Домашня / Інформаційний вісник

2015-06-08 09:55:55

Допомагає соціальне партнерство ВЛАДА ВІДПИСАЛАСЯ: «В ЄВРОПІ ТАК НЕ РОБЛЯТЬ»

На звернення президії обласної Ради профспілки працівників енергетики та ЕТП до Міністерства соціальної політики та керівників фракцій коаліції  у Верховній Раді більш гуманно поставитися до питання оздоровлення дітей та працюючих людей, зберегти повноваження Фонду соціального страхування, який відав  коштами на ці потреби, ми отримали відписку, що оздоровлення не властиве Фонду соціального страхування, і що в Європі так не роблять.

2015-06-08 09:09:42

СОЦІАЛЬНИЙ ДІАЛОГ. Представники профспілок зустрілися з лідером «Батьківщини» Юлією Тимошенко

Актуальні та важливі соціально-економічні питання, зокрема розвитку соціального діалогу, справедливого прожиткового мінімуму, індексації зарплат і пенсій, погашення заборгованості по зарплаті та пенсіях, проблеми встановлення справедливих цін і тарифів на газ та послуги ЖКГ обговорено 5 червня під час робочої зустрічі представників профспілкових об‘єднань України з депутатами парламентської Фракції «Батьківщина».

2015-06-04 13:42:12

2 червня ДТЕК Бурштинська ТЕС розпочала перший заїзд в дитячий лікувально-оздоровчий комплекс «Сокіл»

В рамках річної програми оздоровлення  600 дітей працівників станції та учасників АТО з Бурштина  та Галицького району відпочинуть та оздоровляться на Прикарпатті, на березі гірської річки Лімниціповідомляє прес-служба компанії.

2015-06-04 13:24:17

Не з дверей, то у вікно… Як не допустити приватизації Калуської ТЕЦ?

28 травня відбулося спільне засідання  профкому і адміністрації Калуської ТЕЦ. На засіданні розглядалося питання  зупинки електростанції на літній період у зв’язку з відсутністю основного споживача теплової енергії, яким є для ТЕЦ Карпатнафтохім. Вже третій рік з політичних мотивів цей хімічний комбінат не працює. Директор ТЕЦ Володимир Мазяр у своєму виступі акцентував на  позитивних досягненнях, які мала ТЕЦ  в осінньо-зимовий період 2014-2015 років і на проблемних ситуаціях, що вимагають реагування.

2015-06-04 13:19:40

ХТО ВИДУМУЄ ЦІ ДИРЕКТИВИ?

02 червня під стінами Івано-Франківської ОДА розпочався страйк підприємців. Прикарпатські бізнесмени обурені рішенням Кабміну щодо обов’язковості придбання ними касових апаратів. Рішення стосується найбільш вразливої частки приватної справи в Україні – підприємців так званої 3-ї групи (фізичних осіб, «єдиноподатників»).

2015-06-04 13:15:57

Профспілки вдруге пікетують Кабмін

3 червня профспілки вдруге вийшли під стіни Кабінету міністрів України. Прийшли понад 1000 профспілкових активістів, щоб висловити своє негативне ставлення до урядової політики «затягування пасків».
Сьогодні вийшли представники профспілок працівників АПК, охорони здоров’я, освітяни, працівники соціальної сфери, Пенсійного фонду, Академії наук України, шахтарі, залізничники, представники регіональних профспілкових організацій з Черкаської і Вінницької областей.
Мітинг відкрив керівник СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.
Ні – безробіттю в Україні

2015-06-03 12:23:29

Василь МОЙСЮК: «Потрібно якнайшвидше за участю уряду, роботодавців, профспілок розпочати системний діалог з питань проведення стратегічних реформ»

Сьогодні всі працюючі люди та незахищені верстви населення хочуть почути від влади, профспілок відповідь на питання, коли ж настане стабільність і розпочнеться справжнє покращення життя в суспільстві. Про це заявив голова Профспілки працівників хімічної та нафтохімічної галузей промисловості України Василь Мойсюк.

2015-06-03 12:17:53

ПРОФСПІЛКИ ПРОДОВЖУЮТЬ ПІКЕТУВАТИ КАБМІН

Профспілки закликають усіх небайдужих приєднатися сьогодні - у день засідання Уряду - до пікетування Кабінету міністрів України.
Це буде вже другий етап акції на підтримку вимог профспілок у колективному трудовому спорі з Урядом і роботодавцями.

Обстоюючи законні права громадян, профспілки виступають проти:
- підвищення ціни на газ і тарифів на комунальні послуги;
- "безстрокової шокової терапії", що проводить Уряд;
- відсутності реальних соціально-економічних реформ.

2015-06-02 11:08:26

СОЦІАЛЬНИЙ ДІАЛОГ. Генеральної угоді – соціальне наповнення та ефективний захист людини праці

На неухильному забезпеченні цих принципів наголошували представники Профспілкової сторони під час засідання Спільної робочої комісії для ведення колективних переговорів і підготовки проекту Генеральної угоди на новий строк, що відбулось 29 травня. . Вів засідання Керівник групи повноважних представників Сторони роботодавців, заступник Голови Федерації роботодавців України Олексій Мірошниченко. В заході взяли участь та виступили: від Профспілкової сторони - Керівник Робочої комісії об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк, від групи повноважних представників Сторони органів виконавчої влади – директор Департаменту соціального страхування та партнерства Міністерства соціальної політики Олександр Савенко.

2015-05-28 08:38:32

Профспілки розпочали щотижневе пікетування Уряду


Ми розпочинаємо публічні масові акції. Поки що плануємо провести три пікетування Кабінету Міністрів: перша - 27 травня, друге - 3 червня, третє - 10 червня", - сказав заступник голови ФПУ Сергій Кондрюк на прес-конференції в Києві у вівторок.

Він зазначив, що визначені три основних мети: негайне внесення Кабміном пропозицій до Верховної Ради про підвищення зарплати з 1 липня; примусити уряд розпочати повноцінні процедури примирення в рамках національного колективного трудового спору; не допустити закладання в бюджет-2016 антисоціальних ідей.