2022-10-03 10:43:53

ЧАС ПРОДОВЖИТИ ПЕРЕДПЛАТУ

ПРОФСПІЛКОВІ видання, не припиняли свій вихід з початку військової агресії росії проти України. І зараз, виходячи в друкованому форматі, наближають оперативну профспілкову інформацію безпосередньо до первинних організацій, профспілкових кадрів і активу на місцях, членів профспілок, широкої читацької аудиторії. САМЕ ЧАС ПЕРЕДПЛАТИТИ 

"Профспілкові вісті" і "Бібліотечку голови профкому" на 2023 рік. 

ВАРТІСТЬ ПЕРЕДПЛАТИ ПРОФСПІЛКОВИХ ВИДАНЬ на 2023 рік

22152 – Газета «ПРОФСПІЛКОВІ ВІСТІ» – 345,48 грн.

22909 – Журнал «БІБЛІОТЕЧКА ГОЛОВИ ПРОФСПІЛКОВОГО КОМІТЕТУ» – 137,76 грн.

 

 

2022-10-03 10:05:41

День донора – на підтримку ЗСУ

З ініціативи студентського профкому Івано-Франківського національного медичного університету студенти і викладачі ІФНМУ здавали кров на підтримку ЗСУ та всіх, хто потребує. Захід організували на базі Прикарпатського обласного центру крові з благодійною метою.

Попередньо зареєструвалися кілька десятків студентів і викладачів Фахового медичного коледжу та університету. Інші проходили процедуру реєстрації вже перед початком здачі крові й загалом до акції долучилися 55 учасників.

2022-10-03 09:38:17

ВЧИМО ПРОФСПІЛКОВИХ АКТИВІСТІВ

Івано-Франківський обласний комітет Профспілки працівників державних установ України провів семінар-навчання для членів президії, голів комісій обласної організації та  голів районних, міських і первинних організацій. Його програма була підібрана з врахуванням актуальності та побажань самих профактивістів.

          Відкриваючи семінар, голова обласної організації  Профспілки Ніна Гушпіт проінформувала його учасників про діяльність обласного комітету в поточному році щодо соціального захисту працівників галузі, зміну пріоритетів в умовах дії воєнного стану та допомогу підрозділам Збройних сил України, територіальної оборони, населенню, що постраждало від російської агресії і спілчанам. Вона також донесла до слухачів  зміст питань, які розглядалися на вересневому засіданні президії Центрального комітету Профспілки та плани на найближчу перспективу. 

2022-09-30 11:02:30

Шановні профспілчани, працівники освіти!

Рада профспілок області надсилає вам найкращі вітання з професійним святом.

Це свято об’єднує ціле суспільство, адже з учителя починається життєвий шлях кожної людини. З його уроків разом зі сім’єю дитина починає проявити таланти, набувати моральних і духовних цінностей, пізнавати героїв своєї країни, а потім обирати вірний життєвий шлях.

Висловлюємо вам свою глибоку повагу та вдячність за високий професіоналізм, невтомний творчий пошук і прагнення виростити яскраві особистості, соціально активних громадян, справжніх патріотів України.

Щиро бажаємо вам міцного здоров’я, життєвої сили, енергії та наснаги для досягнення нових успіхів у професійній діяльності! Хай буде над нами мирне небо.

З професійним святом!

З повагою,

В.о. Голови Ради профспілок області                        Володимир    Уєвич

 

2022-09-30 09:25:26

ТРИМАЄМО РУКУ НА ПУЛЬСІ

28 вересня відбулося чергове засідання президії Івано-Франківського обласного комітету Профспілки працівників державних установ України, яке розпочалося з хвилини мовчання за загиблими під час  російської збройної агресії  проти  України. Головним його лейтмотивом було надання профспілковими організаціями та трудовими колективами галузі всебічної допомоги підрозділам Збройних сил України і територіальної оборони, постраждалому населенню та спілчанам, на що ними спрямовано понад 5,1 млн. коштів профспілкових внесків та заробітної плати. Сотні членів галузевої Профспілки беруть активну участь у волонтерській діяльності. У прийнятій постанові рекомендовано виборним органам усіх рівнів продовжувати цю роботу.

2022-09-30 09:20:34

У ПОСТІЙНОМУ НАВЧАННІ

В.о. заступника голови Ради профспілок області Олександра Гринів взяла участь у навчальному семінарі, організованому обласною організацією профспілки працівників держустанов для профактиву. Учасників заходу проінформовано про основні зміни трудового законодавства та роль профспілок в умовах воєнного часу. Особливе зацікавлення у присутніх викликало ознайомлення з кращими практиками  здійснення громадського контролю за додержанням законодавства про працю. Окрім того , було надано відповіді на ряд питань, зокрема, щодо призупинення дії окремих положень колективних договорів, співпраці з Управлінням Держпраці в області, реєстру грубих порушень трудових прав  працівників і діяльності профспілок тощо

2022-09-29 13:56:19

ЩИРО СПІВЧУВАЄМО КОЛЕЗІ

Рада  профспілок області висловлює глибоке співчуття

ОСУДАР Олександрі Петрівні, голові обласної організації профспілки працівників Укрпошти з приводу передчасної смерті  матері.

Нехай наше співчуття допоможе Вам і родині перенести біль і гіркоту втрати.

 

2022-09-29 13:17:10

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ РАДИ ПРОФСПІЛОК ОБЛАСТІ

29 вересня  відбулося засідання Ради профспілок Івано-Франківської області. За результатами розгляду питань порядку денного внесено зміни до Положення про Раду профспілок області. Також оголошено про підготовку до звітно-виборної конференції Ради, яку заплановано провести в грудні поточного року. Головним питанням, яке обговорили учасники зібрання, це  - Про роботу Ради профспілок області, членських організацій щодо забезпечення трудових і соціально-економічних прав працівників в умовах воєнного стану в Україні. З доповіддю виступив в.о. Голови Ради профспілок області  В.Уєвич.

2022-09-29 09:06:14

З 1 жовтня 2022 року змінюються розміри пенсійних виплат для окремих категорій пенсіонерів та умови їх призначення.

1.                Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 15 вересня 2021 р. №963 «Про додатковий соціальний захист окремих категорій осіб у 2022 році та в подальшому», до пенсій особам, яким виповнилося від 70 до 75 років, встановлюватиметься з 1 жовтня щомісячна компенсаційна виплата у розмірі до 300 грн. Після встановлення такої виплати загальна сума пенсії не може перевищувати розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні за 2020 рік, з якої сплачено страхові внески, тобто 10340 грн. Якщо, наприклад, пенсія до підвищення становила 10140 грн, то зазначене підвищення до пенсії буде встановлено не 300 грн, а 200 грн, а до пенсії понад 10340 грн підвищення не встановлюватиметься.

2022-09-28 10:24:37

ЗІ СВЯТОМ, БІБЛІОТЕКАРІ!

Шановні працівники бібліотек!

Рада профспілок області шле найщиріші вітання з нагоди  Всеукраїнського дня бібліотек.

Це свято свідчить про глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, з української книги починається український дух, причетність до історичної і культурної спадщини свого народу.

Сьогодні книгозбірні – це заклади, які роблять вагомий внесок у розвиток українського державотворення, сприяють розбудові громадянського суспільства.

Справжніми помічниками та порадниками на шляху до глибин знань і мудрості народу є бібліотекарі – вірні збирачі духовних скарбів, провідники у світ нового і непізнаного. Саме ви, бібліотекарі, допомагаєте читачам відкривати нові імена  письменників і поетів, науковців, також бути обізнаними у сучасних тенденціях і проблемах, пізнавати реальну картину світу. Ви допомагаєте виховувати молоде покоління свідомими і освіченими громадянами суспільства.

Бажаємо вам, шановні бібліотекарі, миру, творчої наснаги, міцного здоров’я, радості, щастя, добра і нових успіхів у вашій благородній просвітницькій справі.

З повагою,

В.о. Голови Ради профспілок області                          Володимир Уєвич