2022-08-22 11:00:41

Зазнає змін Порядок проведення медичних оглядів працівників

У Федерації професійних спілок України оприлюднили проект наказу МОЗ «Про внесення змін до Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій».

Зокрема, уточнено, що:

2022-08-22 08:52:06

ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ! ДОРОГІ ПРОФСПІЛЧАНИ!

Рада профспілок Івано-Франківської області надсилає Вам свої щирі вітання з величним і натхненним святом нашої держави - Днем Незалежності України.

Століттями українці мріяли і боролися за свою свободу. Цей тернистий шлях триває й зараз. Гине цвіт України, але ми віримо, що ці жертви немарні, що наш народ переможе свого одвічного ворога і  розцвіте його слава і воля.

З нагоди річниці Незалежності нашої держави бажаємо вам міцного здоров'я, великого родинного щастя, миру, взаєморозуміння, злагоди та добробуту.

Нехай не вичерпуються джерела любові до рідної землі, нехай наша праця і звитяги будуть на славу і процвітання теперішніх і майбутніх поколінь.

З повагою,

В.о. Голови Ради профспілок  області                                                  Володимир Уєвич

 

 

 

2022-08-12 12:21:24

Щодо виплати заробітку мобілізованим працівникам, які уклали контракт добровольця територіальної оборони

Щодо обов’язку роботодавця виплачувати середній заробіток мобілізованим працівникам.

Коли йдеться про працівників, які уклали контракт добровольця територіальної оборони, Мінекономіки у своєму коментарі виділило зазначену категорію в окрему групу і зробило висновок, що за такими працівниками потрібно зберігати середній заробіток. Обґрунтування Мінекономіки наступне: пунктом 3 форми контракту добровольця територіальної оборони, затвердженої наказом Міністерства оборони України від 07.03.2022 р. № 84 (далі - Форма контракту), передбачено, що на добровольця територіальної оборони, який уклав цей контракт, поширюються гарантії соціального і правового захисту, передбачені Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» та ст. 119 КЗпП.

2022-08-12 10:52:18

Автомобіль для захисників

Придбати автомобіль для хлопців-захисників – така ініціатива виникла в колективі КНП «Міський клінічний перинатальний центр Івано-Франківської міської ради» в переддень професійного свята. Про це повідомила голова первинної профспілкової організації МКПЦ Світлана Вінтонюк.

Всі працівники центру відмовилися від подарунків від профспілки до професійного свята.

2022-08-12 10:26:22

ПРО ЗРОБЛЕНЕ І НАМІЧЕНЕ: «НАМ ВДАВАЛОСЯ БУТИ КОРИСНИМИ І ЕФЕКТИВНИМИ…»

Відбулося засідання обласної Ради профспілки працівників енергетики та електро-технічної промисловості, де заслухано звіт роботи голови обласної організації профспілки Василя Гриньківа за рік роботи з часу переобрання на посаду, а також обговорено особливості роботи профспілки в умовах воєнного стану.Як відзначив доповідач, епідемія коронавірусної інфекції, а потім широкомасштабна війна Росії проти України суттєво внесли корективи в роботу. Є різні позитивні і негативні процеси, на які ефективно впливала профспілка.

2022-08-11 10:41:11

ПЕТИЦІЯ: ВАШ ГОЛОС МАЄ ЗНАЧЕННЯ,

Приєднайтеся і Ви до цієї потужної міжнародної спільноти. Щоб підписати петицію, необхідно перейти за посиланням, заповнити кілька коротких полей та натиснути червону кнопку. Весь процес займає не більше однієї хвилини та не потребує додаткової реєстрації. 

Пресцентр ФПУ

 

2022-08-10 10:28:42

Продовжуємо допомагати нашим захисникам!

Енергетики ДТЕК Бурштинська ТЕС, а також ремонтники Галременерго та Інтеренергосервіс придбали та передали для потреб українських захисників 2 пікапи, 1 мікроавтобус та 5 дизельних генераторів, загальною вартістю понад 1 млн грн.

Кошти на купівлю транспорту та обладнання для ЗСУ було зібрано як за рахунок вкладу енергетиків, які перерахували на допомогу захисникам свій одноденний заробіток, так і ресурсів підприємства.  А підбором і доставкою авто зайнялися активісти з Благодійного фонду "Країна нескорених".

2022-08-10 09:44:57

Електронний рецепт на антибіотики: все, що потрібно знати пацієнту

З серпня українці будуть отримувати електронний рецепт на антибіотики.
Така можливість стане доступною для закладів охорони здоровʼя, які уже зареєстровані та працюють з електронною системою охорони здоровʼя (ЕСОЗ).
Втім, норма про відпуск антибактеріальних препаратів за рецептом не є новою, з серпня почне працювати новий цифровий інструмент – електронний рецепт.

Що потрібно знати пацієнтам про запуск електронного рецепта на антибіотики?

•    Чому не можна самостійно купувати антибіотики без призначення лікаря?

2022-08-08 09:18:26

Вшановуємо Героїв, працюємо на Перемогу !

З часу започаткування в Україні загальнонаціональної хвилини мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України трудовий колектив обласного центру зайнятості щоденно о 9 годині ранку збирається біля каплички, збудованої на його території за кошти працівників, щоб вшанувати світлу пам’ять полеглих співвітчизників.В цій сумній церемонії 3 серпня взяла участь голова Івано-Франківської обласної організації Профспілки працівників державних установ Ніна Гушпіт. У своєму виступі перед присутніми вона висловила захоплення героїзмом наших воїнів, які боронять Україну і чинять спротив російським загарбникам.

2022-08-01 13:37:50

ОНОВЛЕННЯ ПРОФСПІЛКОВОГО АКТИВУ ТА КОЛЕКТИВНОГО ДОГОВОРУ

В Івано-Франківському обласному Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбулися позачергові профспілкові збори та збори трудового колективу.

Їх необхідність була викликана тим, що багаторічний профорганізатор цієї первинки Ярослава Надворняк вийшла на заслужений відпочинок, а також потребою прийняти новий Колективний договір між роботодавцем і працівниками з врахуванням останніх змін у законодавстві.