Домашня / Інформаційний вісник

2015-02-11 09:37:02

Тут в кожного заняття до душі

У вересні 2013 року освітяни обласного центру одержали приміщення Будинку вчителя по вулиці Чорновола, 25. Зусиллями небайдужих людей та освітянської громадськості це приміщення було відремонтоване, а його кімнати умебльовані та належно оформлені. Тепер вони наповнилися звуками музики і співом, радістю зустрічей неординарних особистостей.

2015-02-11 09:23:52

Нам підкорились найвищі вершини

Відповідно до «Програми оздоровлення працівників ТОВ «Карпатнафтохім» та членів їх сімей в 2014 році», ФСК «Нафтохімік» зорганізував та провів ряд краєзнавчих експедицій та екскурсій в гірські райони нашої області, зокрема:

2015-02-06 09:30:03

Стан виконання Кабінетом Міністрів України Вимог учасників Всеукраїнської акції протесту профспілок від 23 грудня 2014 року визнано незадовільним

Актуальні питання розвитку соціального діалогу, посилення впливу профспілок на вирішення проблем соціально-економічного захисту людини праці в сучасних умовах обговорили учасники засідання спільного засідання СПО об’єднань профспілок та Президії Федерації профспілок України, що відбулося 5 лютого в Міжнародному центрі культури і мистецтв профспілок.
Захід почався з оголошення Голови СПО об’єднань профспілок, Голови ФПУ Григорія Осового про те, що керівники парламентських фракцій «Блок Петра Порошенка» та Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина» підтримали ініціативу ФПУ і підписали Меморандум про співпрацю з профспілками.

2015-02-04 10:38:01

Дні нової історії. Глибоко символічно, що річниця Революції гідності співпадає із Всесвітнім днем соціальної справедливості

На початку тижня, що триває, відбулося засідання Президії Ради профспілок області, де  розглядалися актуальні питання профспілкової  роботи в цей непростий для суспільства час.

Члени президії, голови галузевих профоб’єднань, обговорили заходи, які слід провести в трудових колективах 20 лютого 2015 року з нагоди Всесвітнього дня соціальної справедливості, який співпадає з річницею Революції гідності в Україні. Боротьба триває. І сьогодні громадяни захищають Вітчизну від агресора, відстоюють не лише національні інтереси нашої держави, а й свободу і права українців, демократичні цінності людини. Тож, варто пам’ятати всім нам, якою ціною проторюємо шлях у європейське майбутнє, і як важливо ставати зрілим громадянським суспільством, щоб творити вільну державу.

2015-02-04 09:10:17

Як виконає Уряд вимоги профспілок?

Чи дотримається Уряд при прийнятті важливих рішень принципів «прозорості, привабливості, служіння народу, захисту споживачів», передбачених «Стратегією-2020» Президента України?
Незважаючи на публіцистичні обіцянки «прозорих» принципів роботи, протягом грудня 2014 року за ініціативи Уряду, Верховною Радою України прийнято численні рішення, що суттєво звужують або ліквідовують трудові права та соціальні гарантії працівників, зокрема: заморожено розміри мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму, позбавлено права працівників і їхніх дітей на санаторно-курортне лікування, збільшено податковий тиск на низько- і середньо- дохідні верстви населення тощо.

2015-02-04 08:46:37

Профспілчани цікавилися у міністра, а де подітися тим 20 відсоткам скорочених?

23 січня 2015 року на  Прикарпатті з робочим візитом побував Міністр соціальної політики України Павло Розенко. Він  відвідав у м. Івано-Франківську геріатричний пансіонат, зустрівся з членами профспілки працівників держустанов цього трудового колективу. Відбулася також обласна нарада за участю Павла Розенка і голови обласної державної адміністрації  Олега Гончарука з керівниками та працівниками закладів соціальної опіки районів і міст області, керівництвом інших держустанов та представниками профспілок. У заходах брали  участь Ярослава Ульванська – заступник директора департаменту соціальної політики – начальник управління праці обласної державної адміністрації, член обкому профспілки та Ніна Гушпіт – голова обласного комітету профспілки працівників державних установ.

2015-01-29 16:16:54

Григорій Осовий: «Лише солідарними діями профспілок можна спонукати владу до вирішення проблем працівників»

Голова ФПУ Осовий Г.В., коментуючи хід протестної акції шахтарів, яка відбулася сьогодні під стінами Кабінету Міністрів України, зазначив: «Федерація профспілок України та її членські організації підтримують справедливі вимоги шахтарів, адже це саме та категорія працівників, які своєю повсякденною працею забезпечують енергетичну незалежність держави. Тисячі шахтарів щоденно ризикуючи свої здоров’ям і життям видають вугілля, так необхідне металургам і тепловим станціям, щоб у кожній оселі було тепло і світло».
ФПУ висловила свою позицію і солідарну підтримку законним економічним вимогам шахтарів сьогодні на мітингу біля урядової будівлі.

2015-01-28 13:06:29

Люди за зміни, та – з гарантіями…

26 січня 2015 року  в місцевому Палаці культури «Прометей» відбулася конференція трудового колективу Бурштинської ТЕС ПАТ «ДТЕК Західенерго», на якій розглядали питання  «Про запровадження для працівників ТЕС добровільної страхової медицини».

2015-01-26 12:43:27

Ріст дитячої смертності, закриття ДЮСШ і знищення санкурортів – чого українцям чекати цього року?

Соціальна сфера сьогодні перебуває в стані панічного реформування, неясної кризової реорганізації, головна характеристика якої – замовчування її сутностіі
Мало хто з нас взагалі розуміє, які зміни в соціальну площину вніс ухвалений бюджет на цей рік: на що ми все ще маємо право, а про які раніше доступні пільги слід забути? Незрозумілим залишається й доля соціального страхування в нашій країни – новоприйнятий закон «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» вніс істотні зміни в зміст свого попередника, однак які саме – ніхто не знає.
Ми спробували розібратись у ситуації та все ж таки з’ясувати: чи буде третій Майдан, куди зникають українські санаторії, чого слід чекати від об’єднання фондів соцстраху та яке майбутнє в ДЮСШ?

2015-01-26 12:34:04

День профспілки - це день навчання

23 січня  проведено день обкому профспілки у Тисменицькому районі, яким практично завершено організаційні заходи щодо навчання керівників профорганізацій в області, на якому детально обговорювалися шляхи практичного проведення виборів профспілкових органів у районній організації профспілки в умовах реформування органів влади на сучасному етапі, забезпечення зайнятості державних службовців, що вивільняються за результатами її проведення, поліпшення умов та оплати праці, соціального захисту членів профспілки.