2023-04-28 19:16:02

Стан виробничого травматизму на підприємствах області та проведення профілактичної роботи Головним управлінням Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області вІ кварталі 2023 року

 

Впродовж І кварталу 2023 року до Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області поступило 15 повідомлень про нещасні випадки на виробництві, внаслідок яких потерпіло 17 осіб, з них – 4 зі смертельним наслідком.

         Також Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області передано повідомлення по 14 незавершених  розслідуваннях нещасних випадків на виробництві, які сталися до 01.01.2023 року, в яких потерпіла 31 особа, з них по 8 випадках проводиться спеціальне розслідування комісією Держпраці (по 3 випадках складено тимчасові акти форми Н-1/П: 1) ДП “ВО “Карпати” - груповий нещасний випадок із 15 потерпілими, що стався 08.02.2021р.; 2) ТОВ “МК Оланд-ІФ” - груповий нещасний випадок із 4 потерпілими, що стався 25.08.2021 р.; 3) ТОВ “Оланд-ІФ”, що стався 25.08.2021р) та 6 випадків розслідується комісією підприємства.

2023-04-28 19:13:15

Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип і основне право у світі праці.

Під таким гаслом 28 квітня цього року Радою профспілок області проведено круглий стіл. В його роботі взяли участь керівники обласних галузевих організацій профспілок за участю заступника начальника відділу профілактики та розслідування нещасних випадків управління контрольно-перевірочної роботи Головного управління Пенсійного фонду України в області Василя Соф’яка та заступника голови - виконавчого директора обласного об’єднання організацій роботодавців Василя Скригунця.

“Сьогодні, у Всесвітній день охорони праці, ми віддаємо шану пам’яті працівникам, які загинули як у мирний час, так і під час війни”, - зауважив Голова Ради профспілок області Володимир Уєвич, відкриваючи засідання. “Безпека праці є запорукою збереження найціннішого – людського життя! Разом ми зможемо забезпечити безпечне та здорове майбутнє для українських працівників та відновити країну після війни!”.

2023-04-28 19:09:26

Участь у публічних консультаціях з питань окремих аспектів соціального діалогу в Україні

Радою профспілок Івано-Франківської області за участю представників відділення НСПП в області ініційовано обговорення питання про стан соціального діалогу в області та зміни у підходах до визначення критеріїв репрезентативності його сторін.

За підсумками проведеного круглого столу учасники підтримали пропозиції профспілок щодо необхідності внесення змін до критеріїв репрезентативності сторін соціального діалогу у відповідності до сучасних соціальних та економічних умов, а саме:

2023-04-27 15:58:30

Оздоровлення та відпочинок дітей – турбота профспілок

Голова Ради профспілок Прикарпаття Володимир Уєвич взяв участь у засідання обласного штабу з координування оздоровлення та відпочинку дітей під головуванням заступника голови облдержадміністрації Людмили Сірко.

“Оздоровча кампанія у теперішніх умовах - це робота, яка побудована на питанні пріоритетності забезпечення прав дітей. Важливо, щоби пільгові категорії дітей з Івано-Франківщини, дітки військовослужбовців Збройних сил України, дітки ВПО повинні мати можливість оздоровитися в нашому регіоні та бути забезпечені пільговими відпочинковими путівками” – зауважив Голова Ради профспілок області Володимир Уєвич. Він наголосив, що з метою здешевлення або забезпечення безкоштовного придбання путівок для дітей, батьки яких загинули або отримали поранення, захищаючи Україну, рекомендовано членським організаціям передбачити в своїх кошторисах кошти для фінансування оздоровлення та відпочинку цієї категорії дітей.

2023-04-27 12:50:37

Хто такі "домашні працівники", на яких умовах вони можуть працювати та на який соціальний захист можуть розраховувати? - матеріал "Економічної правди" від 26.квітня 2023 р.

 

Хто такі "домашні працівники", на яких умовах вони можуть працювати та на який соціальний захист можуть розраховувати? - матеріал "Економічної правди" від 26.квітня 2023 р.

Верховна Рада взяла за основу законопроєкт, що має врегулювати роботу домашніх працівників. Суть документа – ввести в законодавство поняття "домашня праця".

Мета законопроєкту – забезпечити соціальний захист домашнім працівникам та знизити рівень незадекларованої праці.

2023-04-27 12:36:51

ВІДЗНАЧАЄМО КРАЩІ ТРУДОВІ КОЛЕКТИВИ, ВШАНОВУЄМО КАЗНАЧЕЇВ ОБЛАСТІ

 Напередодні 28-ї річниці створення Державної казначейської служби України спільна комісія Івано-Франківського обласного комітету Профспілки працівників державних установ та адміністрації головного управління ДКСУ в області підвела підсумки обласного огляду-конкурсу роботи управлінь та їх первинних профспілкових організацій за 2022 рік.

Трудові колективи служби забезпечують реалізацію державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, якісне виконання завдань, наказів та рішень колегій ДКСУ і головного управління, дбають про максимальне збільшення клієнтської бази, своєчасно подають звітність про виконання бюджетів.

2023-04-26 13:04:37

28 квітня – Всесвітній день охорони праці 2023!

Гасло Дня: «Безпечне та здорове робоче середовище – основний принцип та право на роботі».

Цінність результатів будь-якої трудової діяльності не може бути вище цінності здоров’я та життя працівника. Наприклад, тема Всесвітнього дня охорони праці у 2020 році присвячена проблемі насильства і домагань на робочому місці, що є серйозною та постійною загрозою здоров’ю та безпеці працівників, а також продуктивності і репутації організації.

2023-04-24 15:04:21

ДЕРЖУСТАНОВИ: ЗАВЕРШУЄТЬСЯ ЗВІТНА КАМПАНІЯ

Відповідно до Статуту галузевої Профспілки та Закону України про колективні договори в трудових колективах та первинних профспілкових організаціях обласної профспілки працівників держустанов протягом січня-квітня місяця поточного року проводяться звітні збори.

На хорошому організаційному та діловому рівні вони відбулися у виконавчому комітеті Коломийської міської ради, управлінні спорту та молодіжної політики і  обслуговуючому підрозділі господарського управління облдержадміністрації, в колективах обласного телебачення «Галичина», Івано-Франківського територіального центру  надання соціальних послуг та інших.

2023-04-20 09:13:22

МОЛОДІЖНИЙ ФОРУМ В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ

18 квітня 2023 року в Івано-Франківську відбувся обласний         Форум    членів  Молодіжних рад Івано-Франківської обласної  організації Профспілки працівників державних установ України.  У ньому взяли участь і виступили члени обласної, районних і міських молодіжок, голови окремих первинок, голова Молодіжної ради ФПУ та Молодіжної ради галузевої Профспілки, представники Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Міжрегіонального  управління Національного агенства України з питань державної служби, студенти двох національних університетів - Прикарпатського ім. Василя Стефаника та технічного університету нафти і газу.

2023-04-11 10:29:26

Одноденний заробіток – для потреб підрозділів з Прикарпаття на передовій

КНП «Прикарпатський клінічний онкологічний центр Івано-Франківської обласної ради» офіційно приєднався до ініціативи координаційного центру Save Ukraine Now (SUN). Партнерську угоду про співпрацю підписали в.о. генерального директора ПКОЦ Святослав Цибран та Голова Фонду Тарас Герула.

У рамках угоди передбачені спільні зобов’язання з метою інформаційного, правового, матеріального, фінансового та іншого забезпечення сил оборони України, виключно підрозділів з Прикарпаття на передовій.