Домашня / Інформаційний вісник

2020-02-28 09:21:54

ЕКСКЛЮЗИВ. Лука Вісентіні: «Я вважаю, що місія була успішною»

Ексклюзивне бліц-інтерв’ю з Лукою Вісентіні, Генеральним секретарем ЄКП та ПЕРР, главою місією глобальних профспілок, яка працювала в Україні 25-27 лютого 2020 року.  

1.Скажіть, які Ваші враження від перемовин з представниками української влади?

Вони досить самовпевнені, не рахуються з роллю профспілок в Україні, і намагаються просувати економічну та політичну модель, яка відрізняється від тієї, яка існує в ЄС. Тим не менше, я вважаю, що місія була успішною, в тому розумінні, що ми отримали конкретні запевнення, виконання яких будемо відслідковувати і відповідно реагувати.

2. Яке враження на Вас справили українські профспілки чи достатньо  активно вони відстоюють права працівників?

2020-02-26 11:14:22

Глобальний профспілковий рух підтримав українців у боротьбі за трудові права - Шаран Барроу

Шаран Барроу, Генеральний Секретар Міжнародної Конфедерації Профспілок (МКП), висловила солідарність з українськими активістами та запевнила, що глобальний профспілковий рух підтримує українців у боротьбі за трудові права. В посольства України міжнародні профспілкові організації принесли свої листи на солідарну підтримку , записали відеозвернення , зробили колективні фото.США,Італія , Австрія, Швеція, Білорусія,Грузія,Молдова,Малайзія,Ліван, Туніс,Кенія, Танзанія,Гана сьогодні підтримали нас!

2020-02-26 10:54:07

«ЧИ БУДЕ ГОЛОС У ГРОМАДИ?»

25 лютого біля приміщення Івано-Франківської філії Суспільного відбулася акція працівників та громадськості проти змін у роботі регіональних мовників. Близько сорока мітингувальників вимагали припинити впровадження Концепції регіонального мовлення Суспільного на 2020 – 2021 роки, що була ухвалена Наглядовою радою мовника 2 грудня 2019 року. Учасники мітингу вважають, що передбачена у Концепції зміна принципів виробництва контенту загрожує подальшому існуванню Івано-Франківської філії, і є наступом на свободу слова, адже працювати доведеться під диктовку зверху, мати рамки проєктів.

2020-02-26 08:56:07

Зустрічі представників міжнародних профспілок із Федерацією роботодавців України

У рамках Місії Європейської конфедерації профспілок та Міжнародної конфедерації профспілок із солідарної підтримки українських робітників 25 лютого відбулась зустріч місії із керівниками Федерація роботодавців України.

Лука Вісентіні зазначив: «Дякую вам за запрошення. Ми приїхали із кінцевою метою оголосити про необхідність відкликати законопроєкт про працю та розробити нове законодавство із залученням соціальних партнерів. У цьому ми сподіваємося на вашу підтримку. У стратегічному горизонті розвитку подій позбавлення працівників й профспілок прав не дає роботодавцям жодних переваг, тому що це не сприяє розвитку ринку праці та підвищить конфліктогенність сфери праці».

2020-02-25 08:52:54

Суд відкрив провадження у справі за позовом про відкликання законопроекту «Про працю»

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі щодо визнання дій Кабінету Міністрів України  протиправними в частині порушення процедури погодження із СПО об’єднань профспілок проекту Закону України «Про працю», який в подальшому зареєстрований у Верховній Раді України за №2708 від 28.12.2019. Про це повідомляє прес-служба суду.

2020-02-19 11:29:43

Заява ФПУ. 20 лютого – День соціальної справедливості Забезпечення соціальної справедливості – доленосне завдання незалежної України

 

Соціальна справедливість – загальновизнана цінність сучасного демократичного суспільства, що закріплена в документах світової спільноти. та є запорукою стабільності і благополуччя для широких верств. Соціальний розвиток і соціальна справедливість необхідні для забезпечення та підтримання миру і безпеки всередині країн, а також у відносинах між ними, і не можуть бути досягнуті в умовах відсутності поваги до всіх прав людини та основних свобод.

За рішенням 62-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН 20 лютого проголошено Всесвітнім днем соціальної справедливості, починаючи з 2009 року.

2020-02-19 09:29:08

РЕКОМЕНДАЦІЇ конференції «Роль профспілок у захисті прав людини праці. Дотримання прав і гарантій діяльності профспілок у сучасних умовах» (14 лютого 2020 року м. Київ)

 

 

Учасники конференції зазначили, що Україна відповідно до Конституції є демократичною, соціальною, правовою державою, а людина – найвищою соціальною цінністю. Утвердження та забезпечення її прав та свобод – це головний обов’язок держави. Для захисту своїх трудових і соціально-економічних прав та інтересів громадяни України об’єднуються у професійні спілки. Це конституційне право трудящих гарантовано також міжнародними актами, які є частиною національного законодавства.

2020-02-18 15:09:52

УВАГА!!! 21 лютого о 21:45 програма “Перша шпальта” в ефірі UA:Перший

Уся правда про новий Проект закону “Про працю”, недоліки, ризики для робочих місць українців та відтік робочої сили. Не пропустіть, уже в цю п’ятницю 21 лютого о 21:45 у програмі “Перша шпальта” на UA:Першому зустрінуться у диспуті Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий та представник Європейської Бізнес Асоціації Ігор Гоцик.

Прес-центр ФПУ

2020-02-15 15:07:43

ПРОФСПІЛКОВА АРМІЯ МАЄ МОБІЛІЗУВАТИСЬ

Конференція «Про роль профспілок у захисті людини праці. Дотримання прав і гарантій діяльності профспілок у сучасних умовах», що відбулась 14 лютого у Києві, порушила проблеми, які на сьогодні є найбільш актуальними для профспілок та усього українського суспільства.

2020-02-13 18:44:22

Уряд спрямував додатково 2,2 млрд гривень для виплати заробітних плат вчителям

Так, виплата коштів педагогам вперше буде здійснюватися із розрахунку реальної кількості учнів, а не за торішніми даними. Це рішення  було прийняте сьогодні, 12 лютого 2020 року, на засіданні Кабміну.