2017-01-13 09:17:01

Висновки щодо врахування профспілкових пропозицій та вимог у Державному бюджеті України на 2017 рік

Верховна Рада України ухвалила Закон України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» під час пленарного засідання Парламенту у ніч з 20 на 21 грудня ц.р. Голосуванню передували дебати та тривала робота Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, яка проходила за зачиненими дверима.

Висновки щодо врахування профспілкових пропозицій та вимог у Державному бюджеті України на 2017 рік додаються

Департамент захисту соціально-економічних прав

апарату ФПУ

 

2017-01-12 10:26:05

Завдання профспілок – не допустити погіршення умов праці

Голова ФПУ Григорій Осовий під час засідання Міжвідомчої робочої групи із забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, заявив про необхідність контролю за виконанням зазначених рішень як на державних підприємствах, так і у приватному секторі економіки.

2017-01-11 16:45:22

Несправедливість у пенсійному забезпеченні є

Питання виплати легальних заробітних плат та підвищення мінімальної заробітної плати напряму пов’язані з питанням підвищення пенсій. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

2017-01-05 16:51:22

Профспілка українських працівників у Польщі на захисті прав наших співвітчизників

5 січня в «Укрінформі» відбулася прес-конференція на тему: "Наші заробітчани за кордоном: чим допоможе їм щойно створена Міжгалузева профспілка українських працівників у Польщі?"

2017-01-05 12:17:07

Комітет реагує на вимоги профспілок

У Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення за дорученням Голови Верховної Ради України Парубія А. В. розглянуто звернення Федерації профспілок України про вимоги Всеукраїнської акції профспілок, яка відбулася 8 грудня 2016 року.

2017-01-05 09:55:56

Як позбутися боргів з оплати праці?

Саме це питання було предметом розмови кореспондента «Єдності» із заступником директора департаменту соціальної політики, начальником управління праці ОДА Я. С. Ульванською.

2017-01-05 09:02:23

Не пряником, так батогом

Боротьба Уряду з тіньовою економікою, зарплатами «в конверті» та нелегальною працею виходить на новий рівень. В 2016 році урядовці використали метод «пряника» – знизили ЄСВ до 22%, проте це не дало бажаного ефекту. Тепер настала черга «батога». З нового року Державна служба з питань праці та профспілки отримали нову зброю у боротьбі за права трудящих. Закон №5130 посилив відповідальність роботодавця за порушення трудового законодавства. І посилив суттєво. Відтепер спритним у фінансових махінаціях керівникам доведеться відповідати гаманцем, або ж взагалі – сісти за грати.

2017-01-04 12:39:09

Профспілки відстояли свої права при внесенні змін до Податкового кодексу

1 січня 2017 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні». Завдяки наполегливим діям ФПУ, співпраці з Громадською радою при ДФС, Українським незалежним центром політичних досліджень (в рамках проекту «Громадяни в дії») профспілкова боротьба за збереження сприятливих умов для діяльності профспілок завершилась перемогою:

2016-12-30 09:13:23

З Новим 2017 роком!

Шановні спілчани, мешканці Прикарпаття!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Нового року та Різдва Христового!

Нині можна сміливо сказати, що 2016 рік був прожитий не дарма – швидкий, мобільний, результативний, насичений важливими для країни, Прикарпаття та кожного громадянина яскравими подіями, напруженою працею, глибоким змістом і творчими звершеннями. Він подарував нам радість відкриттів, перемог і досягнень, новий професійний та життєвий досвід.

Незважаючи на певні труднощі, профспілками області за минулий рік зроблено чимало для того, щоб поліпшити рівень життя людини праці. На це, зокрема, були спрямовані заходи щодо посилення соціального діалогу, а також масові акції протесту проти підвищення тарифів на комунальні послуги, порушення конституційних прав співвітчизників. Тож дозвольте висловити щиру подяку Вам, дорогі спілчани, за те, що своєю працею втілюєте в життя ідеї та принципи профспілкового руху.

Хай Новий 2017 рік стане черговим кроком на шляху до поліпшення життя, принесе мир і радість у кожен дім! Нехай він буде для Вас багатим на добро, щедрим на творчу наснагу, успішним у професійній діяльності, а Різдвяні свята Божим благословенням осяють усі Ваші добрі справи та починання.

Щасливого Нового року та Різдва Христового!

З повагою, Голова 

Ради профспілок області 

Ігор Басюк

 

2016-12-29 14:10:17

Підсумки діяльності Федерації профспілок України в 2016 році

Напередодні Нового року саме час підбивати підсумки року, що минає, і спланувати цілі та завдання на наступний рік.

Щоб зрозуміти, до чого саме ми прагнемо, важливо усвідомити, чого ми вже досягли. Тільки спираючись на досвід, який ми отримали в боротьбі за законні права та інтереси працівників і враховуючи те, що могли б ще зробити, можна уникнути помилок у майбутньому і сформувати конкретні цілі та визначити шляхи їх досягнення.