2023-11-14 11:24:55

ПРО ОПОДАТКУВАННЯ БЛАГОДІЙНОЇ ДОПОМОГИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ ТА ВІДОБРАЖЕННЯ У ЗВІТНОСТІ

 

На таку тему 14 листопада 2023 проведено навчальний семінар для голів та бухгалтерів обласних організації профспілок, організований Радою профспілок Івано-Франківської області із залученням фахівців головного управління Державної Податкової Служби в області. Відкрив семінар та акцентував на потребі такої зустрічі Голова Ради профспілок області Володимир Уєвич. Модератором семінару, ініціатором розгляду низки конкретних питань, з якими стикаються профспілчани в роботі  була перший заступник Голови Ради профспілок області Олександра Гринів.

В умовах воєнного стану Рада профспілок та її членські організації поряд з виконанням своїх статутних завдань, відповідно до частини першої статті 14 Закону України від 15.03.2022 № 2136 “Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану” сприяють обороноздатності держави, підтримують мобілізованих членів профспілки, їх сім’ї та внутрішньо переміщених осіб. З самого початку повномасштабного вторгнення росії в Україну профспілки Прикарпаття активно залучаються до надання гуманітарної, волонтерської, матеріальної допомоги -  хто коштами, хто товарами, хто медикаментами. Отож, питання як правильно оподатковувати грошову та гуманітарну допомогу є зараз дуже актуальним.

2023-11-13 11:09:49

МЕДИЦИНА ПРИКАРПАТТЯ: ПРО ВПОРЯДКУВАННЯ СТРУКТУРИ ПРОФСПІЛКИ та виділення 100 тисяч грн. на дрони

9 листопада відбулось засідання Президії Івано-Франківської обласної ради Профспілки працівників охорони здоров’я, на якому було розглянуто ряд важливих питань.

Особливої уваги заслуговує питання обліку членів профспілки та впорядкування організаційної структури галузевої Профспілки при проведенні реорганізації закладів охорони здоров’я області – а саме: створення КНП «Прикарпатський обласний клінічний центр психічного здоров’я Івано-Франківської обласної ради» (з’єднання 4-х закладів), КНП «Центр інфекційних захворювань Івано-Франківської обласної ради» (з’єднання 3-х медичних закладів) та створення кластерного закладу КНП «Міська клінічна лікарня № 1 Івано-Франківської міської ради» (з’єднання 4-х закладів).

2023-11-13 09:46:04

Позитивний досвід щодо створення безпечних та нешкідливих умов праці в ТОВ “АВЕРС ПРОМБУД”

Спеціалісти відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду

України в Івано-Франківській області відвідали ТОВ “АВЕРС ПРОМБУД” з метою вивчення позитивного досвіду роботи з охорони праці та профілактики виробничого

травматизму задля запобігання нещасним випадкам, усунення загрози здоров'ю працівників, спричиненої умовами виробництва, де виконання виробничих показників не ставиться в пріоритет по відношенню до питань охорони праці.

2023-11-10 12:03:07

В ГОЛОВНОМУ УПРАВЛІННІ ДЕРЖКАЗНАЧЕЙСТВА ПРОАНАЛІЗУВАЛИ РОБОТУ ТА ВИЗНАЧИЛИ ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ

  Нещодавно під головуванням начальника Головного управління Державної казначейської служби України в Івано-Франківській області Віри Смачило відбулося  засідання колегії

У своєму виступі керівник установи детально проаналізувала роботу органів казначейства на місцях щодо якісного обслуговування  бюджетних установ в умовах воєнного стану та визначила основні завдання до завершення бюджетного 2023 року.

2023-11-08 11:02:05

Мали місце серйозні порушення правил охорони праці

26 вересня 2023 року в побутовому вагончику на будівельному майданчику ТОВ «Благо буд» в Івано-Франківську трапилася пожежа. Після її  гасіння служба ДСНС виявила два тіла  чоловіків. Для розслідування групового нещасного випадку Південно- західним Міжрегіональним управлінням Державної служби з питань праці була створена комісія із спеціального розслідування, в якій брав участь головний технічний інспектор Ради профспілок Івано-Франківської області. Цими днями відбулося підсумкове засідання комісії, за результатами якого  встановлено причини нещасного випадку, а саме: працівники, які були відсторонені від роботи, перебували в стані алкогольного сп’яніння, порушили правила пожежної безпеки.

2023-11-07 09:55:10

З Днем працівників культури та майстрів народного мистецтва України!

Шановні колеги-профспілчани!

Рада профспілок Івано-Франківської області надсилає вам найщиріші вітання з нагоди професійного свята.

Ми високо цінуємо ваш внесок у розвиток культури рідного краю, вміння берегти і пропагувати безцінні духовні скарби нашого народу.

Ми щиро дякуємо всім працівникам будинків культури та клубних установ, бібліотек, дитячих мистецьких навчальних закладів, учасникам творчих колективів за сумлінну працю, творчий пошук, вагомі духовні здобутки.

Бажаємо всім міцного здоров’я, щастя, благополуччя, високих творчих злетів та невичерпної наснаги! Нехай ніколи не згасне творчий вогник у ваших серцях! Творімо разом наше гідне майбутнє під мирним небом України.

Разом до перемоги!

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                     Володимир  Уєвич

 

2023-11-06 10:59:09

Їхня усмішка і добре слово важать більше, ніж матеріальні блага.

 Цими днями в Україні вшановують  працівників соціальної сфери, які у непростих  умовах  воєнного стану надають допомогу  українцям, котрі опинилися в складних життєвих обставинах, своєю працею опікуються не тільки незахищеними, знедоленими, людьми, сиротами, а й сприяють нашим захисникам у відновленні їхнього здоров’я після складних поранень, піклуються про внутрішньо переміщених осіб.  

2023-11-03 09:59:36

ВДЯЧНІСТЬ ЗА СПІВПРАЦЮ

У Івано-Франківському геріатричному пансіонаті відбулися урочисті збори з відзначення  професійного свята –Дня працівника соціальної сфери.  На зборах була присутня голова ІФ облорганізації профспілки працівників держустанов Ніна Гушпіт.

З нагоди свята Ніна Гушпіт вручила грамоти працівникам Івано-Франківського геріатричного пансіонату  за активну участь у діяльності профспілки.

Захід завершився музичним вітанням, яке підготували  студенти музичної кафедри університету Короля Данила та продюсерського  центру «STAR  TEAM».

 

2023-10-31 09:18:08

НА ЗВЕРНЕННЯ ФПУ НАДІЙШЛА ВІДПОВІДЬ ВІД ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ

Пенсійний фонд України розглянув лист Федерації професійних спілок України від 20 жовтня ц.р. щодо подання відомостей про належність або неналежність працівників до профспілок та повідомив наступне:«Склад, порядок ведення та використання даних Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування визначається Законом України “Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування” (далі – Закон).

Джерела формування Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування визначені статтею 18 Закону, порядок використання відомостей - статтею 17. Інформація з Державного реєстру використовується з додержанням вимог законів України “Про інформацію” та “Про захист персональних даних”.

2023-10-30 09:35:20

ЩОБ ЗНАТИ В ДЕТАЛЯХ

27 жовтня під головуванням начальника відділу освіти , молодіжної політики та спорту Снятинської міської ради Оксани Мизюк  відбулася семінар нарада з освітянами громади.

За запрошенням голови профспілки працівників освіти Снятинщини Світлани Карап’юк у нараді взяли участь голова Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Зоряна Король, головний бухгалтер Іванна Зельманович.