2024-01-30 10:25:05

ХЛІБ ДЛЯ ВОЇНІВ

Молодіжна профспілка ДТЕК Бурштинська ТЕС долучилася до чудової ініціативи з випікання хлібобулочних виробів для наших військових.

Разом з представниками БО "БФ Карітас парафії Священномученика Йосафата м. Бурштин, дітьми енергетиків та АМЕР Прикарпаття сформували та випекли більше сотні смачнезних булочок, які передали військовим з Бурштинської громади та в простір «Дім воїна».

2024-01-30 09:00:34

ГРИГОРІЙ ОСОВИЙ: В УКРАЇНІ ПОТРІБНО РЕФОРМУВАТИ СИСТЕМУ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ І ВПРОВАДИТИ СПРАВЕДЛИВУ ПОЛІТИКУ ДОХОДІВ УЧАСНИКІВ РИНКУ ПРАЦІ

 

Інтернет-видання  korrespondent.net у рубриці «Блоги читачів» 29 січня ц.р. опублікував матеріал «Україна - на останньому місці в Європі за рівнем зарплат і пенсій».«Тому в Україні потрібно реформувати систему заробітної плати і впровадити справедливу політику доходів учасників ринку праці», - зауважує голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.

2024-01-29 10:05:04

ОГОЛОШУЄМО КОНКУРС ДИТЯЧОГО МАЛЮНКА «ОХОРОНА ПРАЦІ ОЧИМА ДІТЕЙ – 2024» ДО ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ ОХОРОНИ ПРАЦІ

ТОВ «Редакція журналу «Охорона праці» та Федерація профспілок України  оголошують про проведення XIII Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей – 2024»  до Всесвітнього дня охорони праці, який щорічно відзначається 28 квітня.

До участі в конкурсі запрошуються учні, вихованці закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та позашкільної освіти віком від 6 до 18 років.

2024-01-25 09:36:01

Благодійний концерт до Дня Соборності і Дня пам’яті Героїв Крут

22 січня в Івано-Франківській обласній філармонії імені Іри Маланюк відбувся благодійний захід, присвячений Дню соборності України та вшануванню Дня пам’яті Героїв Крут. Його організатори – ректорат Івано-Франківського національного медичного університету, відділ освітньо-виховної роботи та організації дозвілля, студентський парламент, студентський профком, первинний осередок ІФ МО ВУТ «Просвіта».

2024-01-24 12:52:11

Благодійний показ фільму: вдалося зібрати 13 тисяч гривень

Студентський профком Івано-Франківського національного медичного університету – серед організаторів благодійного показу фільму «Кіборги». Відбувся показ в кінотеатрі «Люм’єр». Завдяки викладачам і студентам ІФНМУ та фахового медичного коледжу вдалося виручити 13 тисяч гривень, які вже передали 10-тій окремій гірсько-штурмовій бригаді «Едельвейс».

2024-01-24 09:03:30

ПРИКАРПАТТЯ: РОБОЧА ЗУСТРІЧ З КЕРІВНИЦТВОМ РПО

23 січня цього року відбулась робоча зустріч голови Ради профспілок Івано-Франківської області Володимира УЄВИЧА та першої заступниці голови Олександри ГРИНІВ з головою Івано-Франківської обласної Профспілки освіти Зоряною КОРОЛЬ та її заступницею Уляною ГУРАЛЬ, в ході якої обговорено запропонований Урядом проєкт Трудового кодексу.

Учасники зустрічі констатували, що  проєкт Трудового кодексу складається з шести окремих книг, зокрема й тих, які неодноразово не підтримувались СПО об’єднань профспілок.

2024-01-23 12:21:31

СПО ОБ’ЄДНАНЬ ПРОФСПІЛОК ВИСЛОВИВ ПРАВОВУ ПОЗИЦІЮ ЩОДО УРЯДОВОГО ПРОЄКТУ ТРУДОВОГО КОДЕКСУ

Спільний представницький орган об’єднань профспілок на своєму засіданні 22 січня ц.р. ухвалив рішення про правову позицію щодо розгляду урядового проєкту Трудового кодексу України.З цього питання доповів перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ Олександр Шубін.

Відзначаючи безумовний позитивний крок Мінекономіки щодо виконання законодавчого припису щодо розробки змін трудового законодавства у вигляді проєкту саме кодифікованого акту, на необхідності чого неодноразово наполягала саме профспілкова сторона при розгляді попередніх проєктів законів про працю, подальше просування яких вдалося зупинити у вересні минулого року у ході консультацій з урядовою стороною, СПО об’єднань профспілок констатує необхідність суттєвого доопрацювання документу на тристоронній основі, зокрема, з використанням напрацювань у проєктах, які раніше вносились до Верховної Ради України (реєстр. №№ 1658, 2410-1 ).

2024-01-23 10:21:25

ВОЛОНТЕРКА І ВІЙСЬКОВИЙ МЕДИК ДЯКУЮТЬ НАТАЛІЇ БИРЧАК, ГОЛОВІ ОБЛАСНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я ЗА ПОСТІЙНУ СПІВПРАЦЮ І ДОПОМОГУ

 

Цей допис написала  лауреат Ордену Святого Пантелеймона волонтерка, Голова первинної профспілкової організації КНП «Міський клінічний перинатальний центр Івано-Франківської міської ради" .Світлана Вінтонюк... Саме з подання голови обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Наталії Бирчак лауреатами цьогорічного свого роду медичного Оскара на Прикарпатті стали нині військовий медик, головний лікар КМП «Яремчанська міська лікарня» Олександр Соколюк та власне волонтерка Світлана Вінтонюк.

І ось що вона написала.

2024-01-22 10:19:58

З ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ!

День Соборності України - це свято на честь проголошення першої Незалежності та Акту Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).

22 січня 1918 року незалежність була проголошена IV Універсалом Української Центральної Ради, а через рік, в 1919 році, в цей же день на Софійській площі у Києві відбулося офіційне об'єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Так вперше за багато століть історичні українські регіони об'єдналися в одну державу. 

2024-01-19 11:19:13

ПРИКАРПАТТЯ: ОХОРОНА ПРАЦІ

Головний технічний інспектор Ради профспілок Івано-Франківської області  Володимир Могильовський зустрівся з представником ТОВ «Промремонт» щодо обговорення причин нещасного випадку, який стався на підприємстві.

Проведено роз’яснювальну роботу про зміни в законодавстві щодо   соціального страхування  від нещасного випадку на виробництві. Особливу увагу зосереджено на основних кроках, необхідних для встановлення причин нещасного випадку.