2023-09-18 09:29:21

З професійним святом, колеги!

Шановні лісівники!

Рада профспілок області надсилає Вам найкращі вітання з професійним святом.

 День працівника лісу - це  свято не лише тих, хто працює в лісі, вирощує його і охороняє, а всіх, хто любить ліс, користується його благами і всіляко доглядає та захищає лісові насадження. День працівника лісу – це  свято  і данина професії, завдання якої – працювати для майбутніх поколінь.

Дякуємо всім лісівникам, хто своєю гідною працею в тилу щоденно наближає нашу Перемогу над підступним ворогом. Особлива подяка воїнам- лісівникам, які захищають нашу свободу, нашу незалежність, наше майбутнє.

Міцного здоров’я вам, удачі, добрих новин. Щоб усі ваші рідні і близькі були живими і здоровими!

Слава Україні! Героям слава!

З повагою,

Голова Ради профспілок області                                                          Володимир Уєвич

 

2023-09-12 09:04:24

Будуть запроваджені електронні медичні книжки працівників.

З 01.10.2023 р. вводиться в дію Закон України «Про систему громадського здоров’я» від 06.09.2022 р. № 2573-IX  (далі — Закон № 2573).Одночасно втратить чинність Закон України від 24.02.1994 р. № 4004-XII «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».

Закон № 2573 визначає правові, організаційні, економічні та соціальні засади функціонування системи громадського здоров’я в Україні з метою зміцнення здоров’я населення, запобігання хворобам, покращення якості та збільшення тривалості життя, регулює суспільні відносини у сфері громадського здоров’я та санітарно-епідемічного благополуччя населення, визначає відповідні права і обов’язки державних органів та органів місцевого самоврядування, юридичних і фізичних осіб у цій сфері, встановлює правові та організаційні засади здійснення державного нагляду (контролю) у сферах господарської діяльності, які можуть становити ризик для санітарно-епідемічного благополуччя населення.

2023-09-11 10:33:33

На Прикарпатті відбувся ІІІ благодійний аукціон

Медики Івано-Франківщини взяли участь у III благодійному аукціоні на підтримку Збройних сил України, ініційованому головою обласної держадміністрації – начальницею обласної військової адміністрації Світланою Онищук. Захід проходив у Галичі.

За підсумками благодійних торгів було реалізовано майже 40. Зібрано 2 мільйони гривень для комплектування новоствореного піхотного батальйону.

2023-09-11 09:14:02

ПРОФСПІЛКА ТА АСОЦІАЦІЇ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ РЕАЛІЗОВУЮТЬ УКЛАДЕНІ МЕМОРАНДУМИ

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ДЕРЖАВНИХ УСТАНОВ МАЄ ПІДПИСАНІ МЕМОРАНДУМИ ПРО СПІВПРАЦЮ З РЕГІОНАЛЬНИМ ВІДДІЛЕННЯМ АСОЦІАЦІЇ МІСТ УКРАЇНИ ТА З ОБЛАСНИМ ВІДДІЛЕННЯМ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АСОЦІАЦІЇ ГРОМАД.

          Їх спільними завданням є  сприяння роботі органів місцевого самоврядування, надання відповідної допомоги територіальним громадам та їх профспілковим організаціям.                                                                                                                                          Виконуючи домовленості, сторони постійно дбають про представництво та захист трудових, соціально-економічних прав й інтересів членів Профспілки, надають методичну, правову, інформаційну та практичну  допомогу профорганізаціям у вдосконаленні колдоговірної роботи, навчанні профспілкового активу та з інших актуальних питань.

2023-09-08 12:54:20

ОСВІТЯНИ ВИЗНАЧИЛИ ПОТОЧНІ ПРІОРИТЕТИ

7 вересня відбулося розширене засідання президії комітету Івано-франківської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України за участю голів районних , міських, об’єднаних організацій Профспілки та голів первинних профспілкових організацій навчальних закладів.

В ході засідання обговорено питання: про роботу Профспілки щодо сприяння  підвищенню кваліфікованого рівня педагогічних працівників в нових умовах атестації; про особливості складання проектів місцевих  бюджетів на 2024 рік; про підсумки роботи організаційних ланок обласної організації Профспілки  щодо оздоровлення і відпочинку дітей та членів Профспілки у 2023 році. За результатами обговорення прийнято відповідні рішення.

2023-09-08 11:47:55

СОЦІАЛЬНИЙ ДІАЛОГ В ДІЇ: ТАНДЕМ КЕРІВНИЦТВА ГРОМАДИ І ПРОФКОМУ ЗАДЛЯ ПОЛІПШЕННЯ УМОВ ЖИТТЯ І ПРАЦІ

Одним із найактуальніших питань сьогодення є питання законодавчого врегулювання здійснення соціального діалогу на рівні територіальних громад.  Адже перед профспілками постали серйозні виклики, зокрема, щодо збереження кадрового потенціалу, забезпечення дотримання трудових прав працівників в процесі реформування , оптимізації та ліквідації підприємств і організацій , втручання керівництва громад у діяльність первинних профспілкових організацій . руйнування галузевого принципу побудови “первинок” та необґрунтована їх ліквідація, неукладення колдоговорів, відмова окремих територіальних громад фінансувати бібліотеки, музичні школи, клубні організації, територіальні центри соціального обслуговування.

2023-09-08 09:50:57

ЕНЕРГЕТИКИ в Бурштині на аукціоні дерев’яних скульптур зібрали 72 000 грн на ЗСУ

У рамках Міжнародного фестивалю дерев’яної скульптури “Бурштин – мистецький 2023”, який ДТЕК Енерго підтримує вже декілька років поспіль, відбулося шоу “Speed Carving” або ж ”Швидка різьба”. За годину скульптори, використовуючи лише бензопили, створили з невеликих дерев'яних колод мініскульптури, які одразу ж були виставлені на благодійному аукціоні на потреби наших військових.

2023-09-07 09:17:26

ПРОФСПІЛКИ ЗА СПІВПРАЦЮ З ВЛАДОЮ ТА ВИРІШЕННЯ НАГАЛЬНИХ ПРОБЛЕМ

6 вересня 2023 року в залі засідань Коломийської РДА відбулася робоча зустріч обласного комітету Профспілки працівників державних установ з керівництвом райдержадміністрації, районної ради та районним комітетом Профспілки.

В заході взяли участь: начальник Коломийської районної військової адміністрації Любомир Глушков, голова Коломийської районної ради Іван Угрин, голова обласної організації Профспілки працівників державних установ Ніна Гушпіт, члени обласного та районного комітету Профспілки.

2023-09-06 10:02:04

ЗАКОНОПРОЕКТ 9510, ВРАЗІ ПРИЙНЯТТЯ , ВИРІШИВ БИ НАЙГОСТРІШІ ПРОБЛЕМИ

Перший заступник Голови Ради профспілок Івано-Франківської області Олександра Гринів взяла участь у круглому столі, організованому Федерацією профспілок України  на тему « Борги по зарплаті – проблеми та шляхи вирішення».

 Після закінчення онлайн трансляції, до участі в обговоренні проблеми заборгованості із виплати заробітної плати на Прикарпатті були запрошені начальник відділення НСПП в області Роман Баб’юк і заступник начальника управління- начальник центрального відділу з питань банкрутства Західного міжрегіонального управління юстиції Наталія Запічна.

2023-09-04 09:10:57

Грамоти медикам ПРИКАРПАТТЯ від Валерія Залужного

29 медичних працівників Івано-Франківщини отримали грамоти від головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного – за активну громадянську позицію, патріотизм та допомогу Збройним Силам України.

Нагороджено тих, хто займається реабілітацією військових. Грамоти урочисто вручено в ОКЛ.