2023-05-16 09:37:54

ДО УВАГИ ПРОФСПІЛЧАН: ЗАПРОШУЄМО НА НАВЧАННЯ

Академія праці, соціальних відносин та туризму оголошено набір абітурієнтів на здобуття вищої освіти за освітніми ступенями «Бакалавр» та «Магістр». Набір студентів на навчання для здобуття першого бакалаврського рівня вищої освіти проводиться за спеціальностями освітньо-професійними програмами:

053 Психологія

072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок

073 Менеджмент

075 Маркетинг

076 Підприємництво та торгівля

081 Право

231 Соціальна робота

242 Туризм та рекреація

281 Публічне адміністрування та управління

Прохання, розглянути можливість направлення на навчання до Академії праці, соціальних відносин та туризму членів профспілок, профспілкових активістів з метою посилення кадрового потенціалу ФПУ та профспілкових організацій усіх рівнів.

Додаткова інформація щодо вступу у 2023 році на навчання до Академії за посиланням https://www.socosvita.kiev.ua/ або за телефонами приймальної комісії:

38(044) 527-06-64; 38(093) 969-58-99

 

2023-05-15 09:49:41

ДУМКА ПРОФСПІЛЧАН Є ВАЖЛИВОЮ

В Івано-Франківську 10 травня відбувся форум «Формування єдиного медичного простору». Його мета – розробити план дій для розвитку медичних послуг і вирішення існуючих проблем у місті задля покращення здоров'я місцевих жителів.

У форумі взяли участь представники Національної служби здоров’я України, профільного комітету Верховної ради, представники Івано-Франківської міської адміністрації, обласного департаменту охорони здоров’я, керівники комунальних та приватних медзакладів міста, а також представники громадських організацій, асоціацій бізнесу та культури. Серед них і голова обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я Наталія Бирчак

2023-05-12 09:50:53

Соціальні послуги та послуги медичного догляду потерпілим на виробництві. Врегульовано порядок їх надання

 Відтепер людина, яка постраждала на виробництві або внаслідок профзахворювання, може отримати соціальні і медичні послуги з догляду. Механізм реалізації права громадян на належні їм послуги з догляду врегульовано постановою Кабінету Міністрів України від 28.04.2023 № 438. Зокрема, постанова визначає, що потерпілим на виробництві надаються соціальні послуги «догляду вдома» та медичні послуги, зокрема послуга мобільної паліативної допомоги.

2023-05-11 11:51:41

ПРИКАРПАТТЯ: П’ять родин воїнів ЗСУ отримали фінансову підтримку від профспілки працівників культури

Такою важливою в цей час є підтримка родин, чиї рідні перебувають на фронті, боронять нашу землю від рашистів.

Обласна організація профспілки працівників культури продовжує надавати фінансову підтримку членам профспілки, чиї чоловіки, сини взяли до рук зброю, перебувають у лавах ЗСУ.  Цього разу голова обкому працівників культури, голова Ради профспілок області  Володимир Уєвич зустрівся з членами профспілки, працівницями обласної бібліотеки для дітей. Володимир Уєвич висловив впевненість, що перемога буде за українським народом, побажав всім дочекатися своїх рідних з фронту живими і здоровими. « Важке це чекання, невимовно тривожні дні і ночі, і тільки тим, чиї рідні на війні знати якою ціною здобувається перемога. Тому такими важливими є підтримка насамперед моральна, насамперед фінансова», - зазначив він у своєму вітальному слові, згадавши також, що цими днями ми відзначаємо свято матері, берегині роду.

2023-05-09 10:20:18

Визначені кандидати від Прикарпаття на присудження Ордену Святого Пантелеймона, серед яких голова профорганізації

8 травня в центральному корпусі національного медичного університету відбулося засідання Регіональної ради Івано-Франківської області з відбору претендентів на відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» у сезоні 2022-2023 р.р.

Голова Регіональної ради, доцент ІФНМУ Іван Мельник представив колективу начальницю госпіталю, підполковника медичної служби Марину Шокалюк, ректора Івано-Франківського богословського інституту імені преподобного Феодосія Манявського Івано-Франківсько-Галицької єпархії ПЦУ, протоієрея Миколу Гунька, старшого пастора Української Церкви Християн Віри Євангельської Юрія Веремія, що поповнили склад ради.

2023-05-08 09:38:46

У ПОСТІЙНОМУ НАВЧАННІ

5 травня керівництвом Івано-Франківської  обласної організації Профспілки працівників освіти і науки  України проведено семінар-нараду для керівників , бухгалтерів та голів первинних  профспілкових організацій закладів освіти Тисменицької  міської ради. У заході взяли участь заступник міського голови з гуманітарних питань Андрій Рев’юк, начальниця відділу освіти Марія Глова та голова Тисменицької районної організації профспілки Іван Когуч.

2023-05-05 11:53:31

ВІДПОВІДЬ ОФІСУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ЩОДО ПРОВЕДЕННЯ РОБОЧОЇ ЗУСТРІЧІ З ПРОФСПІЛКАМИ

На звернення СПО об’єднань профспілок до Президента України Володимира Зеленського з ініціативою проведення зустрічі для обговорення питань, які турбують людей праці і профспілки, Офіс Президента України листом повідомив наступне:

«Частиною другою статті 19 Конституції України встановлено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

2023-05-05 09:28:08

ОСВІТЯНИ ПРИКАРПАТТЯ: ПРОФСПІЛКОВІ АКЦЕНТИ ПІД КІНЕЦЬ НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

4 травня відбулося розширене засідання президії комітету обласної організації Профспілки за участю керівників  територіальних організацій та первинних профспілкових організацій вищих навчальних закладів освіти.

В ході засідання розглянуто питання : про завдання профспілкових органів   щодо літнього оздоровлення дітей членів Профспілки; про закінчення поточного навчального року, початок  відпускної  кампанії та вирішення проблемних питань, що виникають при цьому, зокрема щодо вжиття заходів  для своєчасної виплати заробітної плати за час відпустки та допомоги на оздоровлення, недопущення надання примусових відпусток без збереження  заробітної плати  та оголошення простоїв, належного оформлення відряджень на курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників тощо.

2023-05-04 09:57:42

ЕНЕРГЕТИКИ ПРИКАРПАТТЯ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ В БЛАГОДІЙНОМУ ЯРМАРКУ

263 тис грн на дрони для військових: енергетики долучилися до благодійного ярмарку в Бурштині.

28 квітня учні Бурштинського ліцею №2 організували в центрі міста благодійний ярмарок, щоб допомогти українським воїнам зібрати кошти на дрони.

Енергетики не залишилися осторонь такого чудового дійства. Ба більше, взяли участь в аукціоні унікальних лотів, де продавалися поробки юних умільців, в тому числі учасників проєкту "Дитяча посмішка", який ДТЕК Енерго підтримує в громаді.

2023-05-02 12:45:55

ПРИКАРПАТТЯ: СПІЛЬНИМИ ЗУСИЛЛЯМИ ДО ПЕРЕМОГИ

2  травня в Раді профспілок Івано-Франківської області відбулася розширена нарада за участі голів галузевих профспілок та гостей - представників Благодійного  фонду «САН», який є основою діяльності Координаційного Центру Забезпечення Спротиву Прикарпаття SaveUkraineNow (SUN).

Серед головних питань порядку денного учасники наради обговорили участь галузевих профспілок в літній оздоровчій кампанії 2023. Голова Ради профспілок області Володимир Уєвич звернув увагу, що навіть минулого надважкого 2022 року за участі профспілок вдалося оздоровити понад 2000 дітей. Акцент нинішньої оздоровчої кампанії  слід зробити на здешевленні путівок дітей пільгових категорій, а також особливо дітей учасників воєнних дій, загиблих воїнів. Для цього передбачити відповідні кошти в бюджетах галузевих профспілок.