2021-04-22 13:01:09

ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ - ПРОТИ НЕЗАКОННОЇ ТА АНТИСОЦІАЛЬНОЇ «ДЕРЕГУЛЯЦІЇ» ТРУДОВИХ ВІДНОСИН

Президія ФПУ виступила з Заявою щодо зареєстрованих у Верховній Раді України законодавчих ініціатив влади, спрямованих на «дерегуляцію» трудових відносин. Приводом для цього публічного звернення стала реєстрація провладною більшістю у Верховній Раді проєктів законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність» (реєстр. № 5371 від 13.04.2021) та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо дерегуляції трудових відносин» (реєстр. № 5388 від 16.04.2021).

2021-04-21 14:55:01

ВИСЛОВЛЕНО КАТЕГОРИЧНЕ НЕСПРИЙНЯТТЯ УРЯДОВИХ НОВАЦІЙ

Відбулося спільне засідання президій об’єднаної профспілкової організації ПАТ «Укрнафта» Івано-Франківської та Львівської обласних рад Укрнафтогазпрофспілки.

На порядок денний було винесено важливі питання оцінки ризиків, які виникають у профспілковому русі України через черговий раунд наступу на трудові права трудящих. Зокрема, абсолютне неприйняття  профактиву викликали Урядові законопроекти щодо оптимізації функцій соцстраху та спрощення регулювання трудових відносин.

2021-04-21 14:08:13

ПЕРШОЧЕРГОВЕ ЗАВДАННЯ ПРОФСПІЛОК - ЗАБЕЗПЕЧИТИ НАЛЕЖНИЙ ЗАХИСТ ПРАВ ПРАЦІВНИКІВ

20 квітня у режимі відеоконференції відбулось засідання Президії Федерації профспілок України, на якому було обговорено і прийнято рішення з низки важливих та актуальних питань соціально-економічного захисту працівників в умовах карантинних обмежень та розглянуто інші питання профспілкової діяльності. 

Відкрив засідання Голова ФПУ Григорій Осовий.

2021-04-21 14:01:10

З Т У Р Б О Т О Ю П Р О Л Ю Д Е Й

Днями голова обласного комітету Профспілки працівників держустанов України Ніна Гушпіт взяла участь у робочій нараді в облдержадміністрації щодо функціонування соціальної сфери області.  Заступник голови облдержадміністрації С. Онищук акцентувала  увагу її учасників на потребі налагодження після переходу області з "червоного" рівня епідеміологічної небезпеки  на "жовтий" дієвої роботи усіх соціальних служб щодо  надання жителям  передбачених законодавством базових соціальних послуг. Не оминули необхідності  створення служб у справах дітей та центрів соціальних служб в територіальних громадах.

2021-04-20 19:35:10

Листків непрацездатності поступило вдосталь

До Івано-Франківського обкому Профспілки працівників держустанов звернулися адміністрація і профком департаменту фінансів облдержадміністрації з приводу відсутності в медзакладах бланків листків непрацездатності, що не давало працівникам можливості отримати виплати з Фонду соціального страхування.

2021-04-20 19:31:47

ПРОБЛЕМУ ОПЕРАТИВНО ВИРІШИЛИ

За зверненням профкому Івано-Франківської міської ради обласний комітет профспілки допоміг вирішити проблему колективу щодо затримки виплати коштів за листками непрацездатності. Працівники, які хворіли ще в листопаді-грудні минулого року, чекали лікарняних виплат по кілька місяців.

2021-04-20 19:24:08

Дбаємо про спілчан

Голова обласної організації Профспілки працівників державних установ Ніна Гушпіт та завідувач відділу організаційно-масової роботи Валерій Крецул провели робочу зустріч з начальником Управління Держпраці в Івано-Франківській області Ігором Росипайлом, під час якої розповіли про роботу щодо захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів Профспілки та  реагування центральних і місцевих органів  влади на звернення з проблемних питань, які турбують спілчан.

2021-04-20 16:17:24

НАША БОРОТЬБА. ЗАРЕЄСТРОВАНО ЗАКОНОПРОЕКТ, РОЗРОБЛЕНИЙ ФПУ

У Верховній Раді України 19 квітня 2021 року зареєстровано розроблений ФПУ законопроєкт “Про внесення змін до деяких законів України (щодо дотримання прав профспілок)” реєстр. № 5402, внесений представником ФПУ у Верховній Раді України, народним депутатом України Вадимом Івченком.

2021-04-16 14:51:39

МОП: ПРОВІДНІ СВІТОВІ ЕКСПЕРТИ ЗАКЛИКАЮТЬ ВКЛЮЧИТИ ОХОРОНУ ПРАЦІ ДО ОСНОВОПОЛОЖНИХ ПРАВ ЛЮДИНИ

Провідні світові експерти в галузі охорони праці закликали Міжнародну організацію праці (МОП) визначити охорону праці одним із основоположних прав напередодні обговорення цього питання в Адміністративній раді МОП.

2021-04-16 14:48:33

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК ЩОДО ЗАКОНОПРОЕКТУ ПРО ОПТИМІЗАЦІЮ ФУНКЦІЙ ФОНДУ СОЦСТРАХУ

Міністерством соціальної політики України розроблено проект закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації функцій Фонду соціального страхування України».

За ініціативи Міністра Марини Лазебної відбулися тристоронні консультації від профспілкової сторони: з головою СПО об'єднань профспілок, Головою ФПУ Григорієм Осовим, заступником голови КВПУ Петром Тулеєм, від роботодавців: з головою УСПП Анатолієм Кінахом, головою Федерації металургів України Сергієм Біленьким та Головою правління Фонду соціального страхування — Євгеном Котиком, Першим заступником Міністра соціальної політики України.