2023-04-11 10:16:26

ШАНОВНІ КОЛЕГИ-ПРОФСПІЛЧАНИ!

Прийміть найщиріші вітання зі святом Великодня!

Христос Воскрес! І це – найбільше свідчення перемоги життя над смертю, світла над темрявою!

У цей складний час, коли ми всі переживаємо невимовно тяжке випробування війною, коли ми продовжуємо боротьбу з ненависним ворогом, який несе смерть і руїни, ми підносимо свої серця, свої молитви до Неба. Ми  з вірою та надією  йдемо шляхом до омріяної волі, до перемоги.

Нехай воскреслий Христос  додає нам віри і сили, що зло пропаде і згине, як роса на сонці.

Нехай разом зі святошним дзвоном увійде в кожну домівку, в кожне серце радість спасіння, радість Перемоги і Миру на святій українській землі.

Нехай нині і завжди велично лине із Небес:  ХРИСТОС ВОСКРЕС!

ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!  ВОСКРЕСНЕ НАША РІДНА УКРАЇНА!

                                

З повагою,

Голова Ради

профспілок  області:                                                     Володимир УЄВИЧ

 

2023-04-10 10:29:02

Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип і основне право у світі праці

У 2023 році Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі відзначатиметься 28 квітня, і його темою стане безпечне та здорове робоче середовище як основний принцип і основне право у світі праці.

У червні 2022 року Міжнародна конференція праці (МКП) вирішила включити «безпечне та здорове робоче середовище» в систему основних принципів і прав у сфері праці, що діє в МОП. З цієї нагоди Конвенція про безпеку та здоров’я на роботі  (№ 155) та Конвенція про основи, що сприяють безпеці та здоров’ю на роботі  (№ 187) були проголошені основними конвенціями.

2023-04-07 09:36:58

ДБАЄМО ПРО ЗБЕРЕЖЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНИХ ЛАНОК, ЗМІЦНЮЄМО СПІВПРАЦЮ

З цією метою член президії, завідувач відділу організаційно-масової роботи обласного комітету Профспілки працівників державних установ Валерій Крецул 5 квітня  побував на Калущині, де збережені і діють районна та міська організації.

          Під час зустрічей з виборним профспілковим активом він надав практичну і методичну допомогу, а також рекомендації щодо подальшої діяльності в умовах воєнного стану. Адже головний акцент в роботі змістився на матеріальну підтримку військових підрозділів та колег, які пішли захищати Батьківщину, на що була спрямовується більша частина отриманих членських внесків.

2023-04-06 10:11:40

ПРИКАРПАТТЯ: МОЛОДІЖНІ ІНІЦІАТИВИ

Профспілчанська молодь ДТЕК Бурштинської ТЕС продовжує організовувати енергетиків для щомісячної донації крові.

Ще понад 11 літрів додалося в банк крові Прикарпатського обласного центру служби крові від наших колег, які щомісяця  долучаються до донації для ЗСУ та важкохворих.

2023-04-06 10:05:09

РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ПРАКТИЧНОЇ КОЛЕКТИВНО-ДОГОВІРНОЇ РОБОТИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

Уже рік, з моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну, наносяться нищівні удари не лише по об’єктах критичної інфраструктури, цивільних об’єктах та мирних жителях, але й по розвиткові існуючої системи колективно-договірної роботи.

З метою більш активного використання основного інструменту захисту прав працівників – колективних договорів та угод, ФПУ реагуючи на виклики воєнного стану розробила, на допомогу своїм членським організаціям та їхнім організаційним ланкам, Основні завдання колективно-договірної роботи на 2023 рік (постанова Президії ФПУ від 31.10.2022 № П12/1г).

2023-04-06 09:52:35

ПЕРЕРАХУВАННЯ РОЗМІРУ СТРАХОВИХ ВИПЛАТ У ЗВ’ЯЗКУ З НЕЩАСНИМ ВИПАДКОМ НА ВИРОБНИЦТВІ ТА ПРОФЕСІЙНИМ ЗАХВОРЮВАННЯМ

 

Страхові виплати — це кошти, що виплачуються застрахованим особам у разі настання страхового випадку. Перелік обставин та професійних захворювань, за яких настає страховий випадок, визначено Кабінетом Міністрів України (постанова КМУ «Про затвердження Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві» від 17.04.2019 р. № 337).

До страхових належать такі виплати:

2023-04-06 09:28:20

ПРОФСПІЛЧАНИ ПРИКАРПАТТЯ: Авто для захисників

За одноденний заробіток працівників КНП «Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги Івано-Франківської міської ради» було придбано автомобіль для захисників 79 бригади. Така підтримка дуже важлива для тих, хто зараз на передовій боронить Україну і мирне майбутнє кожного з нас.

 

2023-04-03 11:52:10

Військовий медик «Сокіл» на передовій отримав медаль "За заслуги перед Прикарпаттям"

 

 

Директор КНП «Яремчанська центральна міська лікарня» Олександр Соколюк у 2015 році як лікар-травматолог був мобілізований до ЗСУ, рік відслужив у 93 бригаді, яка тоді тримала оборону біля Донецького летовища. Коли 24 лютого 2022 року росія розв’язала проти України повномасштабну війну, з березня 2022-го вступив до лав Збройних сил України і став командиром евакуаційної групи 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр». Капітан з позивним «Сокіл». В минулому році нагороджений орденом Богдана Хмельницького.

2023-04-03 10:08:52

ПРАВОВА ОСВІТА ДЛЯ ПРОФСПІЛЧАН ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД

31 березня 2023 року відбулася семінар-нарада для керівників, бухгалтерів та голів первинних профспілкових організацій закладів освіти  Ямницької, Угринівської, Лисецької, Єзупльської та Загвіздянської громад, члени  профспілки яких входять  до складу Тисменицької  районної організації  профспілки працівників освіти і науки України. Коучами семінар-наради  виступили  голова обласної організації профспілки Зоряна Король,заступниця голови  Уляна Гураль, головний бухгалтер Іванна Зельманович та голова Тисменицької  районної організації профспілки Іван Когуч. У семінар-нараді взяли участь начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту  Угринівської сільської ради Тетяна Тарас, начальниця відділу  освіти, культури, молоді та спорту Лисецької селищної ради  Світлана  Шарабуряк , начальниця відділу освіти, культури, спорту та туризму Єзупільської селищної ради Леся Регей та спеціалісти  відділів освіти Загвіздянської та Ямницької громад.

2023-03-31 11:26:51

НА ЧАСІ. ПРЕЗИДІЯ ФПУ АКТУАЛІЗУВАЛА ПИТАННЯ ПРОФСПІЛКОВОЇ РОБОТИ

30 березня 2023 року у Будинку профспілок у Києві відбулось засідання Президії ФПУ, на якому було розглянуто низку актуальних питань.Члени Президії своєю постановою затвердили «Зведені статистичні дані всеукраїнських профспілок та територіальних профоб’єднань за 2022 рік».

Під час обговорення цього питання було зазначено, що за даними Департаменту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями ФПУ, наразі до складу Федерації профспілок України входить 71 членська організація, із них 46 всеукраїнських профспілок і 25 територіальних профоб’єднань.