2020-11-20 11:45:12

Трудова реформа «по-українськи» Який вектор обирає держава?

Коментар Голови Федерації профспілок України, голови Спільного представницького органу репрезентативних об’єднань профспілок на національному рівні (СПО профспілок) Григорія Осового.

 - Переговори, консультації, спільне опрацювання з соціальними партнерами законодавчих пропозицій щодо змін до законодавства, яким регулюються трудові відносини в Україні, триває вже не перший рік. Проте, юридично-правового оформлення ця робота так і не набула. Хоча редакцій проекту Трудового кодексу було декілька і у тому числі, прийнятих у першому читанні у Верховній Раді.

2020-11-20 11:36:28

ЇМ ВИЯВЛЕНО ДОВІР'Я

Вісім медичних працівників Прикарпаття обрані депутатами Івано-Франківської обласної ради. Дані про усіх депутатів опубліковані на сайті ЦВК.

Отож, представники медичної галузі:

БАРДЯК Євгенія, асистент кафедри внутрішньої медицини № 2 та медсестринства Івано-Франківського національного медичного університету, кандидат медичних наук

БІЛИК Роман, лікар-педіатр, ФОП

ГРИЦЮК Дмитро, директор ПП «Стоман-Снятин»

ГРИЩУК Остап, генеральний директор КНП «Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради»

ДЬОМІНА Наталія, заступник генерального директора КНП «Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня Івано-Франківської обласної ради»

ПІЦУРЯК Манолій, генеральний директор КНП «Солотвинська районна лікарня» Богородчанської районної ради

ФЕДОРИШИН Володимир, генеральний директор КНП «Обласний госпіталь ветеранів війни Івано-Франківської обласної ради»

ЯВОРСЬКИЙ Андрій, медичний директор КНП «Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради»

 

2020-11-20 11:30:13

21 листопада - ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ!

Ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні та всіх українських воїнів, які беруть участь у війні на сході держави, усіх тих, хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі. Усі вони залишаються в пам’яті народу назавжди, стають гордістю й прикладом для майбутніх поколінь.

2020-11-20 11:25:15

ПРО ЗАРОБІТНУ ПЛАТУ: КОЖНИЙ ЧЕТВЕРТИЙ УКРАЇНЕЦЬ ОТРИМУЄ МЕНШЕ 6 ТИС,ГРН,

Держстат опублікував розподіл кількості штатних працівників за розмірами їх зарплат у вересні 2020 року. Як повідомляє прес-служба статистичного відомства, 19% штатних працівників отримують зарплату від 5000 грн до 6000 грн.

2020-11-18 15:22:02

ВІДБУДЕТЬСЯ ІНТЕРНЕТ_КОНФЕРЕНЦІЯ

20 листопада 2020 року (п’ятниця) з нагоди Дня Гідності та Свободи, що відзначатиметься 21 листопада, на Офіційному веб-порталі ФПУ (fpsu.org.ua) проводитиметься Інтернет - конференція з питань захисту права на свободу об’єднання в профспілки.

З питань зазначеної тематики з 11.00 до 17.00 20 листопада консультуватимуть фахівці Департаменту правового захисту апарату ФПУ.

 

Чекаємо на запитання, які просимо направляти на електронну адресу: olkor@fpsu.org.ua.

Прес-центр ФПУ

2020-11-18 15:15:30

ПЕРЕДПЛАТІТЬ ПРОФСПІЛКОВІ ВИДАННЯ

Передплатити газету "Профспілкові вісті" чи журнал "Бібліотечка голови профкому" можна у будь-якому відділенні Укрпошти за Каталогом передплатних видань, за передплатним індексом 22152 чи 22909 відповідно. Будь ласка, передплачуйте центральні профспілкові виданн

ВАРТІСТЬ ПЕРЕДПЛАТИ ПРОФСПІЛКОВИХ ВИДАНЬНА 2021 рік

22152  Газета «ПРОФСПІЛКОВІ ВІСТІ»                                  - 284,16 грн.

22909 – Журнал «БІБЛІОТЕЧКА ГОЛОВИ

ПРОФСПІЛКОВОГО КОМІТЕТУ»                                            – 113,28 грн.

Газету Ради профспілок області "Єдність"  можна також передплатити у любому відділенні Укрпошти

Індекс 30044    -   ціна на рік -------  48 грн. 

2020-11-16 15:22:44

НАША БОРОТЬБА .МЕТАЛУРГИ І ГІРНИКИ ПРОТИ ЗАКОНОПРОЄКТУ ПРО ДЕРЕГУЛЯЦІЮ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН

Нещодавно урядом було презентовано проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції трудових відносин».

Цей документ є нащадком сумнозвісних «98 статей» законопроекту «Про працю» Т.Милованова. Але цього разу, напевно, побоюючись масових протестів, Міністерство економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України змінило тактику.

Замість окремого документу, який мав повністю замінити трудове законодавство, було підготовлено низку змін до нині діючого Кодексу законів про працю.

Новий законопроект передбачає:

- широке застосування короткострокових трудових договорів та можливість їх змінювати роботодавцем. У результаті, найманий працівник залишатиметься під постійною загрозою втрати роботи. І для цього не треба буде ніяких формальних причин, договір просто не продовжать. Це дуже зручний метод репресій з боку роботодавця;

2020-11-13 20:48:09

Шановні агропромівці!

Прийміть найщиріші вітання з професійним святом!

Це свято справжніх трудівників та дбайливих господарів. Щира вдячність Вам за любов до землі, за вірність добрим традиціям.

Хай щедро родить нива, зростає благополуччя нашої держави, а вам і вашим родинам -  добробуту, миру і злагоди.

З повагою,

Голова Ради профспілок області              Ігор Басюк

 

2020-11-10 18:51:43

ПРОВОКАЦІЯ ПРОТИ ПРОФСПІЛОК НЕ ПРОЙДЕ

Нещодавно в соціальних мережах було поширено Звернення голів окремих громадських рад до Президента України, Голови Верховної Ради України та голів фракцій Парламенту з вимогою вирішити на законодавчому рівні питання проведення реституції майна, що належить Федерації профспілок України на законних підставах.

На офіційних веб-сайтах цих органів, де відповідно до пункту 25 Типового положення про громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласній, Київській та Севастопольській міській, районній, районній у мм. Києві та Севастополі державній адміністрації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2019 р. № 353), мали публікуватися всі протоколи громадських рад, не було виявлено жодного  ухваленого рішення щодо майна профспілок, їх об’єднань та надання повноважень головам громадських рад підписувати згадане Звернення.

2020-11-10 18:45:46

Профспілкою працівників освіти і науки України надано пропозиції до законопроекту «Про професійну (професійно-технічну) освіту», реєстраційний № 4207 від 12.10.2020.

 

Їх положення спрямовано на підтримку педагогічних працівників закладів професійно-технічної освіти, учнів цих закладів, неприпустимості конкурсного відбору на здобуття робітничих професій, безоплатного здобуття кваліфікації робітника, повної виплати заробітної плати учням за час виробничої практики тощо, унормування питань оплати праці, робочого часу, пенсійного забезпечення, тривалості відпусток працівникам тощо.