2021-04-29 11:39:27

НАЛЕЖНІ УМОВИ ПРАЦІ - ОДНЕ ІЗ ПРАВ ПРАЦІВНИКІВ

28 квітня в Україні і світі щорічно відзначають День охорони праці. З цієї нагоди в Управлінні Держпраці в Івано-Франківській області відбулося урочисте зібрання, в якому взяла участь голова Івано-Франківської обласної організації Профспілки працівників державних установ України Ніна Гушпіт.

2021-04-28 12:05:20

ЗІ СВІТЛИМ СВЯТОМ ПАСХИ!

Шановні колеги!

Рада профспілок Івано-Франківської області шле вам найщиріші вітання зі світлим святом Христового Воскресіння!

 Нехай радісний передзвін Великодніх дзвонів принесе вам лише благі вісті, нехай ваше серце наповниться радістю, світлими і добрими помислами, а щира віра у Воскресіння Христа допомагає долати життєві труднощі. Хай множаться успіхи, благополуччя, а святковий настрій осяє ваші оселі та подарує тепло рідним  і близьким. Смачної паски!

 Нехай натхненно лине до Небес:

ХРИСТОС ВОСКРЕС! ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!

З повагою, Голова

Ради профспілок області                                Ігор Басюк

 

 

2021-04-28 11:29:13

ВІДЗНАЧЕНО АКТИВІСТІВ ПРОФСПІЛКИ

27 квітня  відзначають своє  професійне свято фахівці, які забезпечують обслуговування бюджетних коштів, бухгалтерський облік та виконання бюджетів – День казначея України.

З цієї нагоди в Головному управлінні Державної казначейської служби України в Івано-Франківській області відбулося урочисте зібрання трудового колективу. Участь у в ньому взяла Ніна Гушпіт - голова Івано-Франківської обласної організації Профспілки працівників державних установ України, до складу якої входять первинні профспілкові організації підрозділів  Державної казначейської служби.

2021-04-27 14:22:32

ФПУ ЗАСУДЖУЄ ЗАКОНОДАВЧІ ІНІЦІАТИВИ, СПРЯМОВАНІ НА РУЙНАЦІЮ СИСТЕМИ ЗАХИСТУ ПРАЦІВНИКІВ

Президія ФПУ на своєму засіданні 20 квітня 2021 року схвалила Заяву Президії Федерації профспілок України щодо зареєстрованих у Верховній Раді України законодавчих ініціатив влади, спрямованих на «дерегуляцію» трудових відносин.

У тексті зазначено:

2021-04-27 14:14:11

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ: ЩО НЕСЕ УКРАЇНЦЯМ ЛІБЕРАЛІЗАЦІЯ ТРУДОВОГО ЗАКОНОДАВСТВА

В організованій Національною спілкою журналістів України і Федерацією профспілок України  Всеукраїнській онлайн конференції «Атаки на права працівників: позиція профспілок» узяли участь більше 230 редакторів, члени правління і секретарі НСЖУ, керівники всеукраїнських профспілок і територіальних профоб’єднань ФПУ, І це була найбільша за числом учасників з усіх всеукраїнських онлайн нарад, які проводилися НСЖУ.

2021-04-27 10:29:07

МЕДИЧНІ ПРАЦІВНИКИ_ СЕРЕД НАЙВРАЗЛИВІШОЇ КАТЕГОРІЇ

Станом на 23 квітня 2021 року від початку пандемії на COVID-19  в області зареєстровано 2993 випадки гострих професійних захворювань на ковід-інфекцію серед медичних працівників. В тому числі лікарі, середній медичний персонал і молодші медичні сестри.

2021-04-27 10:02:12

СОЦІАЛЬНІ ПИТАННЯ МАЮТЬ БУТИ В ПРІОРИТЕТІ

Нещодавно голова Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників державних установ Ніна Гушпіт взяла участь у засіданні колегії департаменту соціальної політики облдержадміністрації. Серед інших питань порядку денного вона привернула увагу учасників засідання до такої проблеми як загроза погіршення соціального обслуговування населення.

Адже в результаті змін в адміністративно-територіальному устрої області кількість районів, а відповідно і державних адміністрацій значно зменшилася. Штатна чисельність їх підрозділів з питань соціального захисту населення, служб у справах дітей та центрів соціальних служб скоротилася.

2021-04-26 20:42:32

ПРАЦЮВАТИ НА ВИПЕРЕДЖЕННЯ – ВИМОГА ЧАСУ

Засідання об’єднаного профкому Калуського «Карпатнафтохіму» та Сервісних служб було  присвячене Всесвітньому  дню охорони праці, тож це питання було першим в порядку денному.

 Прийнято дві Заяви, в яких констатовано безпрецедентні виклики пандемії . Тому девізом цьогорічного Всесвітнього дня охорони праці  є «Передбачити , готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі». Підкреслено, що збережений в цих умовах трудовий колектив   є рушійною силою, яка забезпечує випуск продукції, успішну роботу підприємства, його економічне зростання.

2021-04-26 15:07:49

ЖИТИ В НОВИХ РЕАЛІЯХ - БУТИ ГОТОВИМИ ДО ВИКЛИКІВ

26 квітня відбулося засідання Президії Івано-Франківської Ради профспілок області, в якому взяли участь члени Президії, голови обласних галузевих профспілкових організацій.

Вів засідання голова РПО І.Басюк. У порядку денному обговорено низку актуальних питань, серед яких – Про стан охорони праці в Україні і області у 2020 році та виробничого травматизму на підприємствах області за перший квартал 2021 року; Про статистичну звітність членських організацій за 2020 рік; Про виконання бюджету за минулий рік та бюджет РПО на 2021 рік; Про заходи до Всесвітнього дня охорони праці ; Заяву Ради профспілок області; Про газету «Єдність» та ряд інших.

2021-04-22 13:04:59

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. ПОВЕРНУТИ ЛЮДЯМ ЗАРОБЛЕНЕ – СПОСІБ УБЕЗПЕЧИТИ ЇХ ВІД БІДНОСТІ

На засіданні Уряду 21 квітня 2021 року  Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий взяв слово і привернув увагу Прем’єр-міністра України та членів Уряду до критичної ситуації зі збільшення заборгованості по зарплаті працівникам.Під час виступу представник профспілок в Уряді зазначив, що до ФПУ, профспілкових організацій усіх рівнів останнім часом значно збільшилось надходження звернень від трудових колективів та працівників, які повідомляють про наявність зарплатних боргів, не вирішення протягом тривалого часу цієї проблеми. За деякими даними, з початку цього року борги по зарплатах зросли, і станом на 1 березня 2021 року заборгованість вже перевищує  3 млрд 200 млн грн.