Домашня / Інформаційний вісник

2015-05-27 09:34:27

Відсутність соціального діалогу виштовхує людей на вулиці

Велику зацікавленість журналістів провідних вітчизняних ЗМІ викликала прес-конференція представників Федерації профспілок України та членів Спільного представницького органу профспілок, що відбулась сьогодні в Інформаційній агенції «Укрінформ».
Спікери розповіли присутнім про позицію профспілок стосовно проведення Урядом політики «затягування пасків», яка на переконання більшості спілчан здійснюється здебільшого за рахунок простих трудівників шляхом заморожування зарплат, зменшення соціальних гарантій, а також підвищення цін на життєво важливі товари і тарифів на житлово-комунальні послуги.

Проти цього категорично виступають профспілки!!!

2015-05-26 12:52:17

Станьмо учасниками реформ

На звітно-виборної конференції Тисменицької районної організації профспілки, яка проходила 13 травня цього року, на це наголосив у звітній доповіді голова райкому профспілки Ярослав Татарин. Організації профспілки району, як і в державі, великі сподівання мають на успішне проведення антитерористичної операції на сході держави, припинення агресії Росії. Вони є активними учасниками з надання допомог постраждалим під час революції гідності, військових дій, переселенцям зі східних областей України. Поряд з цим підтримують реформи, які проводяться з метою наближення життя українців до Європейських стандартів. Первинні організації району повинні подбати, щоб вивільнення  держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування за результатами проведення адміністративно-територіальної проходило відповідно до чинного законодавства, і надалі активно захищати  соціально-економічні та трудові інтереси членів профспілки.

2015-05-22 10:46:01

«ПАНЬКАЮТЬСЯ» з партіями, а чому не рахуються з громадськими організаціями?

З виступів на засіданні Ради

- О. СТЕЛЬМАХ , голова первинної профспілкової організації Прикарпатської дослідної станції, зав відділом, старший науковий співробітник.

- У цей важкий в країні час профспілки зайняли активну і конструктивну позицію. Не маємо права сидіти і мовчати, бо ми є та реальна і активна сила, яка покликана і здатна боротися за права працюючих людей, за наше майбутнє,  щоб вижити самим і чогось добитися для людей. Акція протесту, до якої готуємося,  доречна і потрібна. Це не радикальні дії, не стихійні дії, які вигідні країні – агресору, це сигнал нашій владі, що вона працює непрофесійно і політика, яку демонструє в економічній площині, є антинародною, а значить –антидержавною.

2015-05-22 10:42:54

Влада говорить сама з собою

Про поточну ситуацію  та дії профспілок області  в умовах  різкого погіршення рівня життя працюючих людей заслухано на розширеному засіданні Ради профспілок Івано-Франківської області яка відбулася 21 травня під головуванням Ігоря Басюка.

З доповіддю виступив голова Ради профспілок області Ігор Басюк.  

2015-05-20 10:51:00

Профспілки їдуть на пікет

Антикризовий профспілковий штаб, керуючись рішеннями Президії ФПУ і СПО об’єднань профспілок, прийняв рішення розпочати пікетування Кабінету Міністрів України на підтримку вимог колективного трудового спору профспілок з Урядом і роботодавцями.
Акції триватимуть протягом двох тижнів у дні засідання Уряду, починаючи з 27 травня ц.р, а також 3 і 10 червня.

У пікетуванні братимуть участь профспілкові активісті, керівники галузевих Профспілок - членських організацій ФПУ, усі небайдужі громадяни.
 

2015-05-19 11:42:47

УРЯД НЕЩАДНО ЕКСПЛУАТУЄ ПАТРІОТИЗМ УКРАЇНЦІВ

Проголосивши курс України на досягнення європейських стандартів рівня життя українського народу,  Уряд  Яценюка А.П. проводить так звані реформи в діаметрально-протилежному напрямку, грубо порушуючи при цьому не тільки Закони але і Конституцію України. Без жодного економічного обґрунтування влаштовано гонитву цін на енергоносії, житлово-комунальні та інші вкрай необхідні для людей товари і послуги. Реформи Уряду полягають в одному, якомога повніше задовольнити вимоги МВФ  - виразника міжнародних кланово-олігархічних інтересів, при цьому нехтуючи інтересами власного народу. Така антисоціальна політика призводить  до повної руйнації економіки України та зубожіння українського народу, втягує в боргову яму не лише нинішнє, а й майбутні покоління.

2015-05-19 10:04:54

День молодого профактивіста

Працюючи в державних установах молоді працівники не завжди відчувають на собі достатній соціальний захист, і це змушує їх об’єднуватись  в молодіжні ради для захисту своїх прав та інтересів.Тому, 14 травня 2015 року  відбулися  установчі збори по утворенню молодіжної ради первинних профспілкових організацій м.Івано-Франківська. На збори прибули 30 молодих профспілкових активістів, яких  до складу молодіжної ради на звітно-виборних зборах делегували первинні профорганізації.

2015-05-18 15:23:07

Місія МВФ: профспілки попереджають, що загострення соціальної ситуації може призвести до непередбачуваних наслідків

З 12 травня в Києві працює Місія Міжнародного валютного фонду. Місія, як повідомлялося, прибула для першого перегляду нової чотирирічної програми розширеного фінансування. Перший транш у рамках нової програми в 5 млрд доларів США було отримано 13 березня. Другий і всі наступні транші МВФ можуть бути отримані за підсумками щоквартальних оціночних місій Фонду.

2015-05-18 15:18:47

Діюча сьогодні в Україні пенсійна система потребує докорінних змін, - Анатолій Назаров

Нещодавно Кабінет Міністрів України вніс на розгляд 4 законопроекти, які докорінно змінюють принципи функціонування вітчизняної пенсійної системи та пропонуються на громадське обговорення з метою врахування відповідних пропозицій.

2015-05-15 11:08:32

Де вихід з майже безвиході

Відбулася узгоджувальна зустріч представників Сторін Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні та Спільного представницького органу сторони роботодавців в рамках колективного трудового спору (конфлікту) між СПО об’єднань профспілок та СПО роботодавців на національному рівні.