2021-07-21 16:39:39

Від сьогодні на Прикарпатті мають можливість вакцинуватися усі охочі

Як уже повідомлялося, з 21 липня Україні розпочинається п’ятий етап вакцинації проти коронавірусу. В рамках цього етапу щеплення зможуть зробити всі бажаючі віком від 18 років.Записатися на вакцинацію від COVID-19 можна до пунктів щеплень, які діють у більшості закладів первинної медичної допомоги, зателефонувавши в реєстратуру відповідного закладу. Також за телефоном чи онлайн можна зареєструватися на щеплення до центру масової вакцинації, який в Івано-Франківську знаходиться за адресою вул. Целевича, 34.
2021-07-21 14:24:55

ВІДБУЛАСЯ ЗУСТРІЧ КЕРІВНИЦТВА СПО ОБ’ЄДНАНЬ ПРОФСПІЛОК З ПЕРШИМ ВІЦЕ-ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРОМ УКРАЇНИ

20 липня відбулася зустріч керівництва СПО об’єднань профспілок з Першим Віце-прем’єр-міністром України – Міністром економіки України Олексієм Любченком.

З профспілкової сторони у зустрічі взяли участь: Григорій Осовий, Голова СПО об’єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України; Олександр Шубін, перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, заступник Голови Федерації профспілок України, заступник Голови правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття; Вадим Бубняк заступник Голови СПО об’єднань профспілок, голова Федерації профспілок транспортників України; Михайло Волинець, заступник Голови СПО об’єднань профспілок, голова Конфедерації вільних профспілок України; Ігор Поплавський, заступник голови Об’єднання всеукраїнських профспілок і профоб’єднань «Єдність», голова Профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ України;

2021-07-21 09:44:31

В Івано-Франківську втретє цього літа відбувся мистецький проєкт «Квадрат Курбаса».

У мистецькому квадраті цього разу запалювали гурти «SOVA», «PES DUKE» та співачка LUMARA. Родзинкою заходу стали українські та англійські пісні у виконанні іранця Моміна Рауфа. Крім того, глядачам представили трейлер на виставу «Пташка», яку невдовзі покажуть в Івано-Франківську.

2021-07-21 09:37:53

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ: «КОНСТИТУЦІЙНИЙ СУД НАДАЛІ ЗАЛИШИВ УРЯДУ І ПАРЛАМЕНТУ МОЖЛИВІСТЬ МАНІПУЛЯЦІЙ НАВКОЛО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНСТИТУЦІЙНОГО ПРАВА ГРОМАДЯН НА ДОСТАТНІЙ РІВЕНЬ ЖИТТЯ!»

 

Конституційний Суд України визнав конституційними приписи частини шостої статті 6 Закону України «Про оплату праці» від 24 березня 1995 року у редакції Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 6 грудня 2016 року, частини шостої статті 96 Кодексу законів про працю України в редакції Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 6 грудня 2016 року № 1774 (про мінімальний посадовий оклад (тарифну ставку). Таке Рішення Суд ухвалив у справі за конституційним поданням 47 народних депутатів України.

2021-07-20 16:00:05

Прем’єр-міністр доручив органам влади виплачувати зарплати освітянам вчасно

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль поставив завдання керівникам центральних та місцевих органів влади забезпечити, щоб кожен працівник бюджетної сфери, зокрема, й освіти, отримував заробітну оплату не пізніше визначених законом термінів.
2021-07-20 15:35:49

ДЕБЕТ, КРЕДИТ ТА БАЛАНС

В Україні щорічно 16 липня з 2004 року відзначається День бухгалтера.

Напередодні професійного свята Івано-Франківський обласний комітет Профспілки працівників державних установ зібрав окремих бухгалтерів установ і організацій галузі,  голів та скарбників профкомів для спілкування і відзначення їх праці. Від цієї категорії залежить не тільки якість фінансової роботи в колективах, а й організація внутріспілкової та фінансово-господарської діяльності первинних профорганізацій.

2021-07-20 15:26:08

ОРГАНІЗАЦІЙНЕ ЗМІЦНЕННЯ ПРОФСПІЛКИ - ВИМОГА ЧАСУ

Саме з такою темою Івано-Франківський обласний комітет Профспілки працівників державних установ провів в режимі онлайн-конференції круглий стіл з керівниками районних і міських організацій.Модератори заходу - голова обласного комітету Ніна Гушпіт та  завідувач відділу організаційно-масової роботи Валерій Крецул проінформували учасників  засідання про заходи, вжиті галузевою Профспілкою щодо збереження та впорядкування структури обласної організації в умовах завершального етапу реформи децентралізації влади та зміни адміністративно-територіального устрою області.

2021-07-19 14:42:15

На Прикарпатті перейменували два села

Верховна Рада України ухвалила постанови про перейменування населених пунктів України. Про це повідомляють на сторінці Офісу децентралізації Івано-Франківської ОДА у соціальній мережі «Фейсбук».

Село Кийданці Коломийського району Івано-Франківської області отримало назву Кіданч (постанова №5082); село Химчин Косівського району Івано-Франківської області отримало назву Хімчин (постанова №5078).

 

Окрім того, 319 народних обранців підтримали проект про присвоєння найменування населеному пункту Тисменицького району Івано-Франківської області. Так, населеному пункту Майданської сільської ради Тисменицького району Івано-Франківщини присвоїли найменування – село Ценжів.

 

2021-07-19 14:16:55

ГЛОБАЛЬНИЙ ІНДЕКС МКП З ПРАВ ПРОФСПІЛОК У 2021 РОЦІ: В УКРАЇНІ ВІДСУТНІ ГАРАНТІЇ ПРАВ

Відповідно до щорічного Глобального індексу прав МКП, оприлюдненого на початку липня, у світі зберігається тенденція на погіршення прав профспілок. Восьмирічного максимуму досягли порушення права на страйк, права створювати профспілки і вступати в них, права на профспілкову діяльність і громадянські свободи, а також права на свободу слова і зборів.

2021-07-15 19:10:22

Навчальний семінар на Прикарпатті.

29 червня - 01 липня 2021 року на Прикарпатті проходив освітній семінар для голів профспілкових комітетів «Безпечне робоче місце, виробниче середовище і трудова діяльність – основна місія профспілок!». Фонд ім. Фрідріха Еберта ( директор Марсель Рьотіг, керівник проектів Катерина Ярмолюк ), що є  в  Україні донором важливих освітніх проектів, разом з Міжнародним профспілковим об’єднанням IUF (координатор Дмитро Степанюк) запропонували Жіночому комітету Профспілки працівників АПК України, який я маю честь очолювати з 2007 року, провести на Прикарпатті навчальний семінар.