Домашня / Інформаційний вісник

2022-03-22 11:14:10

Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану

Уряд постановою від 7 березня 2022 року №215 встановив, що нарахування та виплата грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану на території адміністративно-територіальних одиниць, де структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві державних адміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад (далі - органи соціального захисту населення) не мають можливості забезпечити підготовку виплатних документів та проведення фінансування, здійснюється з урахуванням таких особливостей:

2022-03-22 11:11:26

Уряд відшкодує комунальні витрати бюджетам громад, які дали безкоштовний прихисток переселенцям

Відповідну постанову Кабінет Міністрів України прийняв 11 березня 2022 року.

Компенсацію комунальних витрат можуть отримати громади, які дали безкоштовний прихисток переселенцям у будівлях, приміщеннях комунальної форми власності (у школах, садочках та ін.).

Мова йде про всі витрати пов'язані з теплопостачанням, водопостачанням, водовідведенням, газопостачанням, купівлею дров, палетів та вугілля.

2022-03-22 10:50:41

ПРОФСПІЛКИ НА ДОПОМОГУ БІЖЕНЦЯМ І УКРАЇНСЬКІЙ АРМІЇ

Івано-Франківська обласна галузева Рада Профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України засуджує московську агресію проти України. Про це зазначено у листі до ФПУ до керівництва Укрелектропрофспілки, голів первинок та територіальних профорганізацій. Повідомляється, що голови первинних профспілкових організацій, профактивісти наразі займаються збором коштів для української армії, для територіальної оборони для біженців, приймають біженців та забезпечують харчуванням їх, готують харчові напівфабрикати для армії, волонтерять.

2022-03-21 14:26:31

Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану

Стаття 1. Дія норм законодавства про працю в умовах воєнного стану 1. Цим законом визначаються особливості трудових відносини працівників усіх підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, виду діяльності і галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особами, на період дії воєнного стану, введеного відповідно до Закону України “Про правовий режим воєнного стану” (воєнний стан).

2022-03-21 12:52:25

ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНА ОСОБА: ПОРЯДОК ОТРИМАННЯ СТАТУСУ, ПРАВА ТА ПІЛЬГИ

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи» від 13 березня 2022 р. № 269.Згідно із змінами до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 509, передбачено, що заява про взяття на облік та включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб інформації про внутрішньо переміщену особу за наявності технічної можливості може подаватися також через Єдиний державний веб-портал електронних послуг.

2022-03-21 12:02:55

ВИРІШЕНО ОРГАНІЗАЦІЙНІ ПИТАННЯ

21 березня відбулося засідання Президії Ради профспілок Івано-Франківської області ,де було обговорено питання:

1. Про Постанову Президії Ради профспілок області від 30 листопада 2021 року ( про В.о.Голови Ради профспілок області);

2. Про IX звітно-виборну конференцію Ради профспілок області;

3. Про бюджет Ради профспілок області за 2021 рік та на 2022 рік.

2022-03-21 09:56:03

Заява Міжнародної організації роботодавців (IOE) щодо агресії проти України

Міжнародна організація роботодавців (IOE) рішуче засуджує одностороннє застосування збройної сили, де б воно не відбувалося, яке порушує мир у всьому світі, глобальний багатосторонній порядок та територіальну цілісність – цінності, на яких було побудовано Організацію Об'єднаних Націй. Вона закликає Російську Федерацію негайно та беззастережно поважати територіальну цілісність, кордони та суверенітет України. Це ті самі цінності, які світова бізнес-спільнота через IOE поважає і невпинно відстоює. Ці цінності також є фундаментальною основою процвітання, економічного та соціального розвитку, досягнутого в останні десятиліття, невідомого у попередні епохи.

2022-03-20 12:24:57

З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ, КОМУНАЛЬНИКИ!

Рада профспілок Івано-Франківської області надсилає найкращі вітання профспілчанам житлово-комунальної сфери господарювання.

Ви невтомно піклуєтеся, щоб у домівках була вода, тепло, щоб тішили око прибрані вулиці, двори і під’їзди.Висловлюємо вдячність усім, на кого покладено цю важливу місію.

Щиро бажаємо вам міцного здоров’я, щастя, благополуччя і успіхів в нелегкій, але такій потрібній людям справі!І нехай слова вдячності від людей щоденно зігрівають вашу душу.

З повагою,

В.о. Голови Ради профспілок області                                   Володимир Уєвич

 

2022-03-17 10:27:27

НАФТОГАЗОВИКИ ЗАХИЩАЮТЬСЯ РАЗОМ З УСІМ НАРОДОМ УКРАЇНИ

В умовах жорстоких бойових дій та обстрілів трудові колективи, члени профспілки підприємств нафтогазового комплексу продовжують бездоганно виконувати свої трудові обов’язки на кожному робочому місці. Профспілкові організації з перших днів включилися до організації праці персоналу в нових, небезпечних умовах.
 
 
Без жодних затримок первинні, об’єднані, територіальні організації швидко консолідували власні ресурси і з профспілкових коштів уже перерахували на підтримку Збройних сил України понад 2 мільйони гривень.
Всі профспілкові організації нафтогазовиків оперативно долучилися до всенародного руху допомоги і підтримки постраждалим від війни, біженцям.
Масштабну роботу розгорнули профспілкові організації ПАТ «Укрнафта», АТ «Укргазвидобування», АТ «Укртранснафта», АТ «Укртрансгаз», первинна організація НАК «Нафтогаз України», ДП «Нафтогазбезпека», ТОВ «Нафтогаз Тепло».
Спільно з роботодавцями вишукуються кошти, профкомами укладаються договори з санаторіями, туристичними базами, соціальними об’єктами на розміщення жінок, дітей, пенсіонерів у Моршині, Трускавці, Дрогобичі, Бориславі, Надвірній, Долині, Закарпатті інших курортах та містах центральних і західних областей України.
Лідери та інші представники профспілкових організацій виїздять на місця, організують прийом, розміщення і харчування постраждалих. Мобілізуються ресурси і завозяться військова амуніція та гуманітарні вантажі: продукти харчування, медикаменти, предмети особистої гігієни, всього на суму близько 10 мільйонів гривень.
«Укрнафтогазпрофспілка»
2022-03-17 10:16:04

ПРОФСПІЛКОВІ ВІСТІ ОН_ЛАЙН

Шановні колеги, до вашої уваги пропонується черговий випуск газети "Профспілкові вісті" за посиланням  https://www.facebook.com/100063537098280/posts/382977710496796/?d=n