2020-02-03 11:31:04

ВИКОНАВЦІ відомі, хто ЗАМОВНИК?

Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий написав на своїй сторінці у Facebook: Між попередньою (Круглий стіл: «Реформування трудового законодавства в Україні: нові виклики і можливості»)

і нижче наведеною публікаціями є прямий причинно наслідковий зв’язок - наступ на права мільйонів найманих працівників , ініційований Урядом ( законопроект 2708 «Про працю» і спротив профспілок такому нахабному дійству . Як наслідок , тепер уже з Банкової вдарили по профспілкам, позбавляючи іх повноважень на представницво і захист трудівників і знищуючи іх фінансові і матеріальні умови для такої діяльності ( депутатський законопроект 2681 про внесення деяких змін до законодавства ) . Зазначимо , що розроблялися ці законопроекти утаємничено , зазделегідь не оприлюднювалися, ухвалювалися з порушенням законодавства. Більш того , ігноруючи міжнародні договори за якими держава Україна взяла на себе певні зобов’язання визнавати як акти вищої юридичної сили.

2020-02-03 08:59:11

ПРОФСПІЛКА КУЛЬТУРИ СТАЛА НА ЗАХИСТ МЕДІЙНИКІВ

Актуальні питання діяльності галузі  культури розглянуто 30 січня 2020 року Президією ЦК Профспілки працівників культури України.

Серед них – хід реформи держуправління закладами культури та роль регіональних осередків Профспілки в умовах децентралізації влади. Остання тема розглядалась на прикладі Рівненській області.

2020-01-31 10:27:58

РЕЗОЛЮЦІЯ мітингу професійних спілок Івано-Франківської області на захист трудових і соціально-економічних прав людини праці 30 січня 2020 року м. Івано-Франківськ

 

Ми, учасники мітингу профспілок Івано-Франківщини від імені трудових колективів підприємств, установ і організацій обурені економічними і соціальними “реформами” нового Уряду, які проводяться поспіхом і без належного громадського обговорення.

2020-01-31 10:12:12

«НАМ НЕ ВСЕ ОДНО…». У нас гаряче серце, але холодний розум!

30 січня. Івано-Франківськ. Біля адмінбудинку  облдержадміністрації – велелюддя. На мирний мітинг протесту проти прийняття проєкту Закону «Про працю» прийшли біля 3 тисяч профспілчан зі всіх галузей економіки області й чимало мешканців міста.

Виступили промовці, керівництво Ради профспілок області, представники організацій профспілок від освіти, залізничників, сільського господарства, нафтогазпрому, як і громадські активісти, міський голова та депутат обласної ради.

2020-01-30 11:03:01

ПРОФСПІЛКИ ЗАПРОШУЮТЬ НАРОДНИХ ДЕПУТАТІВ ДО ДИСКУСІЇ

На лист Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Верховної Ради України з інформацією про заплановане проведення комітетських слухань: «Сучасний стан українських профспілок. Потреба у перезавантаженні соціального/публічного діалогу» ФПУ поінформувало голову парламентського Комітету Галину Третьякову про те, що зазначене питання постійно знаходиться в центрі уваги Федерації профспілок України та її членських організацій.

2020-01-29 13:20:44

29 січня Україна вшановує пам'ять ГЕРОЇВ КРУТ

Крути – одна з трагічних і водночас легендарних сторінок в історії українських визвольних змагань 1917-1921 років.Як відомо, наприкінці грудня 1917 року уряд радянської Росії розпочав відкриту агресію проти Української Народної Республіки. Більшовиків надзвичайно дратувало проголошення Україною самостійності. Спочатку Москва створила окремий «український червоний уряд» зі столицею у Харкові, який фактично оголосив війну незалежній частині держави, а потім двинула і війська – балтійських матросів, червоноармійців-головорізів з Москви, Пітера, Пскова, Смоленська тощо. Подавалося це як «громадянська війна».
2020-01-29 12:24:22

СПО об’єднань профспілок звернулося до суду з позовом про визнання незаконними дії Кабінету Міністрів України

Сьогодні 29 січня Федерація профспілок України звернулася в інтересах Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом про визнання незаконними дії Кабінету Міністрів України в частині порушення Урядом визначених законами та Генеральною угодою на 2019-2021 роки  процедур оприлюднення і погодження із СПО об’єднань профспілок проекту Закону України «Про працю».

2020-01-29 09:53:23

ЄВРОПЕЙСЬКІ ТА УКРАЇНСЬКІ ПРОФСПІЛКИ ЗАСУДЖУЮТЬ ПОРУШЕННЯ УРЯДОМ УКРАЇНИ УГОДИ УКРАЇНА-ЄС

З нагоди засідання Ради асоціації Україна - ЄС, яке проводиться сьогодні, 28 січня, у Брюсселі з метою оцінки прогресу, досягнутого Україною у реалізації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, європейські та українські профспілки засудили нещодавні порушення цієї Угоди Урядом України, який представив низку змін до трудового законодавства без проведення будь-яких консультацій із соціальними партнерами, як цього вимагає національне та міжнародне законодавство.

2020-01-28 15:04:59

ЕКСКЛЮЗИВ.

 ІНТЕРВ'Ю З ЯНОМ ВІЛЛЕМОМ ГАУДРІААНОМ, ГЕНЕРАЛЬНИМ СЕКРЕТАРЕМ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК ГРОМАДСЬКОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ (ЄФПГО)

- Перше запитання пане Ян, що привело Вас до України ?

Основною причиною того, що я тут, в Україні, є обговорення з українськими членськими організаціями, українськими профспілками працівників громадського сектору, які входять до ЄФПГО, ситуацію навколо змін, які Уряд і партія Президента планують внести до трудового законодавства, прав профспілок, а також дізнатись від членських організацій, що викликає у них стурбованість, чому вони проти згаданих змін до трудового законодавства, обговорити ситуацію, зрозуміти стурбованість профспілок.

2020-01-28 10:43:47

ВЛАДА ХОЧЕ КОНТРОЛЮ НАД МЕДІАПРОСТОРОМ

Запропонований Міністерством культури, молоді та спорту законопроєкт «Про протидію дезіеформації» спрямований на встановлення контролю влади над українськими медіа, заявляє від імені Національної спілки журналістів України її голова Сергій Томіленко.

«Пропонуємо уряду припинити обговорення і просування настільки конфліктного законопроекту, який піддається критиці як українськими журналістами, національними медійними організаціями, так і міжнародною спільнотою. Закликаємо журналістські та інші громадські організації не брати участі в доопрацюванні шкідливого для медіа документу», – ідеться в заяві, поширеній 28 січня.