2023-03-28 11:05:49

ТРУДОВИЙ ПОТЕНЦІАЛ – ГОЛОВНА РУШІЙНА СИЛА ВІДБУДОВИ КРАЇНИ

У Комітеті з питань економічного розвитку Верховної Ради України 24 березня 2023 року відбулися Комітетські слухання на тему: «План відновлення України від наслідків війни» (пропозиції розроблено відповідно до Указу Президента України № 266 від 21.04.22 р. Національною радою з відновлення України від наслідків війни).У слуханнях взяв участь та виступив Голова ФПУ, член Антикризового штабу, утвореного при УСПП, Григорій Осовий.

2023-03-28 10:25:42

Благодійний ярмарок задля ЗСУ

Студенти Івано-Франківського національного медичного університету вкотре організували благодійний ярмарок, аби допомогти українським захисникам. Так відгукнулися на звернення студентки І курсу, хлопець якої обороняє Україну в Бахмуті і його частині терміново потрібен тепловізор.

2023-03-28 10:10:29

Івано- Франківські медики-профспілчани на фронті

38-річний судинний хірург з Івано-Франківська Ярослав Богак уже рік оперує військових і цивільних у лікарні в Краматорську. Каже, немає нічого кращого, ніж тиснути бійцю руку, яку врятував від ампутації.

Коли почалася велика війна, Ярослав помагав, як міг: чергував на блокпостах, возив «гуманітарку» і продовжував працювати в обласній лікарні в Івано-Франківську. А коли зателефонував однокурсник Віталій Маланчук, який вже перебував у Краматорську, розповідав, що за тиждень зробив п’ять ампутацій, бо немає судинного хірурга, немає кому зшивати судини, тому бійці втрачають кінцівки, вирішив, що там буде в рази потрібніший. За два дні вже був там.

2023-03-27 09:54:46

ЗАКОН НА ПРАКТИЦІ. НЕ ЗАВЖДИ ГЛАДКО

22 березня 2023 року відбулася семінар-нарада для керівників та голів первинних профспілковий організацій закладів освіти Яблунівської та Космацької  громад. В роботі семінар-наради взяли участь голова обласної організації Профспілки Зоряна Король, заступниця голови Уляна Гураль, голова Косівської районної організації  Профспілки Світлана Бович, начальниця відділу освіти Яблунівської селищної ради Ірина Курянська та начальник відділу освіти Космацької сільської ради  Микола Палійчук.

2023-03-20 11:19:42

Перша сотня окопних свічок від енергетиків для ЗСУ уже запакована та очікує на відправку.

Івано-Франківська обласна  організація профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості повідомляє: ініціативу із створення свічок на себе взяла молодь ДТЕК Бурштинської ТЕС. Зібрали жерстяні банки серед колег, закупили парафін, акуратно порізали та склали у банки картон і вуаля – свічка готова. Та ще й яка, тільки погляньте на надпис.

2023-03-20 10:51:22

МЕДИКИ ПРИКАРПАТТЯ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В БЛАГОДІЙНОМУ АУКЦІОНІ НА ПІДТРИМКУ ЗСУ

17 березня в Івано-Франківську відбувся другий благодійний аукціон на підтримку Збройних Сил України. його організаторами виступили голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук і центр для учасників АТО та їхніх сімей «Бандерівський схрон».Під час торгів було представлено 51 лот. Це – унікальні картини, вироби з дерева, дизайнерська вишиванка та хустка, книги, речі з автографами знаменитих людей, дитячі малюнки, футболка збірної України з футболу, олімпійський факел, писанки, марки, військові «трофеї» та інше.

2023-03-20 09:18:52

СЕМІНАР-НАВЧАННЯ ДЛЯ ГОЛІВ ПЕРВИННИХ ПРОФОРГАНІЗАЦІЙ

16 березня Івано-Франківський обласний комітет профспілки працівників державних установ провів семінар-навчання для голів первинних профспілкових організацій.  Цей захід розпочався вшануванням хвилиною мовчання пам’яті загиблих під час російської агресії українських воїнів і мирного населення, серед яких чимало і спілчан.

2023-03-17 10:50:35

З ПРОФЕСІЙНИМ СВЯТОМ, КОЛЕГИ!

Напередодні  професійного свята - Дня працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення  Рада профспілок Івано-Франківської області шле  найщиріші вітання профспілчанам  обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення.

Висловлюємо вдячність за щоденну працю, без якої не можливо уявити комфорт в наших домівках.  В час війни, як ніколи раніше, робота працівників житлово-комунального господарства важлива та необхідна кожній громаді.

 Бажаємо  всім мирного неба над головою, Божого благословення, здоров’я на многії літа, благополуччя, миру, поваги й терпіння в нелегкій, але такій потрібній людям справі.

З повагою,

Голова Ради профспілок області            Володимир Уєвич.

 

2023-03-15 09:58:19

ВЧИТИ І ВЧИТИСЯ

Освіта є державним пріоритетом, що забезпечує інноваційний соціально-економічний і культурний розвиток суспільства. В законодавстві, що стосується освіти, постійно відбуваються зміни. Саме тому Івано-Франківський обком профспілки працівників освіти і науки України проводить велику роботу з роз’яснення цих змін. На цей раз голова обкому Зоряна Король, заступник голови Уляна Гураль та головний бухгалтер Іванна Зельманович  провели навчальний семінар із начальниками відділів освіти в закладах, що входять до Коломийської районної організації профспілки.

2023-03-15 09:33:17

Профспілки не підтримують скасування дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки

Як повідомив заступник голови ФПУ Василь Андреєв СПО об’єднань профспілок розглянув проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо дерегуляції у сфері охорони праці шляхом зміни дозвільної системи на систему страхування працівників, які виконують роботи підвищеної небезпеки», отриманий від Мінекономіки і не погодив  його, оскільки впровадження запропонованих розробником новацій не сприятиме поліпшенню і підвищенню рівня безпеки праці працівників.