Домашня / Інформаційний вісник

2015-12-04 09:56:13

Щоб було гідне місце праці кожному члену суспільства

3-го грудня  у Міжнародний день інвалідів, відбулося засідання Координаційного комітету сприяння зайнятості населення Івано-Франківської області, де обговорено питання про забезпечення зайнятості осіб з інвалідністю та демобілізованих учасників антитерористичної операції. Головував на зібранні заступник голови координаційного комітету, перший заступник голови Ради профспілок області Володимир Уєвич. Доповідав з обговорюваних питань - Григорій Горбаль, директор обласного центру зайнятості.

2015-12-04 09:03:08

Профспілки категорично не згодні із запропонованими в Держбюджеті на 2016 рік розмірами соціальних стандартів

Опрацювавши проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік», оприлюднений на сайті Міністерства фінансів України 30.11.2015, який планується розглянути на засіданні Кабінету Міністрів України 4 грудня 2015 року, профспілки категорично незгодні із запропонованими на 2016 рік розмірами базового державного соціального стандарту - прожиткового мінімуму.

2015-12-03 09:56:55

Підписано Меморандум з реалізації Плану модернізації України «Від кризи до економічного зростання»

Задля досягнення цілей розбудови стабільної та успішної економіки, забезпечення громадян робочими місцями з достойним рівнем доходу, соціальні партнери – сторони профспілок та роботодавців України - вирішили об'єднати свої зусилля навколо спільного завдання – реалізації Плану модернізації, який був розроблений у тісній співпраці Агентства модернізації України, міжнародних та вітчизняних експертів, науковців та соціальних партнерів – організацій роботодавців і профспілок. Про це говориться в Меморандумі, що було підписано 2 грудня під час з’їзду Федерації роботодавців України. Свої підписи під документом поставили Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий та перший заступник Голови СПО сторони роботодавців, заступник Голови Ради Федерації роботодавців України Олексій Мірошниченко.

2015-12-02 09:43:25

Резолюція учасників Всеукраїнських зборів голів первинних профорганізацій

Ми, учасники Всеукраїнських зборів голів первинних профорганізацій, наголошуємо, що профспілки України виступають за суспільно необхідні та соціально відповідальні реформи!

Профспілки виступають за розбудову України на фундаменті солідарності, рівності, соціальної справедливості, згуртованості та демократії. Профспілки виступають за стійке зростання, повну зайнятість, якісні робочі місця, справедливу оплату праці, якісне громадське обслуговування, освіту та навчання, справедливе оподаткування, ефективне управління, гендерну рівність і дотримання основоположних прав. Це вимагає переходу до іншої економічної моделі в Україні, проведення соціально відповідальних реформ, які повинні здійснюватися при підтримці широких верств суспільства та на основі соціального діалогу.

2015-12-01 12:05:42

БУВАЄ, Й НЕ НА ЗЛОДІЯХ ШАПКА ГОРИТЬ

Ця історія знову стосується колективу НГВУ «Долинанафтогаз». Вірніше, мова йтиме про дві історії, дуже подібні, які народилися у кабінетній тиші працівників контрольно-ревізійного управління ПАТ «Укрнафта». Перша історія мала місце 4 роки тому. Як наслідок перевірки слідчими КРУ деяких питань фінансово-господарської діяльності управління, з’явився документ, де було зазначено, що «встановлено факти недостатнього контролю керівника управління та відповідальних осіб цеху за ефективністю використання та збереженням матеріально-технічних ресурсів і автотракторної техніки, та виявлено порушення фінансової дисципліни на суму 163 566, 16 грн., завдано збитків управлінню на суму 93 845, 49 грн». У Наказі керівництва, який народився як відповідь на результати перевірки,  винними тоді виявилися 5 осіб, які під тиском обставин, хоч вина їх не була доведена, заплатили «збитки» та розрахувалися з роботи. Один із звинувачених – Анатолій Ткачук, не бажав схилити тихо голову, визнати себе винним і, як мовиться, пішов до кінця.

2015-11-30 11:53:38

На Долинщині вбачають у профспілках єдину громадську організацію, що займає послідовну позицію щодо захисту працівників

26 листопада 2015 року  у Долинському райкомі профспілки Івано-Франківської області проведено «День  профактивіста»  для голів  профкомів, профорганізаторів, членів райкому профспілки, інших профактивістів. Йшлося про дії профспілки у питаннях соціального захисту працівників та завдання виборних профспілкових органів по зміцненню первинних профспілкових організацій, про гарантії для працівників  органів місцевого самоврядування.

2015-11-27 08:54:10

Активізуймо роботу по збору голосів!

Повідомляємо, що після технічної перерви відновив свою роботу сайт електронних петицій до Президента України. Втрачено цінний час, протягом якого ми могли досягти потрібного результату.
Просимо активізувати роботу профспілкових організацій, членів профспілок стосовно збору підписів під петицією про внесення законопроекту для відновлення санаторно-курортного лікування працівників, оздоровлення студентів і дітей.

2015-11-26 08:44:49

З’їзд профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України

24 листопада 2015 року відбувся з’їзд профспілки працівників хімнафтохімпрому України. Представники колективів хімічної, нафтопереробної, нафтохімічної галузей зібралися в Яремчі, щоб обговорити проблеми та намітити шляхи їх вирішення. На сьогоднішній день в одній з провідних галузей економіки їх зібралося чимало. Все це змушує профспілкових активістів шукати нові методи роботи, нові підходи в їх вирішенні. Саме про це йшла мова як у звіті голови ЦР профспілки Василя Мойсюка, так і у виступах делегатів з’їзду.

2015-11-24 11:40:06

Рада проголосувала за роздержавлення ЗМІ

За відповідне рішення проголосувало 260 нардепів. Верховна Рада проголосувала за законопроект №1123 «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». За відповідне рішення проголосувало 260 нардепів.

2015-11-24 09:19:19

Про підтримку рішення Президії ФПУ щодо підписання Меморандуму

Розглянувши лист Федерації профспілок України № 03/01-24/1428 від 19 листопада про доцільність укладення Меморандуму з реалізації Плану модернізації України «Від кризи до економічного зростання» між СПО об’єднань профспілок та СПО роботодавців, Президія Ради профспілок Івано-Франківської області прийняла колегіальне рішення «Про підтримку рішення Президії ФПУ щодо підписання Меморандуму» та постановила підписати Меморандум. Президії ФПУ - врахувати позицію Президії Ради профспілок Івано-Франківської області при розгляді цього питання на своєму засіданні. Про це йдеться в постанові Президії РПО Івано-Франківської області від 23 листопада 2015 року за підписом голови І.Є.Басюка.