2020-12-25 11:24:34

КРУГЛИЙ СТІЛ. ЧИ ПОТРІБНА УКРАЇНІ ЛІБЕРАЛІЗАЦІЯ ТРУДОВИХ ВІДНОСИН?

Така головна тема круглого столу, що відбувся 24 грудня у Будинку профспілок у Києві. Його організатор - ГС «Конгрес українських громад «ЗаРади майбутнього».   

До участі у заході були запрошені: Григорій Осовий - Голова Федерації профспілок України, Елла Лібанова - академік НАН України, директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи НАН України, Юрій Єхануров - Прем'єр-міністр України в 2005-2006 р., Яна Сімутіна - співр. Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, член Науково-консультативної ради при Верховному Суді, Галина Філюк - зав. кафедрою економіки підприємства КНУ ім. Т.Г.Шевченка, Костянтин Надутий - член Координаційної Ради Української медичної експертної спільноти, заступник Голови правління Всеукраїнського лікарського товариства, член Президії Національної лікарської ради України. 

2020-12-23 19:27:20

З ВІРОЮ У ДЕНЬ ЗАВТРАШНІЙ: ЩАСЛИВОГО РІЗДВА ТА НОВОГО 2021 РОКУ

Шановні профспілчани !

2020 рік відраховує останні календарні дні.  Мабуть, це один з найважчих років, які ми переживали останнім часом.Світова пандемія загострила економічну та політичну кризи, внесла серйозні корективи в життя і працю людей, і це вимагає від профспілок нових підходів у правозахисній діяльності. Ми маємо серйозні виклики, з якими стикнулися в повсякденні насамперед медичні працівники, далі освітяни, підприємці, зрештою всі, хто працює; тому головним стало питання, що в цих умовах має бути не порушене право кожного на безпечну працю і соціальний захист.

2020-12-23 19:21:15

Навчально –методичний Центр культури і туризму Прикарпаття відзначив своє 80-річчя.

З цього приводу відбулися урочистості, в яких взяли участь начальник управління культури і релігій ОДА Володимир Федорак, його заступниця, депутат обласної ради Мирослава Курилюк, а також голова обласної організації профспілки працівників культури Володимир Уєвич. У своєму вітальному слові лідер профспілчан зокрема окреслив важливість адміністративно –територіальної  реформи, а особливо наголосив на тих викликах і загрозах, які з’явилися у зв’язку з реформою як для працівників культури, так і для профспілчанського об’єднання зокрема.

2020-12-22 19:41:51

Щомісячні страхові виплати потерпілим за листопад профінансовано в повному обсязі

За 11 місяців поточного року щомісячні страхові виплати від відділень управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області отримали майже 2800 потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві чи професійних захворювань, а також члени їх родин у разі смерті потерпілих.Сума витрат склала 77,4 млн. грн.

2020-12-22 19:36:33

Травмонебезпечні виробничі фактори зимою.

Прийшла зима, чудова пора року. Тому, варто звернути увагу на «зимові травмонебезпечні виробничі фактори.
                      Терміни та визначення основних понять» небезпечний (виробничий) чинник - це виробничий чинник, вплив якого на працівника в певних умовах призводить до травм, гострого отруєння або іншого раптового погіршення здоров’я або смерті.
                      До зимових травмо небезпечних факторів віднесені:

2020-12-21 13:00:34

ВІДБУВСЯ ІХ З'ЇЗД ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

17 грудня 2020 року у режимі онлайн відбувся ІХ З’їзд Профспілки працівників освіти і науки України. Вперше в історії, через пандемію COVID-19, ця важлива подія була організована та проведена в режимі відеоконференції за допомогою програми ZOOM, проте це не завадило побудувати роботу у діловому та конструктивному руслі.

2020-12-21 11:48:50

АКТУАЛЬНИЙ КОМЕНТАР. ВОЛОДИМИР САЄНКО: «ДОТРИМУВАТИСЯ ЗОБОВ’ЯЗАНЬ ЗГІДНО З КОНВЕНЦІЄЮ МОП І ПРАВ ЛЮДИНИ»

Заступник Голови Федерації профспілок України Володимир Саєнко   зазначив, що міжнародна підтримка цілісності і самодостатності профспілкового руху в Україні свідчить про правильність профспілкових вимог. Є сподівання, що очільники держави дослухаються до вимог міжнародної спільноти і побажань найбільшого масового громадського руху держави. Про це йдеться у матеріалі газети «Голос України» (http://www.golos.com.ua/article/339875).

2020-12-21 11:32:25

З ДНЕМ ЕНЕРГЕТИКА!

Рада профспілок області та обласна  галузева рада профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості  шле найщиріші вітання енергетикам –профспілчанам з професійним святом.

Своєю невтомною працею ви забезпечуєте  країну світлом і теплом;  від вашої професійності та сумлінності залежить безперебійна робота промислових підприємств, ефективність функціонування соціальної сфери, зв’язку та транспорту, гідний та комфортний побут українців .

Бажаємо усім щастя, здоров’я, сімейного благополуччя, добра й усіляких гараздів, стабільності та впевненості у завтрашньому дні! А ще –невичерпного ентузіазму та наснаги  трудитися на благо країни і її народу!

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                   Ігор Басюк

Голова обласної галузевої ради профспілки

Працівників енергетики та електротехнічної промисловості                                            Василь Гриньків

 

 

2020-12-18 14:45:31

ПІДПИСАНО МЕМОРАНДУМ ПРО ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ ЩОДО ВПРОВАДЖЕННЯ ПРОГРАМИ ГІДНОЇ ПРАЦІ ДЛЯ УКРАЇНИ

17 грудня у Києві було підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо впровадження Програми гідної праці для України на 2020 - 2024 роки.

Під час урочистої церемонії свої підписи під документом поставили: від профспілкової сторони НТСЕР – Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий, від сторони роботодавців - Голови Об'єднання організацій роботодавців України, президент УСПП Анатолій Кінах.

2020-12-17 16:10:12

ПРЕЗИДІЯ ФПУ РОЗГЛЯНУЛА НИЗКУ АКТУАЛЬНИХ ПИТАНЬ

16 грудня 2020 року у Будинку профспілок у Києві у режимі відео-конференції відбулось засідання Президії Федерації профспілок України.Головував на засіданні Голова ФПУ Григорій Осовий.