2020-06-30 13:08:50

ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКОВА АКЦІЯ ПРОТЕСТУ БІЛЯ ОФІСУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Учасники всеукраїнської попереджувальної акції протесту профспілок провели пікетування Офісу Президента України. Пікетувалиники вручили вимоги профспілок представнику Офісу Президента.

2020-06-29 15:44:44

ОСВІТА ВІДІГРАЄ КЛЮЧОВУ РОЛЬ У ВІДНОВЛЕННІ ДОБРОБУТУ СУСПІЛЬСТВА – ЗАЯВА ПРОФСПІЛКИ

Президія ЦК Профспілки працівників освіти і науки України, яка відбулася 25 червня 2020 року, підтримала висновки, висловлені в Заяві Європейського комітету профспілок освіти від 16 червня 2020 року, що пандемія COVID-19 – це медична, соціальна та економічна криза, вплив якої особливо відбився й на освіті – секторі, що відіграє ключову роль у подоланні її негативних наслідків та відновленні добробуту суспільства.

2020-06-29 15:39:50

CПО ОБ’ЄДНАНЬ ПРОФСПІЛОК: ЗУПИНИМО ПРОСУВАННЯ ЗАКОНОПРОЕКТУ «ПРО ПРАЦЮ» !

Спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, який представляє 6 мільйонів працівників, вимагає від Кабінету Міністрів України зупинити просування законопроекту «Про працю» як  такого, що суперечить Конституції України, актам міжнародного права, ратифікованим Україною, та Директивам Європейського союзу, та приєднатися до розробки кодифікованого акту в сфері праці, розпочатого робочою групою при Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ветеранів.

2020-06-25 16:37:21

Зі святом вас, дорогі співвітчизники, З ДНЕМ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ!

Прийняття Конституції — це одна зі сходинок становлення України як незалежної та демократичної держави.

Тож щиро вітаю вас з визначним національним святом – Днем Конституції України!

Нехай ця урочиста подія сповнює вас життєдайною силою, натхненням, спонукає до руху вперед, до втілення в життя стандартів правового демократичного суспільства.

Бажаю успіхів і плідної праці на благо українського народу.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                                                                     Ігор Басюк

 

2020-06-25 16:28:25

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ. ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ: «ПРОФСПІЛКИ ВСЕ РОБЛЯТЬ ДЛЯ ВІДНОВЛЕННЯ СОЦІАЛЬНОГО ДІАЛОГУ, АЛЕ ГОТОВІ ВИКОРИСТОВУВАТИ ВЕСЬ АРСЕНАЛ ЗАХИСТУ ПРАВ ЛЮДИНИ ПРАЦІ»

 

Про це Голова СПО об’єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий заявив під час прес-конференції на тему: «Про дії профспілок щодо недопущення прийняття законодавчих ініціатив, які порушують права найманих працівників і профспілок!», що відбулась 25 червня в інформаційній агенції УНІАН.

2020-06-25 16:21:11

ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ ВИМАГАЄ ВІД ТРЕТЬЯКОВОЇ СКЛАСТИ З СЕБЕ ПОВНОВАЖЕННЯ ГОЛОВИ КОМІТЕТУ ВР З ПИТАНЬ СОЦПОЛІТИКИ ЧЕРЕЗ СКАНДАЛЬНІ ВИСЛОВЛЮВАННЯ, – ЗМІ

 

В Офісі президента відреагували на висловлювання нардепа від "Слуги народу" Галини Третьякової про "дітей низької якості". Про це повідомляє Telegram-канал "Резидент" з посиланням на власне джерело в Офісі президента. За даними журналістів, президент Володимир Зеленський вимагає від Третьякової принести офіційні вибачення, уточнивши, що висловлювання про "дітей низької якості" і "стерилізації жінок без вищої освіти" є її персональною позицією.

2020-06-24 14:40:43

ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ'ЄДНАННЯ «БАТЬКІВЩИНА» підтримує профспілку щодо неприйняття законопроекту №2681

У відповіді політичної партії "ВО Батьківщина" на звернення обласної організації освітян Кіровоградщини зазначається, що законопроект №2681 порушує фундаментальні Конвенції Міжнародної організації праці, а також основні принципи діяльності профспілок - незалежність, самоврядність та невтручання держави у її діяльність. Це є загальновизнані норми міжнародного і національного законодавства, а також безперечні умови функціонування системи соціального партнерства.

2020-06-24 14:33:48

СОЛІДАРНІСТЬ ЄВРОПЕЙСЬКИХ ПРОФСПІЛОК ІЗ ПРОФСПІЛКАМИ ОСВІТИ В УКРАЇНІ

Європейський комітет профспілок освіти (ЄКПО), який представляє 132 профспілки освіти, тобто 11 мільйонів вчителів у Європі, є європейською регіональною організацією Інтернаціоналу освіти – глобальної федерації профспілок освіти, надіслав лист Голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову щодо солідарності з Профспілкою працівників освіти і науки України у боротьбі проти антипрофспілкового проекту закону № 2681.

2020-06-24 14:29:36

ЖІНОЧІ ОСЕРЕДКИ ПРОФСПІЛКОВОЇ СПІЛЬНОТИ ЗА ВІДСТАВКУ Г,ТРЕТЬЯКОВОЇ

Від імені профспілкової спільноти і її жіночих осередків у заяві Постійної комісії Ради Федерації профспілок України з питань рівності прав жінок і чоловіків висловлюється засудження антисоціальної та антигуманної позиції Голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової.

2020-06-23 17:03:31

ПРЕЗИДІЯ ФПУ ВИРІШИЛА: Провести 30 червня 2020 року у Києві та в регіонах України інформаційну акцію

 з вимогою недопущення прийняття антипрофспілкового законопроекту нр 2681. Визначити основну форму акції як інформаційне пікетування державних установ в Києві та на місцях.