2022-07-19 11:00:10

ФПУ засуджує спроби протиправної конфіскації власності профспілок

Федерація професійних спілок України рішуче засуджує спроби протиправної конфіскації власності профспілок. Про це йдеться у відповідній Заяві ФПУ, що була озвучена на пресконференції в Укрінформі та опублікована на офіційному сайті. 

2022-07-19 10:57:01

Військовий збір для захисників України – скасовано!

Набрав чинності Закон № 2308-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування військовим збором грошового забезпечення військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь в бойових діях в умовах воєнного стану» (законопроєкт № 7432). 

Закон опублікований в Голосі України (№ 141 (7891) 9 липня 2022 року.

2022-07-18 15:37:27

ВІДПОВІДАЮЧИ НА ВИКЛИКИ ЧАСУ

18 липня в приміщенні Ради профспілок Івано-Франківської області відбулося засідання Президії РПО, де розглянуто низку актуальних питань життєдіяльності територіального профоб’єднання та його членських організацій.

Зокрема, обговорено виклики і завдання Ради профспілок області та її членських організацій щодо забезпечення трудових і соціально-економічних прав працівників в умовах воєнного стану в Україні; про стан колективно-договірного регулювання соціально-трудових відносин в області; розглянуто  стан надходження в РПО членських профспілкових внесків у першому півріччі 2022 року. Внесено зміни в регламент роботи Ради профспілок області з урахуванням ситуацій поточного моменту.

2022-07-18 09:38:27

Федерація професійних спілок України рішуче засуджує спроби протиправної конфіскації власності профспілок.

Як стало відомо, Комітет Верховної Ради України з питань економічного розвитку, користуючись введенням в Україні режиму воєнного стану, який забороняє будь-які публічні акції, реанімував законопроекти «Про правовий режим майна загальносоюзних громадських організацій колишнього Союзу РСР» №6420 від 10 грудня 2021 року та «Про мораторій на відчуження майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу РСР» №6421 від 10.12.2021. Члени Комітету їх підтримали та направили на розгляд парламенту.

2022-07-18 09:03:46

ТУРБОТА ПРО ДІТЕЙ, ЩО ПОТРАПИЛИ У СКЛАДНІ ЖИТТЄВІ ОБСТАВИНИ - БЛАГОРОДНА СПРАВА

Іваноранківський обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей єдиний в Україні, який надає дітям, що потрапили в складні життєві обставини, комплексну допомогу: соціальну, правову, психологічну, педагогічну,  медичну тощо.

        Цей заклад відвідала голова обласної організації Профспілки працівників державних установ України Ніна Гушпіт. Вона ознайомилася з умовами праці персоналу закладу і проживання та навчання дітей і надання їм необхідної допомоги, поспілкувалася з працівниками і вихованцями, а також передала гуманітарну допомогу, зокрема дитячий одяг і взуття та іграшки.

2022-07-15 11:26:35

Почали діяти нові правила щодо електронних трудових книжок

З 15 липня почали діяти нові правила подання відомостей про трудову діяльність в електронній формі.

Відповідні зміни затверджені постановою правління Пенсійного фонду України від 1.06.2022 № 8-3 «Про порядок та черговість подання відомостей для створення електронних трудових книжок».

2022-07-14 14:42:53

З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ, КОЛЕГИ

Рада профспілок області надсилає найкращі вітання всім нашим профспілчанам, чия праця пов’язана з бухгалтерією.

Жодне підприємство не обходиться без фінансиста. Від вас залежить порядок та стабільна робота колективів. Поспішаємо побажати вам успіхів в трудовій діяльності, злагодженої і дружної роботи, нових звершень, успішного втілення планів у життя, душевної гармонії і здоров’я.

З повагою,

В.о. Голови Ради профспілок області                                        Володимир    Уєвич

 

2022-07-14 14:22:52

ПРИКАРПАТТЯ: НЕ ЗАБУВАЮТЬ ЗА СВОЇХ

Працівники КНП «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради» придбали позашляховик Nissan X-Trail для одного з підрозділів Збройних Сил України.Після проведення технічного огляду, ремонту та фарбування, автомобіль передано військовослужбовцям у Запорізьку область.

2022-07-14 09:50:42

ВСІЛЯКО СПРИЯТИ ПОЗИТИВНИМ ПРОЦЕСАМ

13 липня в приміщенні Ради профспілок Івано-Франківської області  відбулося засідання виконавчого комітету обласної тристоронньої соціально-економічної ради. В його роботі взяв участь та виступив співголова ТСЕР,  в.о. Голови Ради профспілок області Володимир Уєвич.

Сторони соціального діалогу відзначили активну позицію профспілок, які ініціювали розгляд питань відновлення роботи стратегічних підприємств області, що дає зараз позитивні результати. Так, завдяки зусиллям профспілчан вдалося зберегти трудовий колектив зі 130 людей на одному з підприємств в Калуші. Також позитивно вирішується питання з відновленням роботи та зі збереженням трудового колективу на ще одному зі стратегічних підприємств в місті Калуш.

2022-07-13 09:09:58

ПІДТРИМУЄМО ЗВ’ЯЗОК З УСІМА ОРГАНІЗАЦІЙНИМИ ЛАНКАМИ ПРОФСПІЛКИ

У цей складний для нашої держави час велика відповідальність за стан справ в економіці і суспільстві лягла на працівників органів місцевої влади, більшість профспілкових організацій яких перебувають на профобслуговуванні в обласному комітеті Профспілки працівників держустанов України.

          Днями голова  обласної організації Профспілки Ніна Гушпіт відвідала колективи та зустрілася з спілчанами і профактивами Галицького територіального центру соцобслуговування та районного управління держказначейства, Галицької, Бурштинської, Рогатинської міських та Дубовецької  сільської рад, відділень Ощадбанку в містах Галичі і Рогатині, ознайомилася з умовами праці та роботою організаційних ланок.