2023-05-26 12:07:36

ПРИКАРПАТТЯ: ДІЄВИЙ ОСВІТЯНСЬКИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ДІАЛОГ

24 травня 2023 року керівництвом  Івано-Франківської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України було проведено семінар-нараду  для керівників та голів первинних профспілкових організацій закладів освіти Долинської міської ради за участю  Голови Долинської об’єднаної організації Профспілки працівників освіти і науки України Івана Мельника та начальника Управління освіти  Долинської міської ради Ігоря Сайка. Учасники  семінар-наради  мали можливість в очному форматі  отримати відповіді на актуальні питання щодо застосування трудового законодавства в умовах воєнного стану, а також законодавства  про освіту, оплату праці, соціальне страхування, відпустки та механізм виконання Рішення Конституційного суду України  від 7 лютого поточного року щодо відміни укладення  строкових договорів з педагогами-пенсіонерами.

2023-05-26 11:27:44

ПЕРЕГОВОРИ З ВИЗНАЧЕННЯ РОЗМІРУ МІНІМАЛЬНОЇ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ НА 2024 РІК РОЗПОЧАТО

Відповідно до норм національного законодавства (зокрема, статті 10 Закону України «Про оплату праці») та домовленостей чинної Генеральної угоди, 25 травня 2023 року за ініціативою профспілкової Сторони відбулося засідання спільної робочої комісії повноважних представників Сторін з підготовки пропозицій щодо встановлення розміру мінімальної заробітної плати на 2024 рік.

2023-05-26 10:44:52

ЕНЕРГЕТИКИ - ПРОФСПІЛЧАНИ БУРШТИНСЬКОЇ ТЕС ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЇВ ТА ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ВІДКРИТТІ МЕМОРІАЛЬНОЇ ДОШКИ ГЕРОЮ УКРАЇНИ ДМИТРУ КОЦЮБАЙЛУ

 

Саме так енергетики ДТЕК Бурштинської ТЕС разом з громадою відмітили День героїв.

2023-05-25 12:24:52

ОЗДОРОВЛЕННЯ 2023 рк

Інформація про дитячі заклади оздоровлення та відпочинку Івано-Франківської області, які планують здійснювати
 
діяльність у 2023 році
2023-05-25 09:44:04

ВІТЕР ЗМІН НА КОНГРЕСІ ЄКП

На Конгресі Європейської конфедерації профспілок (ЄКП) відчувається вітер змін. Делегати подбали про майбутнє профспілкового руху, проголосувавши вчора за молодіжну квоту, яка гарантує, що відтепер кожен четвертий делегат на конгресі має бути молодше 35 років.

Помилки минулого

Зміни значить "вчитися на помилках минулого", сказав канцлер Німеччини Шольц, виступаючі на Конгресі. Наразі, коли мова йде про економічні правила ЄС, ознак цього дуже мало. Нове дослідження ЄКП, опубліковане сьогодні, показує, що країнам-членам ЄС доведеться скоротити мінімум на 45 мільярдів євро свої бюджетні витрати відповідно до боргових правил ЄС, які набудуть чинності в січні наступного року.

2023-05-24 09:17:35

ВИСТУП ГОЛОВИ ФПУ ГРИГОРІЯ ОСОВОГО НА 15-МУ КОНГРЕСІ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ КОНФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК У М. БЕРЛІН

15-й Конгрес Європейської конфедерації профспілок (ЄКП) відкрився 23 травня у  Берліні (Німеччина).

У заході беруть участь близько 600 профспілкових делегатів, серед яких генеральні секретарі та/або президенти 93 національних профоб’єднань з 41 європейської країни, представники 10 європейських галузевих профспілкових федерацій, а також запрошені високі гості.

З вітальними промовами на відкритті Конгресу до його учасників звернулися Президент Об'єднання профспілок Німеччини Ясмін Фахімі, Мер Берліну Кай Вегнер, Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц.

2023-05-22 09:31:19

ЗАЯВА ФПУ

Останнім часом Федерація профспілок України – найчисельніша громадська організація піддається масованим інформаційним атакам.

З цією метою створені для поширення брехливої інформації про діяльність ФПУ Телеграм-канали, проводяться електронні розсилки через спеціально створену електронну пошту gmail від імені Голови ФПУ на електронні бази даних не лише працівників апарату і членських організацій  ФПУ, але й, що викликає окремий подив – міжнародних партнерів Федерації, які послідовно виступають на підтримку України. На окремих акаунтах у Facebook розміщуються матеріали,

2023-05-19 13:49:35

ПРАЦІВНИКИ ОБЛАСНОЇ ФІЛІЇ ОЩАДНОГО БАНКУ ВІДЗНАЧАЮТЬ СВОЄ ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО

АТ «Ощадбанк» - один  з найбільших і авторитетних банків в Україні, єдиним акціонером якого є українська держава в особі Кабінету Міністрів України. Серед кращих його регіональних підрозділів  філія-Івано-Франківське обласне управління, очолювана досвідченим менеджером банківської справи  Любомиром Ерстенюком, членом президії обласного комітету Профспілки працівників державних установ.

           Попри всі труднощі сьогодення банківські працівники сумлінно виконують свої посадові обов’язки, допомагають Збройним силам України, здійснюють волонтерську діяльність. 

2023-05-18 11:13:18

Для захисту трудових прав найманих працівників

17 травня у Чернівцях відбулося урочисте підписання Угоди про співпрацю між Південно-Західним міжрегіональним управлінням Держпраці України та територіальними профспілковими об'єднаннями Івано-Франківської, Чернівецької та Тернопільської областей.

Основна мета такої взаємодії - упередження порушень прав працівників, забезпечення у трудових колективах відповідних регіонів гідних, безпечних та здорових умов праці, сприяння збереженню робочих місць, своєчасне реагування на порушення трудових прав найманих працівників, представлення інтересів членів профспілок під час проведення контрольних заходів інспекторами праці.

2023-05-17 08:42:54

МІНЕКОНОМІКИ ГОТОВЕ ДО ВСЕБІЧНОГО І ВІДКРИТОГО ДІАЛОГУ – ВІДПОВІДЬ СПО ОБ’ЄДНАНЬ ПРОФСПІЛОК

Мінекономіки розглянуло звернення Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні щодо економічної реінтеграції трудових мігрантів після завершення бойових дій на території нашої держави та реформування трудового законодавства в Україні.