2022-12-19 11:02:54

ВІЧНА І СВІТЛА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ!

15 грудня після важкого поранення в бою Донеччині помер заступник начальника відділу, заступник голови профкому прокуратури Івано-Франківської області

ЛЮБОМИР ХАМЕЦЬ.

Висловлюємо щирі співчуття його родині.

ВІЧНА І СВІТЛА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ!

 

2022-12-16 11:29:46

ВИЗНАЧАЄМО ПРІОРИТЕТИ НА ПЕРСПЕКТИВУ

14 грудня актив обласної організації Профспілки працівників державних установ України розпочав свою роботу з хвилини мовчання за загиблими захисниками України, а також і за колегою, яка завершила свій земний шлях. Продовжилося засідання ІІІ пленуму  обласного комітету детальним аналізом його діяльності в умовах викликів, пов’язаних з адміністративно-територіальною реформою, пандемією  коронавірусу і воєнним станом, та визначенням пріоритетів і завдань на перспективу.

2022-12-15 13:48:19

Профспілки і роботодавці Прикарпаття: Консолідація зусиль задля відновлення економіки краю, збереження трудового потенціалу та гідної оплати праці

 

15 грудня 2022 року Голова Ради профспілок області Володимир Уєвич взяв участь в ювілейному засіданні з нагоди 20-річчя обласного об’єднання організацій роботодавців.

У вітальному виступі він наголосив, що роль соціального діалогу між роботодавцями та профспілками набуває особливого значення під час воєнного стану та мобілізаційної економіки. Адже взаємодовіра між найманими працівниками і бізнесом відкриває можливість приймати більш швидкі та ефективні рішення з найактуальніших питань соціально-економічного розвитку області.

2022-12-15 10:47:41

ПРИКАРПАТТЯ: БОРГИ ІЗ ЗАРПЛАТИ. ПРОФСПІЛКИ ІНІЦІЮЮТЬ ПОЕТАПНІ КРОКИ ВИРІШЕННЯ ПИТАННЯ

Перший заступник Голови Ради профспілок області  Олександра Гринів і голова обласної організації профспілки працівників харчової і переробної промисловості Надія Бурлака 14 грудня взяли участь  в засіданні обласної комісії  з питань погашення заборгованості із заробітної плати ,пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Головувала на засіданні  заступник голови облдержадміністрації Людмила Сірко.

2022-12-14 10:04:40

ПРИКАРПАТТЯ: ЯКЩО Є СПІВПРАЦЯ І ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ

На обласній нараді керівників відділів освіти  територіальних громад голова Івано-Франківського обкому профспілки працівників  освіти і науки України Зоряна  Король вручила Почесний знак Профспілки працівників освіти і науки України «За соціальне партнерство» Яворському  Михайлу Тарасовичу , начальнику відділу освіти, молоді і спорту  Печеніжинської селищної ради Коломийського району .

2022-12-14 09:33:04

ЩОБ ЗНАТИ ВСЕ В ДЕТАЛЯХ

12 грудня відбулася нарада семінар бухгалтерів освітніх профспілкових організацій області. Роботу семінар-наради відкрила голова Івано-Франківської  обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Зоряна Король.

2022-12-09 10:32:18

ПРИКАРПАТТЯ: Окреслено напрямки подальшої праці, вибрано Голову Ради профспілок області

           Відбулася ІХ звітно-виборна конференція Івано-Франківської Ради профспілок області за участі заступника Голови Федерації профспілок України Євгена Драп’ятого, заступниці Голови облдержадміністрації Людмили Сірко та соціальних партнерів.

          Зі звітною доповіддю та завданнями профспілчан на наступний період виступив в.о. Голови Ради профспілок області Володимир Уєвич.

2022-12-05 10:07:43

ПРИКАРПАТТЯ: НАШІ ПРИОРІТЕТИ – ПРАЦЯ І ЄДНІСТЬ

Івано-Франківська обласна організація профспілки працівників агропромислового комплексу України (голова Ганна Чорній) провела підсумкове засідання Ради профорганізації за участі в.о. Голови Ради профспілок області Володимира Уєвича та заступниці Голови Олександри Гринів.Обговорено роботу обласної галузевої профспілки та її організаційних ланок в умовах воєнного стану; обрано делегатів на ІХ  звітно-виборну конференцію Ради профспілок області, внесено зміни в склад Ради обласної організації профспілки АПК.

2022-11-30 09:59:51

Пройшов третій семінар для профспілкових працівників організаційних ланок Профспілки АПК за підтримки 3F Об’єднаної федерації Данських робітників

 

Розглянуто такі важливі питання, як соціальний діалог на національному, територіальному та галузевому рівнях під час воєнного стану. Колективно- договірне регулювання трудових відносин в Профспілці.

Заступник голови РПО, секретар Івано-Франківської тристоронньої соціально-економічної ради Олександра Гринів поділилася досвідом роботи ТСЕР в області, про взаємозв’язки та порозуміння з соціальними партнерами – органами виконавчої влади, Радою об’єднань профспілок та територіальним об’єднанням роботодавців.

2022-11-30 09:51:43

КОЛДОГОВІР МОЖЕ ПЕРЕДБАЧАТИ ЗБЕРЕЖЕННЯ ЗА МОБІЛІЗОВАНИМИ ПРАЦІВНИКАМИ СЕРЕДНЬОГО ЗАРОБІТКУ

Згідно зі змінами внесеними Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» від 1 липня 2022 року № 2352-IX за працівником, який призваним на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення, не зберігається збереження роботодавцем середнього заробітку.