2023-07-21 10:33:30

«Золотий Хрест» – військовому медику

Військовому медику Ігорю Дубовському з Івано-Франківська вручили відзнаку Головнокомандувача ЗСУ «Золотий Хрест». Зараз він проходить лікування в одному із медичних закладів області.

2023-07-21 10:26:14

Понад 250 прикарпатських медиків – на передовій

З перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну працівники закладів охорони здоров’я з Івано-Франківщини відправилися у зону бойових дій.

Там, майже на лінії фронту, рятують життя військових та цивільних, тих, хто опинився під постійними обстрілами і в зоні активних бойових дій. Вони працюють у прифронтових лікарнях, на стабілізаційних пунктах, проводять евакуацію, надають першу допомогу та оперують під обстрілами.

2023-07-19 12:33:12

ПРИКАРПАТТЯ: Маскувальні сітки для передової

В обідню пору у вестибюлі обласної клінічної лікарні знову кипить робота біля велетенського полотна з маскувальною сіткою.

З початком повномасштабного вторгнення в позаробочий час працівники закладу виготовили близько 700 маскувальних сіток для передової. Замовлення зростають і нині їх майже в чотири рази більше, ніж до контрнаступу, як зазначає помічниця лікаря-епідеміолога та одна з організаторів і активних учасниць цієї допомоги для фронту Ольга Курилець.

2023-07-18 10:25:50

Франківські медики здали 30 літрів крові для порятунку поранених воїнів

80 медпрацівників КНП "Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради" долучились до здачі крові, а це орієнтовно 30 л крові для порятунку тих, кому вона необхідна.

В ЦМКЛ донорство – це вже традиція, адже кожні 2-3 місяці відбуваються спеціальні акції за участі працівників. З кожним разом кількість бажаючих здати кров збільшується. Так медики хочуть власним прикладом заохотити інших до донорства.

2023-07-18 09:42:29

УКРАЇНСЬКІ ПРОФСПІЛКИ – ЦЕ ПРИКЛАД ДЛЯ ВСІХ ПРОФСПІЛОК СВІТУ. І ВОНИ КРИТИЧНО ВАЖЛИВІ ДЛЯ МАЙБУТНЬОГО КРАЇНИ

Про це заявив заступник Генерального секретаря Глобального союзу IndustriALL Кемаль Озкан під час семінару «Захист працівників в Україні під час війни та при відбудові країни», який відбувся у Києві.

«У часи війни на окупованих територіях були зафіксовані багато порушень прав робітників, включаючи право виїжджати, насильницька депортація, насильницька робота, насильство зміни профспілок та тортури, - зазначив він. - Тому ми маємо бути голосом робітників на цих територіях, продовжувати фіксувати порушення і говорити про ці злочини світу».

2023-07-18 09:26:08

Спортивний майстер-клас на підтримку ЗСУ

Студентський профком Івано-Франківського національного медичного університету та організація Muscle Vector за підтримки профкому спільно організували благодійний майстер-клас з армреслінгу. Проходив він у неділю, 16 липня, перед стоматологічним корпусом ІФНМУ по вулиці Незалежності.

Випускники і нинішні студенти-медики провели короткий майстер-клас з армреслінгу. Кожен охочий зміг випробувати свої сили у боротьбі на руках.

2023-07-17 10:26:17

Відбувся Пленум обласної галузевої Профспілки

13 липня в приміщенні бібліотеки Івано-Франківського національного медичного університету відбулося засідання Пленуму обласної організації Профспілки працівників охорони здоров’я України. Після вимушеного кількарічного спілкування в дистанційному форматі була змога зустрітися очно, обговорити важливі проблеми.

Розпочалося зібрання хвилиною мовчання за тих, хто віддав своє життя на захист України у розв’язаній росією війні (серед них і дев’ять бойових медиків з Прикарпаття), та за всіх загиблих військових, цивільних внаслідок вторгнення росії.

З доповіддю «Про роботу обласної ради профспілки в умовах функціонування комунальних некомерційних підприємств та воєнного стану» виступила голова обласної галузевої Профспілки Наталія Бирчак.

2023-07-13 11:50:05

ВСТИГАТИ ЗА ЗМІНАМИ

Про зміни в законодавстві  щодо захищеності осіб з інвалідністю і не тільки  розповідали на семінарі за участю профспілок

 11 липня Голова Ради профспілок Івано-Франківської області  Володимир Уєвич і його перша заступниця  Олександра Гринів  взяли участь у навчальному семінарі для представників бюджетних закладів  та комунальних підприємств  Івано-Франківської громади.

2023-07-12 09:14:47

Стан виробничого травматизму на підприємствах області та проведення профілактичної роботи Головним управлінням Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області в І півріччі 2023 року

 

Впродовж 1 півріччя 2023 року до Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області поступило 39 повідомлень про нещасні випадки на виробництві, внаслідок яких потерпіла 41 особа, з них – 10 зі смертельним наслідком. Повідомлень про гостре професійне захворювання  COVID 19 не було.

Також Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області передано повідомлення по 14 незавершених  розслідуваннях нещасних випадків на виробництві, які сталися до 01.01.2023 року, в яких потерпіла 31 особа, з них по 8 випадках проводиться спеціальне розслідування комісією Держпраці (по 3 випадках складено тимчасові акти форми Н-1/П: 1) ДП “ВО “Карпати”, груповий нещасний випадок із 15 потерпілими, що стався 08.02.2021 р.; 2) ТОВ “МК Оланд-ІФ”, груповий нещасний випадок із 4 потерпілими, що стався 25.08.2021 р.; 3) ТОВ “Оланд-ІФ”, що стався 25.08.2021 р) та 6 випадків розслідуються комісією підприємства. 

2023-07-11 09:24:13

ЯК ОТРИМАТИ МІКРОГРАНТИ НА ЗАПОЧАТКУВАННЯ ВЛАСНОЇ СПРАВИ

10 липня 2023 року, відбулася робоча зустріч директора Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василя Цимбалюка з начальником філії Івано-Франківського обласного управління АТ «Ощадбанк» Любомиром Ерстенюком. В зустрічі також взяли участь начальник відділу рекрутингу Івано-Франківського обласного центру зайнятості Любов Данилюк та Голова обласної організації Профспілки працівників державних установ Ніна Гушпіт.
 
 Під час зустрічі сторони обговорили напрямки подальшої співпраці щодо реалізації на Прикарпатті урядового проєкту «єРобота», який передбачає отримання мікрогрантів на розвиток або започаткування власної справи.