2024-02-16 18:50:58

ТРИВАЄ КОНКУРС ДИТЯЧОГО МАЛЮНКА З ОХОРОНИ ПРАЦІ

В рамках ХІІІ Всеукраїнського конкурсу малюнку "Охорона праці

очима дітей - 2024"  в Івано-Франківській області триває збір малюнків серед учнів, вихованців закладів загальної середньої освіти, професійної та позашкільної освіти віком від 6 до 18 років.

Співорганізатором Конкурсу на регіональному рівні є Івано-Франківська обласна Профспілка працівників освіти і науки України.

2024-02-16 18:32:13

КЛЮЧОВЕ ПИТАННЯ - НЕЗАБЕЗПЕЧЕНІСТЬ ОСВІТНЬОЮ СУБВЕНЦІЄЮ НА 2024 рік

15 лютого відбулась розширене засідання президії Івано-Франківського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України, на якому розглянуто планові питання:

 затвердження Плану основних заходів комітету на 2024 рік,

 виконання бюджету та підсумки фінансово-господарської діяльності обласної організації за 2023 рік, про Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка "Охорона праці очима дітей-2024",

2024-02-16 18:19:37

НА ЗАСІДАННІ КРУГЛОГО СТОЛУ ПОДІЛИЛИСЯ ДОСВІДОМ ПРОФСПІЛКОВОЇ РОБОТИ ТА ВИЗНАЧИЛИСЯ З ЇЇ ПРІОРИТЕТАМИ

15 ЛЮТОГО В ОБЛАСНОМУ КОМІТЕТІ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖАВНИХ УСТАНОВ ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ  «КРУГЛОГО СТОЛУ» НА ТЕМУ: «ШЛЯХИ ВДОСКОНАЛЕННЯ РОБОТИ ПЕРВИННИХ ПРОФОРГАНІЗАЦІЙ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ: ДОСВІД І ПРОБЛЕМИ».

          До участі в ньому було запрошено голів первинок та запропоновано їм не тільки розповісти про досвід  профспілкової діяльності, а й висловити пропозиції та ідеї щодо її покращення, обговорити низку дискусійних питань.

2024-02-16 14:19:38

Затверджені Національний план спільних дій та План заходів з відзначення Дня охорони праці у 2024 році. Закликаємо долучитися до їх реалізації!

Проблеми неформальної економіки, незадекларованої праці, виробничого травматизму в умовах повномасштабної війни наносять невиправної шкоди обороноздатності країни та економіці. Подолати ці явища самостійно не під силу жодному державному органу. Тільки поєднавши зусилля  всіх сторін соціального діалогу можливо досягти прогресу у зниженні рівня незадекларованої праці та травматизму на виробництві.

2024-02-16 14:10:26

Відбулося чергове засідання Президії Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу.

На порядок денний було винесено  низку питань: Про поточну ситуацію в профспілці в умовах воєнного стану; Про виконання бюджету обласної організації профспілки працівників АПК та кошторису апарату обласної організації профспілки за 2023 рік та проекти бюджету та кошторису апарату профспілки на 2024 рік; Про затвердження зведеного статистичного звіту обласної організації профспілки за 2023 рік; Про затвердження плану роботи Ради обласної організації профспілки працівників АПК на 1 півріччя 2024 року. Всі ці питання обговорено, розглянуто і документально затверджено в установленому порядку.

2024-02-12 09:59:43

Особливості роботи та дотримання вимог охорони праці сторожів

Виконання обов’язків та завдань сторожа часто пов’язані з травмонебезпечними ризиками, особливо в осінньо-зимовий період. Саме впродовж цієї пори збільшується кількість нещасних випадків, іноді навіть із смертельним наслідком, із працівниками, які здійснюють охорону об’єктів. Здебільшого це відбувається під час вечірніх і нічних чергувань та у вихідні дні.

Основними причинами травмування або загибелі сторожів та охоронників є:

2024-02-12 09:20:45

Одному з батьків, чия дитина навчається у школі дистанційно, дозволять працювати дистанційно або на дому

На своєму засіданні Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів прийняв низку організаційних рішень. Зокрема, було затверджено письмовий звіт Комітету про підсумки роботи за період десятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання, а також схвалено Рекомендації Комітету за результатами проведених слухань на тему:

2024-02-07 14:26:05

ПЕРШ НІЖ БУТИ ПРИЙНЯТИМ, ПРОЄКТ ТРУДОВОГО КОДЕКСУ МАЄ ПРОЙТИ СКРУПУЛЬОЗНУ ЕКСПЕРТИЗУ

15 січня 2024 року для опрацювання профспілковій стороні надіслано проєкт Трудового кодексу України, підготовлений Міністерством економіки України.

Беручи до уваги рішення СПО об’єднань профспілок від 22 січня щодо суттєвого доопрацювання урядового проєкту Трудового кодексу України на тристоронній основі, Рада профспілок Івано-Франківської області започаткувала цикл засідань Центру правової допомоги за участю зацікавлених сторін.

7 лютого відбулося  засідання Центру правової допомоги та обговорення Книги другої «Індивідуальні трудові відносини» зазначеного законопроєкту.

2024-02-02 13:16:48

Відбулося засідання профспілкового комітету

1 лютого у Прикарпатському національному університету відбулося засідання профспілкового комітету за участю голови Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Зоряни Король та заступниці голови обласної організації Уляни Гураль.

Головними на зібранні стали питання щодо внесення змін до деяких законодавчих актів України про впорядкування надання та використання відпусток, а також про план роботи Первинної профспілкової організації працівників університету на 2024 рік та затвердження статистичного і фінансового звітів.

2024-01-31 10:17:10

КОЖЕН З НАС ЦЕ МОЖЕ ЗРОБИТИ: Продовжуємо підтримувати військових

Днями енергетики на чолі з Молодіжкою ДТЕК Бурштинської ТЕС виготовили ще партію окопних свічок для військових з Бурштинської громади, частину з яких уже передали хлопцям на Бахмутський і Авдіївський напрямки.

«Потреба в хлопців і дівчат на передовій завжди є.