2023-02-09 12:24:13

ВСТИГАТИ ЗА ЗМІНАМИ. СЕМІНАР_НАВЧАННЯ ОСВІТЯН

7 лютого 2023 року головою Тлумацької  об’єднаної організації Профспілки працівників освіти і науки України Оксаною СМИЖУК за участю голови Олешанської об’єднаної організації Профспілки працівників освіти і науки України Василя ДРАНЧУКА  було організовано семінар-нараду директорів та голів первинних профспілкових організацій  закладів освіти Тлумацької, Обертинської, Олешанської  територіальних громад. В роботі семінар-наради взяли участь начальник відділу  освіти, культури, молодіжної політики і спорту Тлумацької міської ради Володимир ПЕНИК, та начальниця  відділу освіти,культури, сім’ї, молоді і спорту Обертинської  селищної ради Ольга ВОЗНЯК.

2023-02-06 10:09:19

АКТУАЛЬНО ПРО ГОЛОВНЕ: БОРГИ ІЗ ЗАРПЛАТИ І МОБІЛІЗАЦІЯ ОСВІТЯН

31 січня 2023 року відбулося засідання  ради Рожнятівської  об’єднаної організації Профспілки працівників освіти і науки України. Відкрив засідання Ради голова Рожнятівської об’єднаної організації Профспілки працівників освіти і науки  Михайло Дзудзило  з питанням  порядку денного  «Про розподіл  обсягу освітньої субвенції  на 2023 рік». Він констатував, що внаслідок величезних видатків на оборону країни має місце значне недофінансування  коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для виплати заробітної плати з усіма нарахуваннями працівникам закладів освіти Рожнятівської, Дубівської, Перегінської та Спаської громад в загальній сумі  близько  20 млн. грн. 

2023-02-03 13:44:48

ЛИСТ ГЕНЕРАЛЬНОГО СЕКРЕТАРЯ EPSU ЯНА ГУДРІААНА ЩОДО СОЦІАЛЬНИХ ПРАВ ТА ПРАВ ПРОФСПІЛОК В УКРАЇНІ З ОГЛЯДУ НА САМІТ УКРАЇНИ ТА ЄС 3 ЛЮТОГО

 

Шановна Президент Європейської Комісії пані Урсула фон дер Ляєн!

EPSU підтримує боротьбу українських працівників, сімей та громад за демократію, свободу, соціальну справедливість, збереження незалежності та супротив російській агресії. EPSU активно підтримувала та вітала надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС, а українські профспілки вже тривалий час є повноправними членами EPSU. EPSU нараховує 9 членських організацій в Україні. Вони надавали гуманітарну допомогу працвникам та іншим людям. Один з молодіжних представників нашої членської організації очолив важливу “лінію життя “для гуманітарної допомоги від українських та європейських населенню.

2023-02-03 09:18:08

ВІДЗНАЧАЄМО ТА ВШАНОВУЄМО СПІЛЧАН

Голова обласного комітету Профспілки працівників державних установ Ніна Гушпіт взяла участь в урочистому засіданні з нагоди професійного свята – 30-ї річниці створення державної контрольно-ревізійної служби  України в трудовому колективі управління Західного офісу Держаудитслужби в Івано-Франківській області.

Працівники офісу, як спадкоємці контрольно-ревізійної служби, надійно охороняють державні інтереси, непохитно стоять на заваді будь-яким порушенням і зловживанням з державною власністю та бюджетними коштами.

2023-02-01 13:43:43

УКРАЇНЦІ РУМУНІЇ ДОПОМОГЛИ ПРИКАРПАТЦЯМ ГЕНЕРАТОРАМИ

Союз українців Румунії та Марамороська філія Союзу українців Румунії  цими днями передали постраждалій українській громаді гуманітарну допомогу, а саме 4 генератори.

Її отримали уповноважені з української сторони  представники - Голова Ради профспілок Івано-Франківської області, голова обласної організації профспілки працівників культури Володимир Уєвич та депутат обласної ради,заступниця начальника управління культури, національностей та релігій ОДА Мирослава Корнелюк.

2023-02-01 13:08:32

ЗАЯВА РАДИ ФПУ У ЗВ’ЯЗКУ З ПРОДОВЖЕННЯМ НАСТУПУ НА МАЙНОВІ ПРАВА ПРОФСПІЛОК

З початку  проголошення незалежності українських профспілок у 1990 році від органів влади, роботодавців і політичних сил, влада  постійно намагається позбавити профспілки їх законного права власності на майно, що є недопустимим у будь-якій демократичній державі, де діє верховенство права. Вільне трактування законодавства щодо правового статусу майна профспілок стало першопричиною зазіхань з боку органів державної влади на профспілкове майно.

Урядом і народними депутатами з 2012 року було ініційовано шість антипрофспілкових законопроєктів, метою яких є не тільки повне позбавлення власності профспілок, а й їх спроможності ефективно захищати інтереси людини праці.

2023-02-01 12:30:34

НАШ ПРОФСПІЛЧАНИН - ВОЇН ЕНЕРГЕТИЧНОГО ФРОНТУ

Донедавна ми були впевнені, що герої – це люди в масках, розмальованих вбраннях, з унікальними вміннями та суперсилою. Реалії ж теперішнього часу показали, що це насправді прості люди, які живуть серед нас, але мають мужність, гідність і професійну честь.

Яскравим прикладом є енергетик Сергій з Бурштинської ТЕС, якого було відзначено державною нагородою, за проявлену ним мужність під час обстрілів.

2023-02-01 11:36:10

ЗМІНИ ДО ПОРЯДКУ РОЗСЛІДУВАННЯ ТА ОБЛІКУ НЕЩАСНИХ ВИПАДКІВ, ПРОФЕСІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ ТА АВАРІЙ НА ВИРОБНИЦТВІ: НА ЩО ЗВЕРНУТИ УВАГУ!

 

По-перше, Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві затверджений постановою КМУ від 17.04.2019 р. № 337 (далі — Порядок) зазнав суттєвих змін через приєднання Фонду соціального страхування України до Пенсійного фонду України та з набуттям чинності з 1 січня 2023 року Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 21.09.2022 р. № 2620-X і затвердженням постанови КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо забезпечення реалізації окремих функцій Пенсійного фонду України та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 02.12.2022 р. № 1350.

2023-01-30 14:32:05

МІЖНАРОДНА ДОПОМОГА

Сьогодні російські військові злочинці вчергове обстріляли критичну інфраструктуру України. Вчергове країна-терорист намагається залишити мирних українців без тепла і світла. Однак їм не зламати український козацький дух, не в останню чергу завдяки такій важливій зараз підтримці європейських партнерів, а саме Обʼєднаній федерації данських робітників 3F. Яка надала фінансову допомогу на закупівлю автономних зарядних станцій.

2023-01-30 13:30:36

ПРОФСПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ КУЛЬТУРИ ПІДТРИМАЛА ВОЇНІВ ЗСУ ТА ЇХ РІДНИХ

Воїни ЗСУ та їх родини сьогодні потребуюь найбільшої підтримки суспільства.

Івано-Франківська обласна профспікова організація працівників культури ( голова Володимир Уєвич, він також очолює Раду профспілок області) надала благодійну фінансову допомогу членам профспілки, які перебувають на фронті в складі Збройних Сил України, а також матерям-профспілчанкам, чиї діти воюють на фронті в складі ЗСУ.