2021-09-06 11:51:48

ЗБІЛЬШЕНО РОЗМІР АКАДЕМІЧНИХ ТА ІМЕННИХ СТИПЕНДІЙ

З 1 січня 2022 року академічні та іменні с типендії здобувачів вищої, фахової передвищої освіти збільшуються в понад 1,5 рази, професійної (професійно-технічної) освіти – у понад 2,5 рази. Про це йдеться у постанові КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 12 липня 2004 р. № 882 та від 28 грудня 2016 р. № 1047», ухваленій на засіданні Уряду 1 вересня 2021 року.

2021-09-02 13:41:20

НА ПРИКАРПАТТІ КРИТИЧНЕ НЕДОФІНАНСУВАННЯ МЕДИЦИНИ

На черговому засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської обласної тристоронньої соціально-економічної ради соціальні партнери області обговорили ситуацію із незабезпеченістю видатками на оплату праці працівників закладів охорони здоров’я. Причиною несвоєчасної виплати зарплати медичним працівникам стало критичне недофінансування закладів з 1 квітня 2021 року, коли заклади охорони здоров’я перейшли на нові договори, а перехідне фінансування для них скасували. До того ж, Національна служба здоров’я України постійно змінює умови підписання договорів, вносячи додаткові умови до пакетів послуг, через що багато закладів не змогли укласти контракти.

2021-09-02 12:59:36

СИТУАЦІЯ ВИКЛИКАЄ ЗАНЕПОКОЄННЯ:

ОСВІТНЯ СУБВЕНЦІЯ ТЕРИТОРІАЛЬНИМ ГРОМАДАМ ПРИКАРПАТТЯ БЕЗПІДСТАВНО СУТТЄВО ЗМЕНШЕНА. СОЦІАЛЬНІ ПАРТНЕРИ ОБЛАСТІ ЗВЕРНУЛИСЯ ДО ПРЕМ’ЄР-МІНІСТРА  ДЕНИСА ШМИГАЛЯ.

На черговому засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської обласної тристоронньої соціально-економічної ради соціальні партнери області обговорили проблемні питання, пов’язані із забезпеченням своєчасної виплати заробітної плати та погашення боргів з оплати праці. Особливе занепокоєння викликає ситуація, яка склалася з незабезпеченістю видатками на оплату праці педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти територіальних громад області.

2021-08-31 14:13:56

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ: «СИСТЕМА ОПЛАТИ ПРАЦІ В ДЕРЖАВІ МАЄ БУДУВАТИСЯ НА ПРИНЦИПАХ ЗАКОННОСТІ І СПРАВЕДЛИВОСТІ»

19 серпня у Верховної Раді України було зареєстровано законопроект №5857 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оплати праці». Він безпосередньо стосується прав і гарантій найманих працівників і цілком зрозуміло, що природа появи цього законопроекту має об’єктивні підстави.  У чому суть документу і яка позиція щодо його прийняття у профспілкової сторони? За коментарем ми звернулися до Голови СПО обєднань профспілок, Голови Федерації профспілок України Григорія Осового.

2021-08-24 14:26:41

ВКОТРЕ ВИЯВЛЕНЕ ДОВІР’Я

Обласна  галузева профспілка працівників енергетики та електротехнічної промисловості  має нового «старого» голову. Відбулася звітно-виборна конференція профспілки. У приміщенні Бурштинського торговельно-економічного коледжу минулого тижня зібралися делегати форуму. Голова обласної галузевої профспілки Василь Гриньків прозвітував за 6 минулих років роботи. Відбулося жваве обговорення доповіді, в ході якого дано задовільну оцінку роботи голови та обласної галузевої ради. Більшістю голосів В.Гриньківа знову обрано головою. Прийнято Постанову про головні аспекти роботи профспілки на наступних 5 років.

2021-08-24 14:08:00

ПРОФСПІЛКОВИЙ ДИСКУРС «30 РОКІВ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ БУДУЄМО СОЦІАЛЬНУ І ПРАВОВУ ДЕРЖАВУ РАЗОМ»

Напередодні 30 річниці Незалежності України в Будинку профспілок пройшов дискурс, на якому присутні обговорили перспективи майбутнього України і національного профспілкового руху, зокрема.

2021-08-19 14:50:20

З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ. УКРАЇНО!

Шановні колеги-профспілчани!

Рада профспілок Івано-Франківської області щиро вітає вас з великим національним святом – Днем Незалежності України!

Це свято багатьох поколінь, які боролися за державність впродовж багатьох століть, і які нині  на передовій та в тилу відстоюють свободу і територіальну цілісність України; це День, коли ми - сущі,  думаємо про нашу відповідальність перед історією і майбутнім нашої країни.

Є дуже високою ціна нашої Незалежності, тому маємо бути єдині і непохитні, щоб відстоювати своє право на волю, примножувати славу і гордість нашого народу.

Слава Україні!

Пам’ятаймо, що ми будуємо свій величний  власний дім, де кожна людина-громадянин  має почуватися вільним і повноправним членом великої загальноукраїнської родини. Успіхів нам усім у цій непростій справі.

Бажаємо кожному міцного здоров’я й щастя, впевненості у тому, що ми здолаємо всі нелегкі випробування і запануємо «у своїй стороньці». Нехай збуваються усі ваші мрії та сподівання.

З повагою,
Голова Ради профспілок області                                 Ігор    Басюк

 

2021-08-17 20:12:59

Небезпечні роботи повинні виконуватись найманими працівниками

Колегія суддів Верховного Суду вважає, що до виконання робіт заготівлі та трелюванні лісу могли бути допущені виключно наймані працівники, а не особи, з якими укладено ЦПД щодо надання певних послуг.

2021-08-16 15:09:30

ПРОФСПІЛКА ВИМАГАЄ ПЕРЕРАХУНКУ ПЕНСІЙ

Профспілка працівників державних установ України тривалий час  домагається від вищих держаних інституцій законодавчого врегулювання питання перерахунку пенсій колишніх держслужбовців та працівників органів місцевого самоврядування, призначених до набрання чинності новим Законом України «Про державну службу».

2021-08-16 15:03:58

СПІВПРАЦЯ З ОТГ

В складі Івано-Франківської обласної організації Профспілки працівників державних установ України діє 25 первинних профспілкових організацій територіальних громад.

Переважна більшість із  з них  успішно здійснюють свою діяльність щодо представництва та захисту трудових, соціально-економічних  прав та інтересів членів Профспілки. На квітневому засіданні Президії обласного комітету схвалено такий досвід співпраці первинної профспілкової організації Івано-Франківського  міськвиконкому та керівництва територіальної громади.