2020-07-24 13:58:52

УРЯДОМ ВРАХОВАНО ПОЗИЦІЮ ПРОФСПІЛОК

На засіданні Уряду  22 липня були внесені зміни до порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного та комунального закладу охорони здоров’я.Голова СПО Григорій Осовий зазначив, що попередня редакція урядової постанови, що надійшла на погодження СПО об’єднань профспілок, була ним розкритикована, оскільки в ній було дуже узагальнено прописано можливість участі у складі комісій з проведення конкурсу представників громадських об’єднань. Також практично ігнорувалось законодавче положення про те, що представницькою стороною в сфері соціально-трудових відносин виступають профспілки.

2020-07-23 14:39:42

ОПТИМІЗОВАНО ПРОЦЕС ПРИЗНАЧЕННЯ ТА НАДАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ

22 липня на засіданні Уряду розглянуто питання про оптимізацію призначення та надання державної соціальної допомоги громадянам і родинам, що її потребують.

Суттєві зміни торкнуться питань рівного доступу до державної допомоги, об’єктивності під час її призначення та спрощення оформлення необхідних документів.

Розроблена з цією метою Мінсоцполітки та ухвалена Урядом постанова «Деякі питання виплати державної соціальної допомоги» передбачає проведення перерахунку розміру допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, яка виплачувалася в січні-червні 2020 року, та на дітей з інвалідністю, над якими встановлено опіку чи піклування.Раніше цей документ у встановленому порядку було опрацьовано СПО об’єднань профспілок, який надав до нього свої пропозиції, і у остаточній реакції постанови їх було враховано.  - Про це повідомив  Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ  Григорій Осовий, який брав участь у засіданні Уряду.

2020-07-23 14:23:54

НАРОДНІ ДЕПУТАТИ З УВАГОЮ СТАВЛЯТЬСЯ ДО ПОЗИЦІЇ ПРОФСПІЛОК

У відповідь на звернення ФПУ до народних депутатів України щодо неприпустимості прийняття законопроектів «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок)» №2681 та «Про страйки та локаути» №2682 народний депутат України Роксолана Підласа, член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ", заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку поінформувала, що позиція профспілок щодо зазначених законодавчих ініціатив нею взята до відома та буде врахована у подальшій роботі.

2020-07-22 14:21:50

ОБГОВОРЕНІ ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ ПРАЦІВНИКІВ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ

В рамках виконання протокольного рішення зустрічі Прем’єр-міністра України Шмигаля Д.А. з профспілками та роботодавцями 17.06.2020 на прохання Профспілки працівників соціальної сфери  України 21 липня 2020 року відбулася двостороння зустріч Міністра соціальної політики України Марини Лазебної з Головою Профспілки Володимиром Тьоткіним та заступником голови Профспілки Галиною Башкірєвою.

2020-07-21 21:23:00

РАЗОМ БІЛЬШ ЕФЕКТИВНО ЗАХИСТИМО ПРАВА ПРАЦІВНИКІВ

Сьогодні відбулася робоча зустріч Голови ФПУ Григорія Осового з Т.в.о. голови Держслужби України з питань праці Віталієм Сажієнком і його заступником Ігорем Дегнерою з питань розвитку співпраці в питаннях захисту прав та інтересів працівників.

У ході зустрічі учасники обговорили широке коло питань і, в першу чергу, що стосується боротьби з таким ганебним явищем як заборгованість із заробітної плати в Україні, яка постійно зростає. Посилення відповідальності роботодавців за несвоєчасну і неповну виплату заробітної плати працівникам. Розглянули випадки, що стосуються хронічної заборгованості.

2020-07-21 10:57:27

СЛУГИ НАРОДУ ПЛАНУЮТЬ ЛЕГАЛІЗУВАТИ НЕЗАКОННІ СХЕМИ ВИКОРИСТАННЯ РОБОЧОЇ СИЛИ

Народним депутатом України від політичної партії «Слуга народу» Олексієм Устенком внесено до Верховної Ради України проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про зайнятість населення» щодо стимулювання створення нових робочих місць суб'єктами малого підприємництва» (реєстр. № 3812).Законопроектом пропонується:

2020-07-19 16:22:38

ОФІЦІЙНО. РОБОЧА ЗУСТРІЧ З МІНІСТРОМ КУЛЬТУРИ ТА ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

15 липня ц.р. на прохання Профспілки працівників культури України відбулася двостороння зустріч Міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка з Головою Профспілки Людмилою Перелигіною.

В ході зустрічі було обговорено ряд актуальних, соціально вагомих для сфери культури та інформаційної політики питань, які потребують вирішення, особливо, в період подолання негативних наслідків, спричинених обмежувальними заходами під час карантину, викликаному пандемією COVID-19.

2020-07-19 15:02:12

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ: «НАМ ПОТРІБНО ДІЙТИ ДО КОЖНОЇ ПЕРВИНКИ, РОЗ’ЯСНЮЮЧИ ПРОФСПІЛКОВУ ПОЗИЦІЮ ЩОДО АНТИСОЦІАЛЬНИХ ЗАКОНОТВОРЧИХ ІНІЦІАТИВ ВЛАДИ»

 

16 липня 2020 року у Києві в Будинку профспілок у режимі Zoom-конференції відбулась нарада керівників всеукраїнських профспілок та територіальних профоб'єднань з актуальних питань діяльності ФПУ.

Розглянуто як виконується рішення Президії ФПУ щодо інформаційно-роз'яснювальної роботи в профспілках та з народними депутатами України і представниками органів влади у відповідь на намагання прийняти владою антисоціальних законопроектів, які порушують права працівників і профспілок.

2020-07-16 14:55:36

ПАМ'ЯТНА ПОДІЯ

16 липня минає 30 років ухваленню Декларації про державний суверенітет України.

 «Україна як суверенна національна держава розвивається в існуючих кордонах на основі здійснення українською нацією свого невід’ємного права на самовизначення. Громадяни Республіки всіх національностей становлять народ України», – ішлося в документі.

2020-07-16 14:43:22

З 1 ВЕРЕСНЯ МЕДИКАМ ПІДВИЩАТЬ ЗАРПЛАТУ

Рішення про виділення коштів на підвищення заробітної плати медичних працівників з 1 вересня 2020 року ухвалено Урядом на засіданні, яке відбулось 15 липня.

Підвищення відбудеться як для лікарів, так і для середнього та молодшого медичного персоналу.