2023-01-24 14:41:37

ПРОФСПІЛКИ ПРИКАРПАТТЯ: «ЧИ БУДУТЬ ВІДШКОДОВАНІ РЕГРЕСНІ ПЕНСІЇ?»

                    За ініціативи Ради профспілок Івано-Франківської області  24 січня в приміщенні РПО відбувся Круглий стіл з обговорення проблемних питань щодо відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, в якому взяли участь  представники апарату Ради профспілок області, обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я  та Головного управління Пенсійного фонду України в області.

                   Як зазначила Перший заступник Голови РПО Олександра Гринів, чинне законодавство передбачає обов’язок роботодавців відшкодовувати Пенсійному фонду витрати на виплату і доставку пенсій, які призначені на пільгових умовах.

2023-01-24 08:58:56

Уряд вніс зміни до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві.

20 січня 2023 року Уряд вніс зміни до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві.
 
Порядок доповнено новим розділом «Процедура розслідування нещасних випадків в період дії правового режиму воєнного (надзвичайного) стану в Україні або окремих її місцевостях». Ним передбачено спрощену процедуру розслідування нещасних випадків, що відбулися з працівниками підприємств (установ, організацій), їх філій, представництв та інших відокремлених і структурних підрозділів під час виконання трудових обовʼязків унаслідок воєнних (бойових) дій.
Розслідування таких нещасних випадків проводитиметься за місцем їх настання.
2023-01-20 09:48:59

З ДНЕМ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ!

ШАНОВНІ  СПІВВІТЧИЗНИКИ, ПРОФСПІЛЧАНИ!

Рада профспілок області щиро вітає вас з величним святом українського народу – Днем Соборності України!

Нині ми відстоюємо свою землю у страшній воєнній борні. Гине цвіт української землі, щоб подарувати наступному поколінню волю і незалежність, щоб українська держава розцвіла як пишна квітка у сім’ї вільних європейських країн. МИ сильні, коли ми єдині, маємо спільні цінності, спільну мету. Перемоги нам всім, віри і невичерпної любові, які допоможуть здолати ворога. Хай засіяє сонце волі і правди над нашою державою.

Слава Україні! Героям Слава!

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                  Володимир Уєвич

2023-01-20 09:33:32

УМОВИ ВИХОДУ НА ПЕНСІЮ ЗА ВІКОМ У 2023 РОЦІ, ІНДЕКСАЦІЯ ПЕНСІЙ, ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЙ ПРАЦЮЮЧИМ ПЕНСІОНЕРАМ ТА У ЗВ’ЯЗКУ ІЗ ЗРОСТАННЯМ ПРОЖИТКОВОГО МІНІМУМУ

 

. Вік виходу на пенсію за віком, згідно із Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 9 липня 2003 р. №1058 (далі – Закон № 1058), у кожному конкретному випадку визначається залежно від набутого особою страхового стажу на момент досягнення 60-річного віку.Так, для виходу на пенсію після досягнення чоловіками та жінками  віку 60 років у 2023 році потрібно мати страховий стаж не менше 30 років.

2023-01-17 09:18:17

ПРИКАРПАТТЯ. ПРОФСПІЛКИ ДЕРЖУСТАНОВ ПІДТРИМУЮТЬ ВРАЗЛИВУ КАТЕГОРІЮ ДІТЕЙ

Про захист прав та інтересів дітей, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, йшла ділова розмова 12 січня на нараді під головуванням заступника голови Івано-Франківської ОВА Людмили Сірко.

           Керівники служб та профільних центрів області доповіли про підсумки роботи в 2022 році, висловили свої пропозиції та прохання щодо її  покращення, а також поінформували про плани на наступний рік.  

2023-01-17 09:02:54

ВОЛОДИМИР УЄВИЧ, ГОЛОВА РАДИ ПРОФСПІЛОК ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ : « МАЄМО ЙТИ ШЛЯХОМ, ГІДНИМ НАСЛІДУВАННЯ».

 

Не повних два місяці тому профспілки Прикарпаття очолив Володимир Уєвич, який дотепер працював на посаді першого заступника Голови РПО та виконував обов’язки Голови. На ІХ звітно-виборчій конференції більшістю голосів делегатів йому довірено профспілчанське кермо у цей надскладний час, коли часто працюємо не завдяки, а всупереч.

Ми попросили лідера найбільшої громадської організації області  виокремити ті головні акценти, які диктують нині складні реалії війни, і ті питання, які зі своєї ініціативи кладуть  на порядок денний галузеві організації.

2023-01-13 10:37:10

Перспективи внесення змін до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві”, стан врахування пропозицій профспілок

 

У редакції розробленого Державною службою України з питань праці проєкту постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві” від червня 2022 року профспілки  були  виключені із процедури розслідування нещасних випадків, що сталися з працівниками підприємств (установ, організацій), їх філій, представництв та інших відокремлених і структурних підрозділів під час виконання трудових обов’язків внаслідок воєнних (бойових) дій.

2023-01-13 09:43:00

НАГОРОДИ ЗА НЕЗЛАМНІСТЬ

Понад 100 нагород та відзнак отримали енергетики ДТЕК Бурштинської ТЕС за свою незламність у 2022 році!

Серед них:

 

2023-01-12 13:57:51

10 січня 2023 року в місті Суми відбувся семінар в рамках спільного Проекту між Данською Профспілкою 3F та Профспілкою працівників АПК України на тему "Співробітництво з метою зміцнення профспілок, та соціального діалогу в Україні під час війни"

 

 

В роботі семінару взяли участь керівники районних та первинних профспілкових організацій, всього 22 особи. В режимі Zoom також брали участь: голови обласних організацій профспілки Надія Бурлака та Світлана Тіницька, завідувачка відділу ЦК Профспілки Тетяна Марченко та координатор IUF Дмитро Степанюк.

2023-01-12 12:54:16

Кеті Файнгольд: Підтримуючи Україну, США повинні наполягати на правах трудящих

Кеті Файнгольд: Підтримуючи Україну, США повинні наполягати на правах трудящих

Український уряд згортає захист трудових прав в той час, як країна продовжує боротьбу з російським вторгненням, вважає міжнародний директор AFL-CIO Кеті Файнголд, яка закликає Офіс торгового представника США допомогти забезпечити, щоб права трудящих займали центральне місце в остаточному відновленні України. Антипрофспілкова напруженість ... існувала і до війни, і я думаю, що люди використовують поточну кризу для подальшого підриву прав трудящих", - сказала Файнгольд в інтерв'ю виданню Inside U.S. Trade.