Домашня / Інформаційний вісник

2018-10-19 10:24:00

100-річчю ЗУНР присвячується

Протягом місяця в Івано-Франківську експонуватиметься виставка «Станіславів – столиця ЗУНР». 17 жовтня, в Музеї визвольних змагань імені Степана Бандери відбулося відкриття виставки, присвяченої 100-річчю ЗУНРу «Станіславів – столиця ЗУНР», адже саме сучасний Івано-Франківськ найтриваліше був  столицею ЗУНР, сюди у січні 1919-го переїхав її уряд і перебував до 15 травня і де 3 січня 1919 року в приміщенні теперішнього готелю «Дністер», під час засідання Української Національної Ради ЗУНР, був схвалений історичний Універсал про Злуку з Українською Народною Республікою.

2018-10-18 16:28:28

ЗМІ ПРО АКЦІЮ ПРОТЕСТУ

Телеканал ZiK. Програма «Перші про головне»

Телеканал ZiK. Програма «Перші про головне»

Сьогодні, 18 жовтня 2018 року, о 17.00 на телеканалі ZiK в програмі «Перші про головне» візьме участь Голова ФПУ Григорій Осовий. Учасники дискусії обговорюватимуть вимоги ФПУ до ВРУ, Уряду і роботодавців щодо соціальних параметрів Держбюджету -2019.   Прес-центр ФПУ

[ докладніше ]

Телеканал 1+1. Протестна хода профспілок паралізувала центр столиці (відео)

Телеканал 1+1. Протестна хода профспілок паралізувала центр столиці (відео)

  Київ у ранкову годину пік зупинився в довжелезних заторах. Центр паралізувала протестна хода профспілок до Будинку уряду. Освітяни, медики та шахтарі вимагали підвищення заробітних плат, а сам мітинг оголосили зоною без політиків. Хоча дехто з діячів не послухався мітингарів і дістав на горіхи. Випуск ТСН 19:30 за 17 жовтня 2018...

[ докладніше ]

 

2018-10-18 16:17:22

ПРОФСПІЛКИ ПОПЕРЕДИЛИ УРЯДОВЦІВ

17 жовтня делегація уповноважених представників Всеукраїнського профспілкового віча провела в Кабінеті Міністрів України зустріч з Віце-прем’єр-міністром України, Головою НТСЕР Павлом Розенком.

 Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий окреслив консолідовані вимоги ФПУ, які щойно були одноголосно ухвалені учасниками Всеукраїнської акції протесту, а також передав пакет галузевих вимог, пропозицій, звернень та листів трудових колективів.

2018-10-18 16:07:04

ЗІ СВЯТОМ!

ШАНОВНІ ПРАЦІВНИКИ ХАРЧОВОЇ ТА ПЕРЕРОБНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ!

Прийміть найщиріші вітання з професійним святом!  Бажаємо вам приносити якнайбільше користі і радості споживачам вашої продукції, сприяти розквіту добробуту  людей і всієї країни. Хай щастить вам в особистому житті. Миру, любові, міцного здоров’я та всіх благ!

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                       Ігор Басюк

 

2018-10-17 16:20:40

ІНТЕРВ'Ю ДЛЯ ЗМІ

Чому профспілки вивели тисячі людей на вулиці, які питання турбують нині людей праці - про це говорив в інтерв'ю з журналістами ICTV - перший заступник голови Ради профспілок Івано-Франківської області Володимир Уєвич. З журналістами 24 телеканалу спілкувалася голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я Наталія Бирчак.

2018-10-17 14:03:27

Відповідь Міносвіти на звернення ФПУ щодо підвищення посадових окладів педпрацівників

На виконання резолюції Віце-прем'єр-міністра України Кириленка В.А. від 01.10.2018 Міністерство освіти і науки розглянуло звернення Федерації професійних спілок України від 20.09.2018 № 05/01 - 15/794 щодо підвищення з 1 вересня 2018 року посадових окладів (ставок заробітної плати) педагогічних та науково-педагогічних працівників на 10 відсотків та надало відповідь (додається).

2018-10-17 13:52:24

Київ. АКЦІЯ ПРОТЕСТУ ПРОФСПІЛОК. Серед протестуючих - делегація профспілчан з Прикарпаття

Сьогодні у профспілковій колонні представлена уся Україна – провідні галузі промисловості, західні, східні, центральні та усі без виключення області. Біля 30 тисяч трудівників, які рішуче вимагають від влади – РОБОТУ, ЗАРПЛАТУ, ГІДНЕ ЖИТТЯ!

 

На мітингу в Урядовому кварталі перед пікетом виступили Голова ФПУ Григорій Осовий, Голова профспілки шахтарів України Віктор Турманов, голова Київської міської організації Профспілки освітян Олександр Яцунь та багато і багато інших представників трудових колективів – працівників бюджетної сфери, виробничників.

Влада має почути свій народ – таким був основний заклик від тих, хто розповів з трибуни про найболючіші проблеми у галузях, які вони представляють.

Після виступів делегація спілчан відправилась на перемовини до КУМУ.

2018-10-11 09:57:49

17 жовтня у КИЄВІ - продовження протестних акцій профспілок

17 жовтня -  у Міжнародний день боротьби з бідністю у Києві відбудеться масовий Мітинг-хода представників Федерації профспілок та її членських організацій на захист законних прав та інтересів людей праці. Акція почнеться у парку Тараса Шевченка і продовжиться біля  Верховної Ради України і Кабінету міністрів України. 

 Затверджено основні вимоги Всеукраїнської профспілкової акції протесту до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та роботодавців.

2018-10-10 14:16:52

14 жовтня, - День Козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника Вітчизни

Одразу три величних свята відзначаємо 14 жовтня, - День Козацтва, свято Покрови Пресвятої Богородиці та День захисника Вітчизни. В цей день з гордістю згадаймо величну історію свого народу-борця, його одвічне прагнення до волі і жертовність. В цей день уклонімося живим і мертвим своїм співвітчизникам, захисникам, які боролися і боряться за українську землю, її волю і незалежність, примножують славу і честь  нашої країни.

Разом з нашим народом – Пресвята Богородиця – матінка-Покрова, її молитви та захист.

Вітання всім і кожному, для кого ця земля і її слава та воля є священними, непроминаючими цінностями. Піднесімо свої молитви до Небесної Цариці, щоб врешті-решт запанував в Україні мир та спокій, радість і добробут.

Слава Україні! Героям слава!

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                                        Ігор Басюк

 

2018-10-10 12:24:05

ВСІ ГРОМАДЯНИ, КОМУ ДОРОГА УКРАЇНА, МАЮТЬ БУТИ РАЗОМ З ПРОФСПІЛКАМИ

9 жовтня, Івано-Франківськ. З усіх бічних вулиць з високо піднятими плакатами-гаслами стікаються колони людей.   Тисячі профспілчан, представників з усіх галузей народного господарства області  зібралися на площі під стінами облдержадміністрації  та обласної ради, щоб висловити своє обурення політикою Уряду, зухвалому ігноруванню законних прав та інтересів людей праці, підвищенням цін   на товари та послуги без належних на це доходів громадян.

Цьогоріч це вже друга акція протесту профспілчан Прикарпаття. Перша була  навесні, 27 березня. Вимоги профспілчан економічні, соціальні. Сама акція протесту приурочена до Всесвітнього  дня дій за гідну працю та Міжнародного дня боротьби з бідністю, які щороку відзначаються в жовтні: 7 та 17 числа.