КРЕДИТ ТА БАЛАНС

В Україні щорічно 16 липня з 2004 року відзначається День бухгалтера.

Напередодні професійного свята Івано-Франківський обласний комітет Профспілки працівників державних установ зібрав окремих бухгалтерів установ і організацій галузі,  голів та скарбників профкомів для спілкування і відзначення їх праці. Від цієї категорії залежить не тільки якість фінансової роботи в колективах, а й організація внутріспілкової та фінансово-господарської діяльності первинних профорганізацій.