2023-11-27 10:22:17

НА ПРИКАРПАТТІ ПРОЙШЛИ НАВЧАЛЬНІ СЕМІНАРИ З ТЕМАТИКИ: ЖІНКИ У ВОЄННИЙ ЧАС ТА ОЧІКУВАНІ ПОВОЄННІ ПЕРСПЕКТИВИ!

 З 20 до 24 листопада на Прикарпатті проходили  навчальні семінари з головами профспілкових осередків первинних профспілкових організацій під  гаслом: "Війна не зупинить жіночий рух у Профспілці працівників агропромислового комплексу України. Об'єднуємося, зміцнюємо наші ряди, працюємо заради рівного життя та Перемоги!"

         Мета навчального проекту: відновити сильний жіночий рух у Профспілці, який сприятиме забезпеченню рівних прав і можливостей для всіх працівників і працівниць -членів профспілки агропромислового комплексу України, ефективному профспілковому представництву, вільному від гендерних упереджень і дискримінації.

2023-11-24 12:12:57

ПРО ЗМІНИ, ЯКІ ВИМАГАЮТЬ ПЕРЕНАВЧАННЯ

23 листопада 2023 року в Болехівському ліцеї «Академічний» відбулася зустріч  керівників та голів первинних профорганізацій закладів освіти громади з головою та заступником Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Зоряною Король та Уляною Гураль.

2023-11-24 09:22:22

ДРОНИ ДЛЯ ЗСУ

Сьогодні відбулася особливо важлива подія для нашої організації. Молодіжною радою студентським профкомом ІФНМУ  stand up клубом за підтримки Івано-франківської обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я було передано 6 дронів для edelveiss-fund які в подальшому відправляться для гірсько-штурмової бригади «Едельвейс».

2023-11-23 14:40:26

Медики передали на передову маскувальні сітки і медикаменти

Сім величезних зимових сіток передала волонтерська команда обласної клінічної лікарні для наших захисників і захисниць. Про це повідомила у соцмережах голова первинної профспілкової організації міського клінічного перинатального центру, волонтерка, лауреатка Ордену Святого Пантелеймона Світлана Вінтонюк.

2023-11-21 09:56:43

З ДНЕМ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ!

День Гідності та Свободи в Україні - одне із знакових державних свят встановлене на честь двох революцій - Помаранчевої 2004 року та Революції Гідності 2013-го. У цьому році відзначаємо перший ювілей Революції Гідності - 10 років та згадуємо десять цікавих фактів про неї.

Ця знакова подія з трагічним скорботним забарвленням символізує боротьбу українського народу за гідне життя у процвітаючій, вільній, демократичній, соціальній, правовій державі. День Гідності та Свободи став зразком утвердження ідеалів свободи й демократії в Україні.

2023-11-21 09:16:52

УВАГА, ПРОВОКАЦІЯ!

Нещодавно на одному з ТЕЛЕГРАМ-каналів з’явилася нібито заява та вимоги від членів всеукраїнських профспілок ФПУ, оприлюднена через відеозапис групою осіб на чолі з генеральним секретарем Конфедерації профспілок України Сергієм Капліним – організації, яка не входить до складу ФПУ, що стало продовженням кампанії рейдерства проти Федерації профспілок України.Основні вимоги цієї заяви не відповідають дійсності, їх авторство не відоме. Слід констатувати, що цей черговий випад агресії проти ФПУ і її членських організацій не містить нічого нового.

2023-11-17 09:35:04

НАШІ ПРОФСПІЛЧАНИ: Відзнака за волонтерство

Завідувач кафедри психіатрії, наркології та медичної психології Івано-Франківського національного медичного університету, заслужений діяч науки і техніки України, професор Михайло Пустовойт отримав нагороду за волонтерську діяльність.

Наказом Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного лікаря-волонтера відзначено почесним нагрудним знаком «За сприяння війську».

2023-11-16 09:19:51

ПРОФСПІЛКОВИЙ АКТИВ ОСВОЮЄ НОВІ ЗНАННЯ Івано-Франківський обласний комітет Профспілки працівників державних установ регулярно проводить навчання профспілкових активістів з актуальних питань

 

 Головною метою такого просвітницького заходу 15 листопада стало надання  виборному профспілковому активу районних  і міських комітетів Профспілки та  первинних профорганізацій більше інформації, необхідної у їх громадській діяльності. Хоча й вона періодично  розсилається сучасними засобами комунікації (електронною поштою та у різних месенджерах), висвітлюєтся на сторінці обласної організації Профспілки у facebook,   однак періодично варто поспілкуватися face to face. 

2023-11-15 14:01:38

Партнерство в сфері колективно-договірної роботи задля покращення умов праці

Активізація колективно-договірної роботи в умовах воєнного стану є незамінним інструментом регулювання соціально- трудових відносин, який надає можливість пом’якшити негативні соціальні наслідки для працівників.

Саме тому 15 листопада перший заступник Голови Ради профспілок Івано-Франківської області Олександра Гринів провела робочу зустріч з головою профкому апарату Івано-Франківської ОДА  Світланою Лазаренко та надала практичну і методичну  допомогу з питань ведення колективних переговорів та підготовки проєкту нового колективного договору.

2023-11-15 11:57:44

В постійному навчанні

14 листопада відбулася зустріч голів профспілкових організацій закладів освіти Верховинської селищної ради із представниками обласної профспілкової організації Король Зоряною Ярославівною та Гураль Уляною Романівною. На зустрічі обговорили ряд питань: зокрема,

Щодо атестації педагогічних працівників згідно нового положення;

Про фінансування закладів освіти в 2023-2024 роках;

 Про нові правила працевлаштування.