2020-09-20 18:49:40

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. ВРАХОВУВАТИ БАЛАНС ІНТЕРЕСІВ ПРАЦІВНИКІВ ЗМІ ТА «УКРПОШТИ»

18 вересня у Будинку профспілок відбулось розширене засідання робочої групи СПО об’єднань профспілок, на якому було розглянуто  питання щодо зміни діючих тарифів на доставку преси населенню.Вів засідання Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій ОсовийВін наголосив на тому, що при ухваленнірішення про згоду на підвищення тарифів треба, перш за все, враховувати баланс інтересів працівників ЗМІ та Укрпошти.

2020-09-17 12:35:07

НАШІ КОНСУЛЬТАЦІЇ. "МІНІМАЛКУ" ПЛАНУЮТЬ ВСТАНОВЛЮВАТИ ЗАЛЕЖНО ВІД ФАКТИЧНОГО ПРОЖИТКОВОГО МІНІМУМУ - ЗАКОНОПРОЄКТ

На сайті Верховної Ради був зареєстрований проєкт Закону №3012а-1 “Про внесення зміни до статті 95 Кодексу законів про працю України щодо підвищення розміру мінімальної заробітної плати”. Цим проєктом пропонується ст. 95 КЗпП викласти в новій редакції, суттєво розширивши та деталізувавши правове регулювання питання.

За оновленою статтею, мінімальна заробітна плата:

2020-09-12 21:05:14

ШАНОВНІ ПРАЦІВНИКИ НАФТОГАЗПРОМУ!

Рада профспілок області шле вам найщиріші вітання з нагоди професійного свята.  Це свято людей, які присвятили себе нелегкій, але важливій справі – розбудові паливно-енергетичного комплексу держави, успішний розвиток якого є запорукою  росту економіки України, здобуття енергетичної незалежності та національної безпеки нашої держави.

Щира вдячність вам за щоденну працю, за самовідданість  та майстерність.

Бажаю вам стабільних високих досягнень. Нехай робота дарує  радість та натхнення, хай примножуються ваші професійні здобутки на благо країни. Родинного тепла, злагоди, любові.

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                          Ігор  Басюк

 

2020-09-08 09:34:49

ПРОФСПІЛКИ ЗАКЛИКАЮТЬ ПРИЙНЯТИ ЗАКОНОДАВЧИЙ АКТ ЄС ПРО СПРАВЕДЛИВІ ЗАРПЛАТИ

Переважна більшість європейських профспілок, які представляють 45 мільйонів працівників, проголосували за прийняття нового закону ЄС про сприяння справедливій мінімальній заробітній платі та колективним переговорам.Після усестороннього і відкритого обговорення члени Європейської конфедерації профспілок (ЄКП) підтримали заклик до прийняття відповідної Директиви ЄС більшістю у 85% голосів.

2020-09-08 09:18:22

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДІЙ ЗА ГІДНУ ПРАЦЮ: НОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ДОГОВІР ЗАРАДИ ВІДНОВЛЕННЯ ТА ПОТЕНЦІАЛУ ПРОТИДІЇ

Цього року 7 жовтня в 13-й раз відзначатиметься Всесвітній день дій за гідну працю (WDDW). Починаючи з 2008 року, мільйони людей узяли участь у заходах, присвячених WDDW. І в цьому році це день мобілізації у всьому світі: день, коли усі профспілки виступають в єдиному пориві за гідну працю. Адже саме гідна праця має займати центральне місце в діях уряду з відновлення економічного зростання та побудови нової глобальної економіки, в якій на першому місці знаходиться людина.

 Потрібен новий соціальний договір, щоб забезпечити відновлення світової економіки та створення потенціалу протидії, необхідного для вирішення викликів пандемії, зміни клімату та нерівності, що накладаються один на одний. Новий соціальний договір має вирішальне значення для визначення шляху відновлення від наслідків COVID-19, а також для побудови економіки спільного процвітання та стійкості.

2020-09-03 15:50:20

ГОЛОВА ФПУ ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ ВЗЯВ УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ УС ПГС

2 вересня ц.р відбулося засідання Української сторони Платформи громадянського суспільства, в роботі взяли участь члени УС ПГС , голова ФПУ Григорій Осовий, голова Профспілки будівельників Василь Андреєв. Учасники обговорили низку питань і завдань діяльності на осінній період, враховуючи проведення в цей час Саміту Україна-ЄС, засідання Ради асоціації Україна -ЄС, оновлення у складі ПГС представників від громадянського суспільства, котрі представлені Європейським соціально-економічним  комітетом.

2020-08-27 12:48:56

ПРОФСПІЛКИ ЗА ОНОВЛЕННЯ СОЦІАЛЬНО-ПУБЛІЧНОГО ДІАЛОГУ

25 серпня у Києві у Будинку профспілок у режимі онлайн-конференції відбулось засідання профспілкової сторони Національної тристоронньої соціально-економічної ради (НТСЕР), де були узгоджені питання для розгляду Національною радою, її Президією та Комітетами у IV кварталі 2020 року.

2020-08-27 12:16:54

З 1 вересня підвищено мінімальну зарплату

25 серпня відбулася довгоочікувана подія – Верховна Рада України схвалила підвищення мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень. Додаткові бюджетні видатки на підвищення мінімальної зарплати пропонують здійснити за рахунок збільшення надходжень від податків.

2020-08-21 11:44:36

З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ. УКРАЇНО!

Шановні  співвітчизники!

Рада профспілок області шле найщиріші вітання з головним святом нашої держави – Днем незалежності України!

Цього дня ми вшановуємо мрії багатьох поколінь українців, які виборювали і продовжують виборювати право на волю та незалежність нашої країни, на щасливе життя на своїй землі. Цей день – це уклін мужності та героїзму, нескореності Духу рідного народу. Це свято і стимул іти вперед. Бажаємо злагоди, миру і добробуту у кожній домівці. Плідної праці на благо України і її працьовитого,волелюбного народу.

Слава Україні!

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                             Ігор Басюк

 

2020-08-18 11:54:10

ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ - ЗА ЗБІЛЬШЕННЯ МІНЗАРПЛАТИ

Як повідомляють українські засоби масової інформації, про це заявив Голова Спільного представницького органу об’єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.

Ініціатива Глави держави та його доручення Уряду підвищити рівень життя українських громадян – не просто бажання влади, це її конституційний обов’язок – дбати про добробут громадян, забезпечуючи їх право на достатній життєвий рівень, як це прописано у ст. 48 Конституції України, – сказав він.Тому внесений до парламенту Президентом України Володимиром Зеленським законопроект №3963, яким пропонується вже з 1 вересня ц.р. встановити мінімальну зарплату на рівні 5 тис.грн. (зараз – 4723 грн.), профспілками однозначно підтримується.