Домашня / Інформаційний вісник

2017-10-11 09:02:32

Підписано тристоронню Домовленість щодо підвищення тарифної ставки працівника 1-го розряду

10 жовтня на засіданні СПО об’єднань профспілок між керівниками сторін соціального діалогу було досягнуто домовленості щодо зміни розміру тарифної ставки робітника І-го розряду. Відповідне рішення було ухвалене членами СПО об’єднань профспілок і за їх дорученням свій підпис під документом поставив Голова СПО об’єднань профспілок Григорій Осовий. Від роботодавців це здійснив Голова СПО роботодавців Дмитро Олійник, від влади - Міністр соціальної політики України Андрій Рева.

Домовленість є невід'ємним додатком до Генеральної угоди та набирає чинності з 1 листопада 2017року.

2017-10-11 08:57:30

Відбулося засідання правління Фонду соціального страхування України

10 жовтня 2017 року  відбулося чергове засідання правління Фонду соціального страхування України, на якому розглядалися і були прийняті рішення про  затвердження структури Фонду та затвердження схем посадових окладів працівників  виконавчої дирекції Фонду та її робочих органів,  внесення змін до Положення про умови оплати та стимулювання праці  працівників Фонду, внесення змін до Порядку надання матеріального забезпечення деяким категоріям застрахованих осіб, затвердження Порядку надання матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду застрахованим особам у разі ліквідації (реорганізації) підприємства, установи, організації, припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця або незалежної професійної діяльності та інші.

2017-10-10 13:59:52

У КМУ відбулась зустріч соціальних партнерів

Робоча зустріч, ініційована Головою СПО профспілкової Сторони Григорієм Осовим,  відбулась 9 жовтня і проходила у тристоронньому форматі за участі міністра соціальної політики України Андрія Рєви і голови Ради Федерації роботодавців України Дмитра Олійника.

2017-10-10 09:38:21

Профспілки висловили рішуче «НІ!» наступу на трудові права громадян

Головним питанням порядку денного засідання Президії ФПУ, що відбулось сьогодні, 5 жовтня, у Києві стало визначення концепції дій профспілок на захист законних соціально-економічних прав трудящих в умовах реформ.

2017-10-10 09:33:59

ЗАЯВА ПРЕЗИДІЇ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ З НАГОДИ ВІДЗНАЧЕННЯ 10-ї РІЧНИЦІ ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ДІЙ ЗА ГІДНУ ПРАЦЮ

Починаючи з 2008 року сотні мільйонів людей по всьому світі взяли участь у заходах профспілок 7 жовтня з нагоди Всесвітнього дня дій за гідну працю.

І в цьому році профспілки світу єдиним фронтом виступають на підтримку гідної праці, яка має бути пріоритетом для урядів на шляху до відновлення економічного зростання та побудови сучасної економіки.

Ювілейний десятий Всесвітній день дій за гідну працю профспілкова спільнота України відзначатиме під гаслом «Гідна праця – продуктивна праця! Гідна праця – високооплачувана праця! Гідна праця – безпечна праця!».

2017-10-10 09:27:49

Гідна праця – необхідна умова економічного зростання країни

З нагоди Всесвітнього дня дій за гідну працю, який щорічно відзначається 7 жовтня, Федерація профспілок України провела круглий стіл на тему «Гідна праця – продуктивна зайнятість, достойна зарплата, сучасні безпечні робочі місця».

2017-10-04 12:44:29

КРАЩЕ ГІР МОЖУТЬ БУТИ ЛИШЕ ГОРИ

Ці слова популярного поета-пісняра Володимира Висоцького сприймають як своєрідне гасло люди, які пов’язали своє життя з туристичними походами. В свій час вони пройшли гірськими стежками сотні кілометрів в близьких і далеких краях, а часто були очільниками таких походів. Йдеться про ветеранів туристичного руху на Прикарпатті.

2017-10-04 12:06:59

ЯКА ВОНА, РЕФОРМА В ПЛАНАХ МОЗ?

Міністерство охорони здоров’я відповіло на Лист-заяву делегатів VIII  звітно-виборної конференції Ради профспілок Івано-Франківської області з приводу реформи системи охорони здоров’я.

Міністерство охорони здоров’я повідомляє.

2017-10-04 10:13:08

Медична реформа має бути ефективною та корисною для людей

2 жовтня у Києві, у Міжнародному центрі культури і мистецтв Федерація профспілок України провела круглий стіл на тему: «Ініціативи у сфері охорони здоров'я — якою повинна бути ефективна модель реформування системи охорони здоров'я в Україні для забезпечення якісної і доступної медичної допомоги».

2017-09-29 14:02:31

30 вересня - Всеукраїнський день бібліотек

Шановні друзі, колеги! Від імені Профспілки працівників культури України прийміть найщиріші вітання з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. Сама назва – Всеукраїнський свідчить, що це свято не тільки професійне, а й загальнонародне.

Це свято демонструє глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, про визнання історичної ролі бібліотеки в житті суспільства, адже бібліотека – це оселя людського розуму, скарбниця всіх багатств людського духу, потужна інформаційна інституція.

Час і практика довели людству, що ніщо не приносить такого духовного задоволення та насолоди, як Її Величність Книга. Вона була і залишається універсальним і невичерпним джерелом знань.

Справжніми помічниками та порадниками на шляху до вершин мудрості народу є бібліотечні працівники – невтомні трудівники книжкових полиць, вірні провідники у світ нового й непізнаного. Саме ви, сучасні бібліотекарі, володіючи знаннями компʼютерної грамоти, психології, філософії, етики, щиросердно служите допитливим читачам, допомагаєте їм бути обізнаними у сучасних проблемах, пізнавати реальну картину світу, здобувати освіту.

Тож, низько вклоняємось Вашому бібліотечному мистецтву, Вашій самовідданій праці, майстерності та професіоналізму.

Щиро бажаємо вам натхнення, здійснення мрій і задумів, міцного здоровʼя, дружнього порозуміння та любові читачів!

 

  

                          З глибокою повагою до кожного бібліотечного працівника,

                          Голова Профспілки працівників культури України Л.Ф. Перелигіна