2021-02-03 10:11:58

НА БОРГИ ІЗ НЕВИПЛАТИ ЗАРПЛАТ ПРОФСПІЛКИ ВПЛИВАТИМУТЬ ГРОМАДСЬКИМ КОНТРОЛЕМ

29  січня відбулося засідання виконавчого комітету обласної тристоронньої соціально-економічної  ради, де головним з питань був розгляд інформації «Про стан виплати заробітної плати працівникам економічно активних підприємств та установ області, а також погодження графіків погашення заборгованості із заробітної плати на 2021 рік».

2021-02-03 09:41:05

Прикарпатські породіллі знову отримуватимуть «Пакунок малюка»

Уряд затвердив порядок надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги – "Пакунку малюка" за рахунок коштів держбюджету, а також порядок використання коштів на ці цілі.
2021-02-02 18:24:58

Борг з виплати заробітної плати в ДП «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів» сягнув понад 8,3 млн.грн.

Обласна організація профспілки працівників харчової та переробної промисловості намагається вплинути на вирішення питання. Цими днями голова обласної організації профспілки Надія Бурлака звернулася з Листом до Голови ЦК Профспілки працівників АПК України пані Світлани Самосуд, повідомивши наступне:

2021-02-02 18:04:48

Коротко про головне: Триває адміністративно-територіальна реформа. Про зміни, які на часі, і які вже сталися на Прикарпатті. Профспілкова позиція. Про це в наданій інформації В.Уєвича, першого заступника голови Ради профспілок області

 

В Івано-Франківській області в результаті проведення змін адміністративно-територіального устрою замість 14-ти районів залишилося 6.  Відповідно і кількість районних державних адміністрацій зменшиться з 14-ти до 6-ти.  При цьому Верховинський і Косівський райони будуть існувати у попередніх межах. До складу Надвірнянського району включено територіальні громади з території колишнього міста обласного значення Яремче. Тому у згаданих районах припинення районних державних адміністрацій не проводиться.

2021-02-02 17:34:40

ПРОЄКТ Закону України «Про безпеку та здоров’я працівників на роботі», значно гірший як діючий закон "Про охорону праці". Профспілки проти багатьох нововведень

 

2 лютого 2021 року у Будинку профспілок відбулось засідання Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні (Угода про утворення СПО від 08.09.2017). Вів засідання Голова СПО обєднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.

2021-02-02 17:20:58

ВОЛОДИМИР САЄНКО: «ЗАПРОВАДЖЕННЯ ЗАГАЛЬНООБОВ'ЯЗКОВОЇ НАКОПИЧУВАЛЬНОЇ ПЕНСІЙНОЇ СИСТЕМИ В УМОВАХ КРИЗИ В УКРАЇНІ - НЕ НА ЧАСІ!»

27 січня ц.р. парламентський Комітет з питань соцполітики та захисту прав ветеранів відізвав своє рішення рекомендувати Верховній Раді проект закону України про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення рішення щодо законопроекту (реєстр. № 2683), поданий народними депутатами України Третьяковою Г. М. та іншими народними депутатами і готує до реєстрації новий законопроект, розіславши його на попереднє опрацювання.

2021-02-01 13:14:21

У Міністерстві культури та інформаційної політики України наголошують на недопущенні безпідставної ліквідації закладів культури при їх передачі територіальним громадам

 
Міністерство вчергове звертається до органів місцевого самоврядування та наголошує на необхідності дотримання чинного законодавства.Зокрема  законів України  «Про культуру»,  «Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування і районних державних адміністрацій», «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України», якими чітко визначені правила та механізми передачі  районних закладів культури  у комунальну власність територіальних громад при впровадженні адміністративно-територіальної реформи.
2021-02-01 13:07:55

ЯК ВИРІШУЄТЬСЯ КОЛЕКТИВНИЙ ТРУДОВИЙ СПІР МІЖ ПРОФСПІЛКАМИ ТА УРЯДОМ

Для відома членів СПО об’єднань профспілок і використання в роботі надається інформація щодо стану виконання вимог та реалізації рішень примирних органів у IV кварталі 2020 року в рамках колективного  трудового спору з Кабінетом Міністрів України.

2021-01-31 12:47:54

ЗУПИНИТИ ПОРУШЕННЯ КОНСТИТУЦІЙНИХ ПРАВ ПЕДАГОГІВ

За ініціативою Житомирської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України на сайті Верховної Ради України 14 січня 2021 рокузареєстровано електронну петицію наступного змісту: «Зупинити порушення конституційних прав педагогічних працівників – дискримінації за віковою ознакою. Скасувати норми: абзац 3 частини 2 статті 22 та підпункти 1, 2 пункту 3 розділу Х Закону України «Про повну загальну середню освіту» щодо укладення строкових трудових договорів з педагогічними працівниками (у т. ч. керівниками закладів освіти), які досягли пенсійного віку, як такі, що порушують їхнє право на працю, не відповідають приписам статей 24 і 43 Конституції України».

2021-01-28 17:43:31

ПРОФСПІЛКИ ПРАЦЮЮТЬ НАД ЗАПРОВАДЖЕННЯМ В УКРАЇНІ НОВОЇ МЕТОДОЛОГІЇ ОБЧИСЛЕННЯ ПРОЖИТКОВОГО МІНІМУМУ

Кабінет Міністрів схвалив для внесення до Верховної Ради проект закону України про заходи щодо упорядкування системи розрахунків розмірів прожиткового мінімуму, соціальних виплат, грошових платежів і стягнень та плати за надання адміністративних послуг (адміністративного збору).