Домашня / Інформаційний вісник

2016-03-14 11:53:27

ПРИМНОЖУВАТИ ДУХОВНІ НАДБАННЯ

Прогресивних змін в економіці, суспільному житті не варто очікувати без належного розвитку                  духовної сфери. Реалізація цього важливого завдання в значній мірі залежить від діяльності закладів культури. Наскільки ефективно працюють сьогодні клубні, бібліотечні установи, які проблеми вирішують? Про це кореспондент "Єдності" веде розмову з начальником управління культури, національностей і релігій облдержадміністрації Володимиром Федораком.

2016-03-14 11:47:33

ЛІЦЕНЗІЙНА ВАКХАНАЛІЯ

Так діє Держслужба геології і надр Украни .

НГВУ «Надвірнанафтогаз» -  одне з найбільших підприємств Івано-Франківщини, тривалий час лихоманить. А нещодавно тут відбулися емоційні багатолюдні збори адміністрації, профкому, представників трудового колективу управління, учасники яких висловили  тривогу за майбутнє нафтовидобування на теренах області і в Україні. Начальник НГВУ В.Чуприна, відкриваючи збори, повідомив про невтішну ситуацію, в якій опинилися нафтовики. Впродовж 10 років колектив управління добував вуглеводні на Битків-Бабчинському родовищі в Надвірнянському районі, що має річний дебіт 50 тис. тонн нафти та 27,5 млн. куб. газу. Проте, в липні торік Державна служба геології та надр України прийняла необгрунтоване рішення – не продовжила дію спеціального дозволу, що дає право добувати нафту і газ на цьому родовищі.  26 січня 2016 року під таку ж заборону на видобуток вуглеводнів потрапило і Лопушнянське родовище в Чернівецькій області. На їх обслуговуванні працює понад 200 працівників управління. Зупинка розробки цих родовищ означає запровадження роботи в режимі неповного дня або тижня, скорочення працівників та ще низку негараздів.

2016-03-09 11:45:20

Повертаючись до теми ДОЛИНЯНИ ВИГРАЛИ СВОЇ СУДОВІ СПРАВИ

У грудневому номері  газети «Єдність» ми розповіли про факти порушення законних прав та інтересів  працівників, які мали місце  в  НГВУ «Долинанафтогаз». Нагадаємо, що в одній з публікацій, а саме « У Долині «свої» закони, або Вагітність, як вирок» йшлося про те, що після трьох років роботи на посаді таксувальника була звільнена з роботи молода працівниця НГВУ У.Балабух, яка на час звільнення вже перебувала у відпустці у зв’язку з вагітністю і пологами.  На бік незаконно звільненої працівниці стала профспілка, яка окрім захисту її прав у суді, звернулася і до новопризначеного керівника ПАТ «Укрнафта» розглянути справу, та вникнути, що за «нелюбов» керувала адміністрацією при винесенні цього незаконного рішення.

2016-03-09 10:34:08

Проект постанови Кабінету Міністрів України щодо пенсії за віком на пільгових умовах викликав у профспілковому середовищі надзвичайне занепокоєння

В проекті із Списків №1 і №2 вилучено низку виробництв, професій та посад, зайнятість на яких, за результатами неодноразово проведеної атестації робочих місць, нині дає право на пенсійне забезпечення на пільгових умовах. При цьому, до проекту не надано жодних обґрунтувань, зокрема, підтвердження відсутності на таких робочих місцях несприятливих та шкідливих умов праці.

Це викликало неабияке занепокоєння у профспілковому середовищі.

2016-03-09 10:28:54

ДОВІДКА ПРО ПІДСУМКИ РОБОТИ АГРОПРОМИСЛОВОГО КОМПЛЕКСУ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ЗА 2015 РІК

У жовтні минулого року сесією обласної ради затверджено Комплексну програму розвитку агропромислового комплексу та сільських територій області на 2016-2020 роки. Одним із пріоритетних напрямків програмою визначено тваринницьку галузь, яка має неабияке значення у забезпеченні продовольчої безпеки області. Підвищення рівня зайнятості сільського населення, створення нових робочих місць відбувається в основному за рахунок розвитку тваринництва.

2016-03-09 10:15:33

НАШ ГОЛОС МАЮТЬ ПОЧУТИ, А ПРОБЛЕМИ ЗРОЗУМІТИ

Нещодавно ми відзначили державне свято – Міжнародний жіночий день 8-го березня. Це чи не єдиний день в році, коли чоловіки, в тому числі і можновладці, намагаються говорити про проблеми жінок. Але час від часу виникають дискусії - визнавати чи ні 8 березня державним святом.

2016-03-03 22:30:15

Шановні жінки!

 Прийміть найщиріші вітання зі святом весни – Міжнародним жіночим днем 8 березня!

Бажаю Вам міцного здоров’я, щирої радості, щасливих посмішок, невичерпної любові, яка робить Вас красивими і неповторними.Чарівності Вам та весняного настрою.

У ці непрості часи хай вистачає Вам мудрості  і сили нести у світ мир, добро, красу, які завжди допомагають у найважчих випробуваннях.

 

Голова Ради профспілок області:                                 Ігор Басюк

2016-02-15 09:49:06

НОВЕ ДЕРЖАВНЕ УПРАВЛІННЯ ТВОРИТИ МОЛОДИМ

Під таким девізом в Івано-Франківську 10 лютого 2016 року пройшов «круглий стіл», для голів молодіжних рад районних (міських) організацій профспілки та молодих профактивістів, працівників держустанов.

Передумовою проведення заходу було те, що з 1 травня 2016 року вступає в дію Закон України «Про державну службу», який несе багато змін та нововведень в діяльність державних службовців, третину яких в області молодь до 35 років. Тому, про новації в законодавстві про державну службу, а також особливості і привабливість державної служби для молоді розповіли в своїх виступах Валерій Крецул - керівник апарату обласної державної адміністрації, голова мандатної комісії обласної профспілки та Світлана Онишук - начальник міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби  у Чернівецькій, Івано-Франківській  та Тернопільській областях, член обласного комітету профспілки.

2016-01-28 16:14:59

ПРОФСПІЛКИ ПРИКАРПАТТЯ ГОТОВІ СТРАЙКУВАТИ

28 січня на засіданні Ради профспілок Івано-Франківської області обговорено питання: «Про поточну ситуацію в державі та дії профспілок по захисту прав та інтересів спілчан».

              Голова Ради профспілок області Ігор Басюк у своїй доповіді зазначив, що «нинішня вкрай напружена і непроста ситуація в державі як ніколи вимагає консолідованих дій профспілок по захисту прав та інтересів людей, які довірили нам свою долю і є для нас роботодавцями. Захищаючи їх інтереси, ми захищаємо інтереси держави». Реальну оцінку діям влади дали нещодавні Всеукраїнські збори голів первинних профорганізацій, яка відображена в Резолюції зборів, зазначив доповідач, і ця Резолюція, що містила низку вимог до Верховної Ради України, до Уряду та Президента України  є за словами І.Басюка відправною точкою для дій профспілок сьогодні. Через те, що вимоги учасників зборів не почуті, що кожна інстанція влади фактично проігнорувала їх, профспілкам не залишається нічого іншого, як розпочати підготовку до Всеукраїнського страйку.

2016-01-27 15:13:57

ДО УВАГИ ПРОФАКТИВУ! МОЛОДЬ ЗАПРОШУЮТЬ НА ЗИМОВИЙ КАМПУС

Представництво Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні та Соціал-Демократична Платформа 26-29 лютого 2016 року на Закарпатті організовують для молодих профспілкових лідерів Зимовий кампус: "Оновлюємо країну. Формуємо моду на працю". 

За поданою інформацією під час заходу планується обговорення та розробка стратегії вирішення проблем щодо надання першого робочого місця, профорієнтації, пошуку причин "немодних" робочих професій, умов роботи та інших болючих молодіжних проблем праці в Україні.

Організатори запрошують до участі у кампусі представників молоді від профспілок.

Для участі необхідно пройти обов'язкову реєстрацію до 1 лютого 2016 року за посиланням:http.//bit.ly/WINTER SD CAMPUS, заповнивши відповідну анкету. 

Проживання, харчування та методичне забезпечення учасників здійснюється за рахунок Фонду. Проїзд та оплата добових - за рахунок відряджуючої сторони.